tiistai 26. marraskuuta 2013

Laadukas meikkivoide on hyvä joululahja teinitytölle

Monet asiakkaani ovat huolissaan teini-ikäisten tyttöjensä, tai tyttären tyttöjen meikkituotteista ja kosmetiikasta yleensäkin. Yleensä nuoret naiset osaavat meikata todella kauniisti, mutta meikkituotteiden laatu on aika heikko.

Tärkein asia teini-ikäisen meikissä on hyvä meikkivoide. Varsinkin, jos ihossa on tulehduksia ja näppyjä jotkut tytöt tekevät meikistä hyvinkin paksun ja peittävän. Tällöin heikkolaatuinen meikkivoide pääsee ärsyttämään ihoa entisestään ja syntyy, vaan lisää näppyjä. Meikkivoide ei saisi missään tapauksessa sisältää mineraalirasvoja, tai synteettisiä väriaineita. Kumpikin raaka-aine tukkii ihoa ja lisää mustapäiden ja tulehduksen määrää. Meikeissäkin hinta ja laatu kulkee käsi kädessä ja nuorilla ei ole varaa kunnon laatuun. Muissa meikeissä, luomiväreissä, ripsiväreissä tms.ei laatuseikat ole niin merkittäviä. Nuorelle käy hiukan heikompi laatuisetkin silmämeikit, kun ei tarvitse ajatella ryppyjen häivytystä, tai pysyvyyttä. Pysyvyydellä tarkoitan sitä, että yli kolmekymppinen harvoin ehtii, tai haluaa korjailla meikkiään montaa kertaa päivässä. Teini-iässä meikkaaminen on niin kivaa, että meikkien ei tarvitse niin kestääkkään, kun niitä kuitenkin lisäillään useaan kertaan päivän aikana. Heidän ei tarvitse panostaa niinkään laatuun muussa, kuin meikkivoiteessa.

Suosittelisinkin, että tuon meikkivoiteen ostoon äidit osallistuisivat ja näin joulun aikaan hyvä meikkivoide olisi varmaan mieleinen lahja. Suosittelisin Youngbloodin mineraalimeikkiä, koska se on nuorten suosikki muutenkin. Jauhemainen mineraalimeikki on helppo levittää tuuhealla luonnonkarvasiveltimellä. Se ei jätä rajoja, vaikka sitä levittäisi hyvinkin peittävän kerroksen. Missään tapauksessa se ei sisällä mitään ihoa rasittavia raaka-aineita. Se ei tuki ihoa, ei rasvoita, eikä myöskään kuivata ja se on täysin vesiliukoinen. Värinkin valinta on helppoa, koska mineraalipigmentti läpäisee oman ihonvärin ja meikki sopeutuu hyvin kenen iholle tahansa. Mineraalimeikin hinta on 65€, ja yksi purkki riittää noin 3-5 kuukautta riippuen siitä miten paljon sitä kerralla käytetään. Kannattaa huomioida hinta ja pakkauksen riittävyys, yleensä meikkivoide ei riitä kuin kuukauden käyttöön. Jauhemaiseen mineraalimeikkiin kannattaa ostaa hyvä sivellin, joka on tarkoitettu juuri tämän meikin levitykseen. Lyhyt vartinen Kabuki sivellin on paras ja sen hinta on 58€. Se on luonnonkarvaa ja kestää käytössä kymmeniä vuosia.

Youngbloodin mineraalimeikki on tarkoitettu kaiken ikäisille ja se on meidän asiakkaiden suosikkimeikkivoide. Itse en enää mitään muuta halua käyttääkään, kun olen mineraalimeikin helppouteen tottunut. Vanhemmallakin iholla meikkivoiteen laadun merkitys on suuri, halvat mineraalirasvapitoiset meikkivoiteet yleensä kuivattaa ikääntynyttä ihoa. Kaiken ikäisten siis kannattaa panostaa meikkivoiteen laatuun.

6 kommenttia:

 1. Anonyymi18:44

  Itse käytän Dermalogican Cover Tint meikkivoidetta ja nyt tyttärenikin on ottanut sen käyttöön. Voiko 17v. sekaihoinen nuori käyttää sitä meikkivoidetta, ainakin hän itse siitä pitää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dermalogican Cover Tintiä voi käyttää ihan minkä ikäinen tahansa.

   Inkeri

   Poista
 2. Anonyymi21:34

  Ajattelin ostaa tyttärelleni 16v.näitä YB:n meikkejä joululahjaksi, koska itse pidän niistä kovasti. Pelkään myös, että tyttäreni atooppinen iho saa jonkun reaktion näistä edullisista nuorisomeikeistä, joiden laadut ei varmaankaan kovin kummoisia ole. Jos ostan silmämeikkejä ja poskipunaa eikä hän sitten väreistä pidäkään voinko ne vaihtaa, jos ne ovat koskemattomia?
  Onko YB:n ripsiväri vesiliukoinen ja onko siinä muita värejä kuin musta?

  Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin, kun pakkaukset ovat täysin avaamattomia ne voi kyllä vaihtaa. YB:n ripsiväri on vettähylkivä, mutta vesiliukoinen. Se ei lähde leviämään sumussa tai sateessa, mutta lähtee puhdistusmaidolla pois.
   Siinä on myös tummanruskea, mutta yleensä musta on paras väri.

   Inkeri

   Poista
 3. Anonyymi21:59

  Tuo kirjoittamasi juttu on totta joka sana. Kummallakin tyttärelläni iho oli aika huonossa kunnossa pari vuotta sitten, kun he olivat 14v ja 16v. He ostelivat itse meikkejään milloin mistäkin halpakaupasta ja vetivät meikkivoidetta hyvinkin raskaalla kädellä. Sitten he kävivät ihonpuhdistuksessa ja kosmetologi sanoi meikin olevan yksi syy finneihin. Emme olleet vielä silloin teidän asiakkaita, kun asuimme muualla.
  Olin jo itse tilaillut verkkokaupastasi meikkejä ja tytöt kokeilivat ensin minun mineraalimeikkiä. Sitten päätin siihen sijoittaa ja ostin kummallekin omat ja Precleanse puhdistusöljyn. Muutamassa viikossa muutoksia alkoi tapahtumaan ja kosmetologi huomasi muutokset hoitoja tehdessään. Tytötkin olivat tyytyväisiä, kun iho näytti paremmalta eikä putsaaminen ollut liian työlästä. Mietin pitkään onko meillä varaa ostaa tytöille tämän hintaista meikkivoidetta, jos se hukkuu heiltä tms. Toisaalta laskin sen, että säästin useita ihonpuhdistuskertoja, kun iho parani nopeasti. Myös tytöt ymmärsivät, että meikki on sen verran kallis ettei sitä lainailla, tai unohdella mihinkään.

  VastaaPoista
 4. Tuota hintapolitiikkaa miettiessä kannattaa huomioida, että YB:n mineraalimeikki riittää 3-4 kertaa niin kauan, kun joku kympin puteli. Jossain aiemmassa jutussa jo kirjoitinkin, että ihonpuhdistuksessa näkee selvästi, jos näpyt ovat meikin aiheuttamia. Nuorilla näkee selvästi, että huonolaatuinen meikki on imeytynyt huokosiin ja talin mukana huokosesta tulee väriä. Iho yleensä paranee aika nopeastikin, kun ei ihonpuhdistuksen jälkeen enää käytettä tuota samaa tukkivaa meikkiä.

  Inkeri

  VastaaPoista