lauantai 16. marraskuuta 2013

Kauneushoitola on yrityksenä villi ja vapaa!

Olen välillä miettinyt onko Suomessa enää edes olemassa mitään lakia kauneushoitoloiden terveystarkastuksista, kun en ole heistä kuullut vuosikausiin. Nyt sitten sainkin puhelinsoiton terveystarkastajalta ja sovittiin heille käynti tammikuun alkuun. Hän kertoi, että lain mukaan kauneushoitolat ja kampaamot pitäisi tarkistaa kolmen vuoden välein. Heillä ei vaan ole resursseja ja meilläkin oli viimeksi käyty vuonna 2004.

Tässä on taas yksi asia minkä kuluttajat luulevat olevan Suomessa hyvin valvottua ja luotettavaa. Nyt en missään tapauksessa kritisoi minulle soittanutta terveystarkastajaa. Eihän se ole hänen vikansa, jos meillä ei järjestelmät enää toimi ja kaikki virastot nääntyy työhönsä. Valvira kieltäytyy valvomasta kosmetologien työtä ja koulutusta, koska ei ole aikaa ja terveystarkastajat ei ehdi tekemään omaa valvontaansa. Verottajalta puuttuu resurssit harmaan talouden karsimiseen, niin meillä on nykyään mukavan villiä ja vapaata yrityselämää.

Oman firmani kohdalla olen pyrkinyt itse pitämään tiukkaa kontrollia, että hygienia olisi hyvällä mallilla. Pienenä pakotteena toimii sekin, että asiakkainani on useampia terveystarkastajia. Viimeksi, kun tein ison remontin vuonna 2000, se tehtiin yhdessä terveystarkastajan kanssa. Silloin jo pohjapiirustuksiin sain terveystarkastajan toivomukset ja homma olikin helppo viedä eteenpäin. Siinä remontissa kaikki vesipisteet siirrettiin niin, että ne toimivat ergonomisesti ja hygieenisesti mahdollisimman hyvin. Nuo vesipisteethän ja siivouskomerot ovat ne ykkösasiat terveystarkastajien mielestä. Toinen  asia on ilmanvaihto mitä kahdeksankymmentäluvulla näihin tiloihin muuttaessani moneen kertaan mittailtiin. Minun näkökulmastani tuo ilmanvaihto ei oikein ole tärkein mahdollinen juttu asiakkaan kannalta. Ei asiakas sairastu siitä, ettei meillä ole happea, vaan siitä, että välineet ovat likaiset. Onneksi meillä saa ikkunat auki ja sitä tuuletusta mieluiten käytämmekin.

Koko urani aikana kukaan terveystarkastaja ei ole puuttunut käsihygieniaan, ei desinfiointiaineisiin, tai puhtaisiin välineisiin. Itse pitäisin tärkeimpänä, että kaikki neulat ja veitsenterät ovat kertakäyttöisiä. Kädet, siveltimet ja pöytien pinnat pitää desinfioida hyvin. Niistä asiakas voisi ne tulehdukset saada iholleen, jos huonosti kävisi. Muistan myös joskus terveystarkastajilla olleen erityisasiana työvaatteet. Kampaamojen kohdalla kahdeksankymmentäluvulla ei kai työvaatteita ollut ja heillä oli joku pitkähihainen villapusero, jonka hihat kastui ja roikkui asiakkaan kasvoilla. Näitä työvaatteitani muistan terveystarkastajalle esitelleeni.

Jututin hiukan puhelimessa tuota terveystarkastajaa, kun ihmettelin missä he oikein olivat olleet. Hän sanoi ettei kauneushoitoloista koskaan valiteta, niin ne on helppo syrjäyttää, kun on kiire. Yleensä asiakas äänestää jaloillaan, jos paikka on epäsiisti. Tuskin asiakas edes tulee ajatelleeksi, että terveystarkastajallekin voisi valittaa. Sitten, kun meillä on tuo tarkastus ollut kerron lisää mitä siitä opin.
2 kommenttia:

