sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Suomusääret säihkymään

Aika moni on varmaan huomannut, että vartalon iho alkaa olemaan rutikuiva ja varsinkin sääret kuivuu ihan suomuille. Itselleni tästä tuli ongelma, kun neljän päivän lomamatkalle en muistanut ottaa mukaan iS Clinicalin Body Complexia (74€).

Kuiva iho kutisee

Silloin, kun iho oikein kuivuu alkaa siihen tulla kutinaa ja jopa ihottumanäppyjä. Nyt huomasin itselläni säärien kuivuneen niin, että olin raapinut ne yöllä ihan raapamille. Ihoni on todella kuiva ja rasvauksen laiminlyönti näin lopputalvesta kostautuu heti. Laitoin parina iltana ensin mietoa kortisoni voidetta sääriini yöksi, mutta en huomannut sillä olevan mitään vaikutusta. Sitten päätin kokeilla keinoa mistä muutama vakioasiakas on kertonut ja mitä itsekin olen kehoittanut tekemään. Taas todentuu se, että osaan kyllä neuvoa toisia, mutta oma hoito on välillä rempallaan. Sääret kannattaa kuoria Dermalogican Daily Microfoliantilla (80€) tai iS Clinicalin Warming Honey Cleanserilla (49€). Jos Bt-Sonic (126€) ultraäänilaite on käytössä niin sääret kannattaa käsitellä kuorinnan aikana sillä. Tämän voi tehdä esimerkiksi saunassa. Saunan löylyssä istuessa voi hyvin samalla käyttää Bt-Sonicia ja laite ei kärsi kosteudesta. Käsittelyaika olisi hyvä olla mahdollisimman pitkä ainakin viitisen minuuttia per sääri. Sitten kuorinta-aine huuhdellaan hyvin pois.

Multivitamiininaamio rauhoittaa ihottumia

Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque (78€) on erinomainen apu ihottumiin ja kutinaan. Tuon kuorinnan jälkeen kannattaa levittää sääriin ohut kerros multivitamiininaamiota ja antaa sen vaikuttaa yön yli. Mitään suurta määrää naamiota ei tarvita vaan se levitetään ohuelti vartalovoiteen tapaan. Sänkyvaatteet olisi hyvä olla huonoimmasta päästä, koska kyllä aina naamiota tarttuu jonkin verran lakanoihin. Multivitamiininaamio on kuitenkin vesiliukoista ja lähtee lakanoistakin yhdellä pesukerralla. Tietysti tuon naamion päälle voi tehdä okluusiosidoksen eli kääriä sääret elmukelmuun. Se parantaa naamion imeytymistä ja säästää lakanoita likaantumiselta. Naamio huuhdellaan aamulla pois lämpimällä vedellä ja sen jälkeen sääriin levitetään Body Complex vartalovoidetta mikä on myös lievästi kuoriva ja siloittava vaikutukseltaan. Tämän hoitosysteemin voi uusia, vaikka kolmena iltana peräkkäin niin kyllä kutinat talttuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti