keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Älä laiminlyö vartalon ihoa

Aika moni asiakas talven aikana hämmästelee minulle miten hilsepöly nousee sukkahousuja riisuessa ihan, kuin he eivät tietäisi syytä siihen. Itse taas ihmettelen miksi asialle ei tehdä mitään, jos tietää hilseilyn olevan jokavuotinen vaiva. Hyväkuntoinen iho ei hilseile ja pölise.

Vartalon iholla erilaiset ihottumat ovat paljon yleisempiä, kuin kasvoilla. Vartalon ihottumat usein myös kutisee ja aiheuttavat siksi epämiellyttäviä tuntemuksia. Silloin, kun ihmisen iho on terve ja hyväkuntoinen siihen ei nouse ihottumia ja tule kutinoita. Iholla ei tarvitse edes olla näkyvää ihottumaa, kun kuiva iho kutisee muutenkin. Kutina on aina hälyttävä viesti siitä, että iho ei voi hyvin ja se on liian kuiva. Kaikki nämä ongelmat ovat helposti vältettävissä, kun vartalon ihoa kosteutetaan tarpeeksi. Helpoin apu on hyvä vartalovoide ja kuorinta.

Meillä on nyt tarjouksessa marraskuun loppuun saakka Body Hydrating Cream 43€ ( 54€), joka todella hyvin imeytyvä. Body Hydrating Cream on Dermalogican eniten palkittu tuote. Se on ollut myynnissä yli kymmenen vuotta ja se on Suomessakin talviajan suosikkituote. Erilaisissa naistenlehtien kilpailuissa ja muissa testeissä on voittanut Dermalogican tuotteista kaikista eniten palkintoja. Jos Body Hydrating Cream on kilpailussa mukana se lähes varmasti voittaa sen, koska se on niin miellyttävä, mutta tehokas tuote. Vartalovoiteen käyttö kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen, kuin ongelmia on. Sitten, kun on jo iho rikki, tai muuta ihottumaa se harvoin paranee sen talven aikana ja vaatii ainakin kortisonivoiteiden käyttöä. Ennalta ehkäisy on vartalonkin hoidossa tehokkainta.

Vartalon ihon kauneus on myös hyvä syy ihon voitelemiseen. Hyvinhoidettu ja kosteutettu vartalon iho näyttää ja tuntuu ihan erilaiselta, kuin kuiva hilseilevän korppuuntunut nahka. On kohteliaisuus puolisollekin pitää ihostaan hyvää huolta ja esimerkiksi uimahallissa iho on talvellakin kaikkien nähtävillä. Minä näen ja tunnen sormiini aina kasvohoidossa, jos iho on pehmeä ja hyvin hoidettu. Ihon tuntu on aivan erilainen. Dermalogican vartalokuorinta Exfoliant Body Scrub ( 150g 54€) auttaa paljon ihonhoidossa. Se on helppo käyttää aina pesun yhteydessä. Itse käytän sitä joka päivä Dermalogican pesuliinan kanssa. Kuorinta aine on samalla vartalon pesuaine ja mitään muuta pesuainetta ei tarvita. Kuorinnassa on mukana hoitavia aromaattisiaöljyjä, jotka jo itsessään pitää ihoa pehmeänä.

Nyt olisi viimeiset hetket aloittaa tuo ennalta ehkäisy vartalon kuivumisen suhteen. Pysyvien pakkasten alettua vartalokin kuivuu pahemmin ja jo hilseilevän kuivaa ihoa on vaikea saada kuntoon. Body Hydrating Cream tarjous loppuu myös marraskuun loppuun mennessä. Se kannattaisi ostaa, vaikka joululahjaksi siskolle, äidille tai ystävättärelle. Yleensä ostetaan mahdollisimman halpa vartalovoide ja niitä saakin laittaa suuria määriä ennen, kuin iho pysyy kunnossa. Olisi ihanan ylellistä saada lahjaksi hyvälaatuinen ja vaikuttava vartalovoide.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi12:40

  Parikymppisellä tyttärelläni on jo taipeissa ihottumaa, vaikka pakkasia ei ole vielä juuri ollut. Viime talvena hän käytti Body Hydrating Creamia, mutta nyt hän sanoo sen kirvelevän. Uskaltaakohan sitä käyttää ja onko siinä joku aineosa muuttunut?

  Kirsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään aineosa ei ole muuttunut. Yleensä kyse on siitä, että kun iho on rikki kaikki aineet kirvelevät siinä. Kirvely laantuu vartissa ja yleensä kirvelyn tunne häipyy muutaman päivän käytön jälkeen.

   Inkeri

   Poista
 2. Anonyymi12:47

  Yllättävän usein ongelmasta tunnutaan syyttävän niitä sukkahousuja, vaikka se ongelma on siinä ihossa, eikä niissä sukkahousuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muuten aivan totta. Ei sukkahousut ihoa kuivata, vaan kuiva sisäilma. Sukkahousut tuovat vaan esiin tuon hilseilyn, kun hilse tarttuu iholla tiivisti oleviin sukkahousuihin. Ja tietysti tummissa sukkahousuissa vaalea hilseily näkyy hyvin.   Inkeri

   Poista
 3. Anonyymi16:15

  Itseasiassa noita sukkahousuja voi käyttää hyödyksikin iho-ongelmien kanssa. Itsellä on psori, ja aiemmin sen hoitoon oli Daivonex-voide. Se imeytyi erittäin hitaasti. Käytännössä paras oli olla liki tunti ilman housuja (pahimmat ongelmat jaloissa) voiteen käytön jälkeen. Jos voiteen laiton jälkeen laittaa farkut jalkaan, niin ne imaisee tehokkaasti voiteet itseensä. Löysin kerran netistä vinkin, että kannattaa pukea sukkahousut estämään voiteen siirtymistä päälivaatteisiin. Oli siinä vaimolla hymy herkässä, kun kerroin tarvitsevani sukkahousut. Silloin tällöin olen tuota ratkaisua käyttäyt, eikä se edes tunnu enää niin kovin hassulta. Eikä sitä kukaan muu tiedä mitä tällä miehellä on farkkujen alla.

  VastaaPoista