torstai 21. marraskuuta 2013

Dermalogicaa myydään vain kauneushoitoloissa

Kuulen usein asiakkailta kertomuksia missä kaikkialla he ovat törmänneet Dermalogicaan. Pari ihmistä on väittänyt ostaneensa tuotteita Tiiriön apteekista. Virossa asiakkaat ovat nähneet Dermalogicaa ruokakaupoissa ja laivan taxfree -myymälöissä. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan Dermalogicaa myyvät ainoastaan kosmetologit, tai kauneushoitolat.

Derma ja dermis ovat sanoja joita ihonhoidossa käytetään usein. Dermis on latinaa ja tarkoittaa yhtä ihon kerrosta. Dermalogica nimen voisi kääntää jotenkin, vaikka ihon tutkimukseksi. Saman tyyppisia sanoja käytetään paljon ja moni kosmetiikkasarja on nimeltään melkein kuin Dermalogica, mutta ei sitä kuitenkaan ole. Tämän on hiukan harhaanjohtavaa ja kai joskus jopa tahallisestikin harhautetaan. Dermalogican purkit ja pakkaukset ovat aivan saman näköisiä ympäri maailman. Moni asiakas on kertonut ostaneensa tuotetta taxfreestä, mutta vaan eri näköisessä pakkauksessa. Se ei ole mahdollista, silloin kyse on aivan eri tuotteesta. Nimi voi tuotteessa olla sama, tai samankaltainen, mutta Dermalogicaa se ei ole. Joka sarjalla on varmaan voiteita joissa lukee super rich, anti age, tai smoothing cream. Ne ovat ihan yleisnimiä mitä joka kosmetiikkasarja käyttää.

Dermalogica on kaikkialla maailmassa, vain kosmetologien käytössä ja myynnissä. Lähes joka maassa on suurimmassa tavaratalossa maahantuojan oma osasto, jossa on aina kosmetologit palvelemassa. Suomessa tämä on Helsingin Stockmannilla ja Tukholmassa NK:lla, nämä pisteet eivät kuulu tavaratalon kemikalio-osastoon, vaan ovat erillisiä vuokratiloja. Stockman on siis vuokrannut tuon tilan PR- Cosmeticille ja myyjät ovat PR-Cosmeticin palkkalistoilla. Hinnat näissä on ihan samat, kuin muuallakin maassa. Stockmannin piste ei kilpaile mitenkään meidän kauneushoitoloiden kanssa, vaan tekee tunnetuksi sarjaa paikassa missä käy paljon kuluttajia.

Toiset asiakkaat taas kertovat ettei Dermalogicaa koskaan näe missään ulkomailla ja sekin voi olla hiukan totta. Kauneushoitolat eivät yleensä ole kovin näkyvillä paikoilla, koska ne eivät ole pelkkiä myymälöitä. Jos näette ulkomailla Dermalogicaa jossain tavaratalossa tutkikaa todella tarkkaan onko kyse Dermalogicasta, vai vaan jostain saman näköisestä tuotteesta. Hintakin on hyvä yksityiskohta, koska Euroopassa ei ole kovinkaan monia euroja hintaeroa eri maiden välillä. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi21:49

    Kommentoin jotuota Nanolift juttua ja kerroin omista hyvistä hoitokokemuksista. Kerron vielä miten meinasin Tallinnassa haksahtaa ihan vääriin aineisiin, kun luulin niitä Dermalogicaksi. Tallinnan keskustassa oli joku kempparin tapainen ja ikkunassa oli mainos jostain Dermalogic kosmetiikasta. Ikkunassa oli harmaita ja valkoisia purkkeja ja pahvipakkauksia. Olin silloin aivan hiljattain vasta käynyt Inkerilla ensimmäistä kertaa ja Dermalogica oli ihan uusi tuttavuus. Luulin myös, että sitä sai ihan mistä vaan. Tallinnan kempparissa myyjä ei oikein ymmärtänyt suomea eikä englantia. Tavasin itse niitä purkkeja, mutta sitten aloin ihmetellä hintaa. Kaikki maksoi 10-20€ ensin ajattelin, että ompas ne paljon halvempia Tallinnassa. Onneksi myyjä alkoi niitä esittelemään ja aloin haistelemaan niitä. Siitä tajusin, että omasa vahvat hajusteet ja aloin katsomaan purkkeja tarkemmin. Onneksi en ostanut ja sitten, kun kyselin asiaa Inkeriltä selvisi ettei Dermalogicaa myydä kemppareissa.
    Sekin on hyvä asia sanoa asiakkaille. Minä en edes tienyt, että on olemassa jotain ammattilaiskosmetiikkaa. Nyt osaan olla tarkempi ja en taatusti halua mitään muita aineita. Minusta on tullut alle puolessa vuodessa Dermalogica ja Nanoliftfani.

    VastaaPoista