sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Dermalogica on ylivoimainen

Varmaan ärsytän monia tuolla otsikolla, mutta haluan herättää lukijoita huomioimaan näkökantani. Tämä blogi on pienen, yksityisen kauneushoitolan blogi. Kauneushoitolassa työtä tehdään pelkästään Dermalogican ihonhoitosarjalla ja Youngbloodin meikkituotteille. Blogin tarkoitus on tuoda esiin pitkään työtä tehneen ja ammattiinsa sitoutuneen kosmetologin ohjeita ja kokemuksia kuluttajien hyödyksi.

Olen itse täysin sitä mieltä, että hoitolassani käytetään parhaita ihonhoitotuotteita joita Suomen markkinoilla on saatavilla. Olen täysin vapaa valitsemaan sen kosmetiikkasarjan jota haluan työssäni käyttää ja voisin vaihtaa tuotteita koska tahansa. Yli kolmenkymmenenvuoden työkokemuksella voin sanoa, että Dermalogica ja Youngblood täyttää kaikki ne toiveet mitä kosmetiikalta haluan. Sitä en väitä ollenkaan, että se sopii kaikille, koska se ei taas ole edes mahdollista. Ne kuluttajat joitka eivät hyödy näistä tuotteista, tai ovat niille allergisia on noin prosentin luokkaa. Muilla ihonhoitosarjoilla se on noin 3-4%. Sitten on olemassa ryhmä kuluttajia, jotka eivät vaan pidä näistä hoitotuotteista. Se on taas mielipide kysymys mitä ei pidä sekoittaa siihen, että on esimerkiksi allerginen tuotteille. On ihan hyväksyttyä olla pitämättä jostain kosmetiikkasarjasta, koska ei mitenkään kaikki ihmiset voi pitää samoista tuotteista. Me tarjoamme hoitoja ja kotihoitotuotteita näistä sarjoista, mutta on olemassa lukemattomia muita sarjoja joista kuluttaja voi valita. Voi myös käydä niin, että vaikka asiakas pitäisikin meidän käyttämistämme tuotteista, niin hän ei pidä meistä persoonoina eikä siksi halua käydä meillä. Sitäkin päätöstä pitää kunnioittaa ja se ei tee meistä huonoja kosmetologeja.

On täysin eri asia valita kosmetiikkasarja ammattilaisen näkökulmasta ja niin, että se täyttää ne vaatimukset mitä kosmetologi työssään tarvitsee. Netissä on lukemattomia kauneusblogeja, joissa on miljoonia lukijoita. Suurin osa näistä bloggaajista ei ole kosmetologi koulutukseltaan, tai myy tuoteita joista kirjoittaa. Siitä voisi tehdä sen johtopäätöksen, että sellainen bloggaaja on rehellisempi ja puolueeton. Toisaalta heiltä puuttuu täysin ammattilaisen näkökulma ja en ole vielä lukenut yhtään kauneusblogia, jossa olisi ammattimaisen järkeviä ja perusteltuja kirjoituksia. Ne ovat mielipiteitä joilla toinen kuluttaja ohjaa toista kuluttajaa. Niitä kauneusblogeja on kiva lukea ja ne ovat kirjallisesti ja teknisesti huomattavasti taitavampia ja parempia, kuin tämä meidän blogi. Siinä on kuitenkin suuri ero, että tämä blogi on ammattiblogi, jossa kerron työstä, jota olen koko ikäni tehnyt.

Arvostan omaa ja Marin ammattitaitoa erittäin korkealle ja olen työssäni hyvin kunnianhimoinen. Jokainen yrittäjä myös tietää sen ettei minkäänlainen epärehellisyys, tai huijaus pidä pientä yritystä pystyssä. Kilpailu on niin kovaa, että ainostaan rehellisyydellä, ahkeruudella ja ammattitaidolla pärjää. Suomen markkinoilla on niin paljon kosmetiikkasarjoja ettei kukaan pysty hallitsemaan niitä kaikkia, eikä ole tarpeenkaan. Itse olen kiinnostunut ainoastaan ammattilaissarjoista, ei ole mitään järkeä lähteä tekemään kasvohoitoja tuotteilla, joita asiakas voisi kotonaankin käyttää. Se on mielestäni asiakkaan harhaanjohtamista. Kosmetologin tulee hallita täydellisesti se tuotesarja, joka on hänen omassa käytössään. Siksi pidättäydyn kirjoittamasta, tai puhumasta muista kosmetiikkasarjoista, koska niiden kokonaisuutta en tunne. Kosmetiikkasarjalla ei ole ammatillista merkitystä, jos siinä on vain muutama toimiva tuote. Kokonaisuus ratkaisee.

