sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Meikki on iholle hyödyksi ja voiteet auttaa aina!

Hyvin usein vieläkin on asiakkailla käsitys, että meikki on iholle haitaksi ja jotenkin vanhentaa, tai vahingoittaa ihoa. Näin se ei missään tapauksessa ole, vaan ihan päinvastoin. Siihen en nyt ota kantaa, mitä meikit teki viisikymmentäluvulla, vaan kerron tämän päivän kosmetiikasta. Kannattaa unohtaa jo lapsuudenopit. Muuttuuhan kaikki muukin tieto, niin on käynyt myös kosmetiikan ja meikkien suhteen.

Näen aivan selvästi 60-70-vuotiaissa asiakkaissa, että koko ikänsä meikanneilla on iho paremmassa kunnossa, kuin eimeikanneilla. Se ei niinkään johdu meikkien hoitavuudesta, vaan siitä, että meikki suojaa ihoa ja meikkaaja hoitaa ihoaan muutenkin paremmin. Huomaan jo ihan omassa käytöksessäni, että kotihoito on tehokkaampaa työpäivänä, kun iholla on meikkiä. Viikonloppuisin, kun en yleensä kotona viitsi meikata en aina edes muista tehdä aamupuhdistusta ja niin jää voiteetkin laittamatta. Jos sekä lauantai, että sunnuntai menee näin, että aamuhoito jää väliin onkin ihoni jo rutikuiva sunnuntai-iltana ja on pakko laittaa naamio. Tietenkään näin ei käy kaikkien kohdalla. On paljon asiakkaitanikin, jotka ovat hoitaneet ihoaan tunnollisesti, vaikka eivät meikkaa.

Kirjoitan tässä blogissa ainoastaan Dermalogican ja Youngbloodin tuotteista, koska ne tunnen hyvin ja ne ovat työvälineeni. Suomessakin on kymmeniä eri kosmetiikkasarjoja ja niistä voin sanoa sen ettei kosteusvoiteen käyttö mene koskaan hukkaan. Riippumatta siitä minkä merkkinen ihonhoitosarja on se on aina hyödyksi iholle. Tietysti on tilanteita, että rasvaisen ihon tuote kuivalle iholle aiheuttaa iho-ongelmia, mutta pääsääntöisesti kosmetiikan käyttö on aina hyödyksi. Iho ei selviydy terveenä nyky-ympäristössä ilman lisäkosteutta. UV-säteily, ilman saasteet ja koneelliset ilmastoinnit ovat luoneet iholle eri tarpeita, kun satavuotta sitten. Näen aivan selvän eron viisikymppisen asiakkaan iholla joka on käyttänyt kosteusvoidetta verrattuna henkilöön joka ei ole sitä käyttänyt. Täysin vailla voiteita ollut viisikymppinen iho on aivan varmasti kuivunut ja rypistynyt ja mikä pahinta siitä alkaa puuttumaan ihon kerroksia. Kuivuus alkaa mennä niin pitkälle, että ei synny enää uutta ihosolukkoa ja iho alkaa ohentua.

Ymmärrän hyvin ettei kaikki ihmiset voi käydä kosmetologilla ja käyttää Dermalogicaa. Ihmisen elämässä on vaiheita varsinkin nuorena, kun rahat menee pelkästään elämiseen ja sitä ei liikene mihinkään muuhun. Tämä on ihan ymmärrettävää ja silloin pitää ihonhoito tehdä mahdollisimman edullisesti. Silloin voi turvautua marketkosmetiikkaan ja se on takuulla paempi, kuin ei mitään. Dermalogica on raaka-ainepitoisuuksien takia aivan toisella tasolla, kuin kemikalio-ja market kosmetiikka. Dermalogican tuotteilla pystytään tekemään täsmähoitoja ihon ongelmiin ja muutenkin vaikutukset ovat tehokkaita. Pääasia on, että käyttää ainakin jotain kosteusvoidetta, että iho pysyy terveenä.


2 kommenttia:

  1. Olipas hyvä teksti! Olen huomannut tämän itsekin. Olen todella tarkka meikkien putsauksen suhteen, eli ihoa tulee kyllä hoidettua paljon paremmin arkena kun meikkaan.

    Nyt kun olen siirtynyt työelämästä yliopistolle ovat tuloni romahtaneet. Toistaiseksi olen vielä pärjäillyt Dermalogican tuotteilla, mutta jossain vaiheessa täytyy varmasti pohtia ja priorisoida. Toisaalta olen innostunut tutkimaan INCI-listoja, eli olen jonkin verran oppinut mitkä on hyviä vaikuttavia aineita ja mitä minun kannattaa välttää.

    VastaaPoista
  2. Kaikista tärkeitä on välttää mineraalirasvoja. Ole kuitenkin aika avarakatseinen tuon INCI-luettelon suhteen, koska se ei kerro raaka-ainemääristä. Olen huomannut, että monissa kosmetiikkablogeissa vertaillaan ja luetaan INCI-listaa, kuin "piru raamattua". Kokonaisuus on kuitenkin ratkaisevin juttu kosmetiikassa.

    Inkeri

    VastaaPoista