 1. Anonyymi18:59

  Ihan pakko laittaa kommentti juuri tähän uusimpaan postaukseen, jotta lukijat näkevat hehkutukseni. Tähän postauksen asiaan se ei liity vaikka tärkeää asiaa Inkeri kirjoittaakin.
  Jokunen viikko sitten Inkeri kirjoitti multivitamin power recovery masquesta eli naamiosta, joka on pikainen apu moniin ongelmiin. Myös monesti aikaisemmin Inkeri kirjoittanut samasta naamiosta hyviä kokemuksia. Olen Dermalogicaa käyttänyt jo muutamia vuosia ja pidän sarjasta todella paljon. Kuulun näihin yli kolmekymppisiin, joilla on vähän kaikenlaista ongelmaa satunnaisista hormoninäpyistä pintakuivaan kiiltelevään ihoon asti ja siihen päälle vielä iän mukana tuomia hienoja juonteita ja pigmenttiläiskiä kaupan päälle. Dermalogican tuotteista olen saanut avun näihin kaikkiin ongelmiin ja ihoni on paremmassa kunnossa vuosiin. Olen tuota multivitamin power recovery masque naamiotakin käyttänyt, MUTTA en ole jättänyt sitä koskaan yöksi ennen kuin Inkeri vinkkasi siitä. On taas se aika kuusta kun muutama hormoninäppy iski noin viikko sitten ja iho ollut jotenkin samea. Eilen illalla kuorin ihoni puhdistuksen jälkeen multivitamin thermafoliant kuorinnalla ja laitoin power recovery masque naamion ja vaikutusajan jälkeen pyyhin ylimääräiset pois. Sen jälkeen suihkutin multi-active tonerin ja laitoin naytteeksi saamani uutuustuotteen MultiVitamin Power Serumin (tämä on ostoslistalla ehdottomasti koska näytteen perusteella tuote on ihana) ja vielä pari tippaa Overnight Repair Serumia ja silmänympärysvoiteen tietenkin. Aamulla ihoni oli todella levänneen näköinen ja ihanan tasaisen sävyinen. Kasvopesun jälkeen taas multi-active toner ja clearing mattifier ja paikallisesti pigmenttikohtiin c-12 concentrate sekä ihana lempivoiteeni skin smoothing cream jonka sekaan extra firming booster ja kaiken kruunuksi SkinPerfect Primer SPF30. Peilistä katsoi ihanan uudistuneen ja terveen hehkuva iho. Teen tänään saman eli laitan power recovery masque naamion ja jätän yöksi, jotta ihoni saa tehokuurin ja rauhoittuu. Jopa ne muutamat näppylät rauhoittuvat viime yön aikana joten tämä naamio ihan oikeasti sopii myös sekaihoisemmallekin. Olen niin myyty tälle naamiolle ja näiden kaikkien tuotteiden yhteisvaikutuksen teholle, etten voi kuin hämmästellä. Inkerille sellainen kysymys, että kannattaako noita MultiVitamin Power Serumia ja Overnight Repair Serumia käyttää rinnakkain yöllä vai vuoretella jotenkin kuukausittain? Molemmat kun laitetaan ennen voidetta. Haluan käyttää MultiVitamin Power Serumia vain yöllä (ilmeisesti sopii päivälläkin), koska päivisin käytän c-12 concentrate seerumia. Yöksi laitan yleensä pure night voiteen seerumin jälkeen, mutta tuo naamio ja seerumit olivat sen verran ravitsevia, että jätin yövoiteen pois. Onhan se ok että naamioiltoina kun jätän naamion en laita voidetta vaan ainoastaan seerumin?


  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kuulla asiakkaan kokemuksia tuotteista. Laittakaa vaan kommenttejanne ihan mihin tahansa blogijuttuun, koska asiakkaiden kommentit ovat ne tärkeät, eivät minun juttuni.
  Tuon Multivitamin Power Recovery Masquen kanssa ei tarvitse käyttää mitään muuta, jos se jää yöksi. Se imeytyy kaikkiin ihon kerroksiin ja silloin iho ei ime enää mitään muuta. Suosittelen, että ensin käytät Multivitamin Power Serumin loppuun joka yö ja sitten myöhemmin siirryt tuohon Overnight Repair Serumiin. Näin hoito-ohjelma pysyy selkeämpänä. Nyt, kun vielä ei ole pakkasia ja superkuivaa tuo Multivitamin Serum olisi nyt parempi. Joulun jälkeen, kun iho on jo pitkään vastustanut sisäilman kuivuutta ja sitten ehkä on pakkasiakin iho tarvitsee Overnight Repair Serumin. Ja tämä ohje koskee ihan kaikkia yli 30-vuotiaita. Ainakin yksi pullo Overnight Repair Serumia kannattaa jokaisen yli kolmekymppisen käyttää talvella. Yli nelikymppiselle se olisi hyvä joka yöksi lokakuusta maaliskuulle.

  Inkeri

  VastaaPoista