Dermalogica ja Youngblood täyttää kaikki ne vaatimukset mitä minä ja Mari vaadimme tuotteilta, joilla päivittäisen työmme teemme. Dermalogican kaltaista koulutusohjelmaa ei ole millään muulla Suomessa myytävällä sarjalla ja jo se tekee Dermalogicaa käyttävistä kosmetologeista erittäin hyviä ammattilaisia. Tuotteiden raaka-aineet, hajustamattomuus ja testaukset täyttää odotukseni. Youngbloodin ja Dermalogican arvomaailma on lähellä omaani ja myös ekologisuus toteutuu näissä sarjoissa. Dermalogica keräsi 25-vuotisjuhliensa kunniaksi kahdellekymmenelleviidelle tuhannelle kehitysmaan naiselle yritysrahoituksen Naisten pankin kautta. Nämä on sellaisia tekoja joissa haluan olla mukana. Siinä Dermalogican teot kohtaa oman maailman katsomukseni. En voisi tehdä työtä kosmetiikkasarjalla, jonka moraali, tai toiminta olisi jotenkin kyseenalaista.

Dermalogican tulokselliset hoidot ja kotihoitotuotteet motivoivat minua ja Maria tekemään työmme hyvin. Teemme parhaamme, että asiakkaamme olisivat yhtä tyytyväisiä myymiimme tuotteisiin, kuin me itse olemme.


2 kommenttia:

 1. Anonyymi11:10

  Tilanne pahenee talven mittaan, ihon pinta kuivuu viimassa ja kuivassa sisäilmassa ja siksi - näin olen Inkerin kirjoituksista ymmärtänyt - iho alkaa työntämään talia, syntyy tukkeumia ja mustapäitä. Lämmön vaihtelut rasittaa pintaverisuonia ja siitä taas seuraa couperosaa ja punoittelua. Kovin kovin tuttua, tämäkö siis selityksenä että aikuinen rasvainen ja punoitteleva ihoni on talvella "huonompi" ja kesällä "parempi".
  Moni tekee koko päivän töitä tietokoneella ja jo puolenpäivän jälkeen iho alkaa tuntua kiristävän kuivalta. Minun ihoni myös kiiltää jo siinä vaiheessa. Yrittääkö iho itse "rasvata" pintaa vai miten tuo pitäisi ymmärtää? Tehohoito pitäisi ottaa talvella eikä kesällä, mutta jos tihennettyihin hoitokertoihin ei ole mahdollisuutta, mitä neuvoksi? Barrier Repairia voinee kokeilla, samoin hoitosuihketta ja mineraalipuuterin lisäystä. Pinnaltaan rasvaiseen ihoon (kiiltävään) lisäily vaan tuntuu niin vastenmieliseltä ja sen seurauksena myös tukkeumien määrä näyttää lisääntyvän. Mikä siis neuvoksi? Kaamostarjous hoitosarjasta, voisiko sellaista toivoa/olla odotettavissa?

  VastaaPoista
 2. Ehdotuksesi kaamostarjouksesta olisi muuten ihan hyvä, mutta nuo meidän ajanvarauskirjat ovat niin täynnä ettei se oikein onnistu ainakaan ennen joulua. Katsotaan sitten joulun jälkeen, otan ehdotuksesi harkintaan.

  Kokeile lisätä kotihoitoon kuorinta-aine, esimerkiksi Daily Microfoliant. Se pitää kiiltävyyden ja kuivuudenkin kurissa. Käytä, vaikka joka toinen päivä. Sen lisänä olisi Skin Hydratant Booster hyvä, niin kosteus imeytyisi säännöllisen kuorinnan jälkeen hyvin.

  Inkeri

  VastaaPoista