perjantai 1. marraskuuta 2013

Atooppinen ihottuma ennalta ehkäistään nyt

Olen jo useamman viikon saarnannut silmäilman kuivuudesta ja sen vaikutuksista ihoon. Kaikki ihotyypit kuivuvat nyt ja iho vaatii ihan erityistä huolenpitoa. Kuivuus ei ole pelkkä ulkonäkökysymys, tai kosmeettinen haitta, vaan iho sairastuu liiasta kuivumisesta.

Atooppinen iho on sairaaloisen kuiva ja se on ihan perinnöllinen ihotyyppi. Yleensä atooppinen iho voi ihan hyvin kesällä, mutta ongelmat alkaa sisälämmityksen alkaessa. Tähän aikaan vuodesta meille alkaa tulla hätääntyneitä asiakkaita, joilla on ilkeä ihottuma ensimmäistä kertaa elämässään. Lievästi atooppinen iho saattaa olla oireeton vuosikymmeniä, mutta neli-viisikymppisenä estrogeenin vähentyessä sisäilman kuivuminen puhkaiseekin atooppisen ihottuman. Ihmettelen monien asiakkaiden sitkeyttä, kun he eivät halua uskoa kärsivänsä atooppisesta ihottumasta. Moni tulee jo kolmatta, tai neljättä vuotta kasvohoitoon siinä vaiheessa, kun ihottuma on jo päällä. On todella vaikeaa motivoida näitä ihmisiä, jotka eivät ole lapsesta asti kärsineet atopiasta. Ennalta ehkäisy olisi välttämätöntä, mutta sen tarpeellisuuteen ei uskota. Sitten on jo todella vaikea hoitaa ihottumaa pois, kun iho on jo siihen vaiheeseen kuivunut.

Meillä on todella paljon vakio asiakkaita kenellä on ollut atooppinen ihottuma joka talvi lapsesta saakka. Monen kohdalla on ihottuma pysynyt poissa jo kymmeniä vuosia säännöllisen kasvohoidon ansiosta.  On erityisen tärkeää tehdä kasvohoito juuri tässä kohtaa, kun sisäilma alkaa kuivumaan. Pari, kolme hoitokertaa neljän viikon välein ennen joulua pitää ihon hyvässä kunnossa. Atooppinen iho on ihan helppohoitoinen, kunhan nuo kasvohoidot tehdään säännöllisesti.

Nanolift-kasvohoito on osoittautunut tehokkaaksi myös atooppiselle iholle. Jopa ihottumainen iho on normalisoitunut parilla Nanolift hoidolla. Atooppinen ihottuma on niin keljua kutinaa, kirvelyä ja punoitusta, että ihoa missään tapauksessa pitäisi siihen vaiheeseen päästää. Normaali, terve ja hyvinvoiva iho ei tunnu miltään. Silloin, kun ihossa on jotain tuntemuksia, kiristystä, kuivuutta kutinaan tai hilseilyä se on ilman muuta hoidon tarpeessa. Nämä kiristely ja kuivuus tuntemukset enteilee, että iholle voi joskus ihottumaakin syntyä. Esimerkiksi stressi saattaa laukaista atooppisen ihottuman, jos ihon tilanne on jo muutenkin liian kuiva. Ottakaa siis ihon tuntemukset vakavasti, koska ihokin voi sairastua.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi16:02

  Luuletko, että olisi apua, jos aloitan kortisonivoiteen käytön jo hiukan ennakoiden. Atooppinen ihottuma iskee yleensä tammikuussa, eikä siihen ole Dermalogican rasvat yhtään auttaneet.
  Olen 36v.ja teini-iässä finnejä oli tosi paljon enkä nytkään tykkää mistään paksuista aineista. Olen viime vuosina kärsinyt atooppisesta ihottumasta joka talvi. Viime talvena ostin teiltä Active moist kosteusvoiteen eikä se oikeastaan auttanut mitenkään. Lopputalvi meni taas kortisonivoiteella. Nyt ajattelin, että käyttäisin kortisonivoidetta jo etukäteen ettei ihottumaa tulisi niin pahasti.

  VastaaPoista
 2. Kortisonivoidetta ei missään tapauksessa pidä käyttää etukäteen. Siinä on niin paljon huonoja sivuvaikutuksia, että iho vaan nopeammin kuivuu. Kortisoni ohentaa ihoa ja voi aiheuttaa atooppisen ihottuman.
  Sinulla oli Dermalogicalta ihan väärä voide. Active Moist on sen verran ohut ettei sillä ole vaikutusta talvella kuivalle, tai atooppiselle iholle. Kokeileppa käyttää tehotippana Skin Hydrating Booster, sitten Intensive Moisture Balance ja päällimmäiseksi Barrier Repair. Näillä aineilla saat ihottuman alkua lykättyä muutaman viikon ellei se sitten kokonaan jää pois.

  Inkeri

  VastaaPoista