perjantai 29. marraskuuta 2013

Emme tee miehille karvanpoistoa

Maailma ja muoti on muuttunut todella paljon minun työelämäni aikana. Karvat ovat asia mihin muodin vaikutus on kaikista selkein. Hiusten pituushan on kertonut ihmisen asemasta, ajatustavasta ja varakkuudesta läpi koko ihmiskunnan historian.

Keski-ajalla aatelismiehillä oli pitkät hiukset ja jopa poninhäntä, ainoastaan rangaistusvangeilla oli lyhyt sänkitukka. Viisikymmentävuotta sitten Beatles järkytti maailmaa pitkillä hiuksilla. Nykyään kaljupäisiä miehiä on todella paljon ja enää se ei kerro vankilakundista. Muoti muuttuu parin-kolmenkymmenen vuoden välein ja aina uusi muoti herättää närkästystä ja paheksuntaa. Suhtautuminen naisten karvoitukseen on jonkin verran muuttunut työvuosieni aikana. Vielä kahdeksankymmentäluvulla sääri-ja kainalokarvat eivät herättäneet sellaista paheksuntaa, kuin nykyään. Muistan ikuisesti, kun näin TV:ssä yhdeksänkymmentäluvun alussa Mari Rantasilan laulamassa. Hänellä oli kaunis, hihaton kellohame ja kanalokarvat tursusivat todella näkyvästi hiha-aukoista. Ne karvat olisivat ylttäneet, vaikka rusetille ja siitä huolimatta hän esiintyi kaiken kansan nähden. Tämän hetken nuorinainen poistaa takuulla kainalo-ja säärikarvansa. Me teemme karvojen poistoa lämminvahalla. Se on helppo menetelmä joka vähentää naisilla karvan kasvua.

Viime vuosina ja erityisesti viime kesänä meille tuli paljon yhteydenottoja miesten karvojen poiston takia. Tämän hetken muotiin kuuluu, että mieskin on karvaton. Monet nuoret miehet harrastavat bodausta, tai muuta lihasten kasvatusta ja silloin ihon pitää olla karvaton ja ruskea. Tässä onkin taas kerran muoti, joka aivan varmasti tuottaa ongelmia. Miehen normaaliin hormoonitoimintaan kuuluu, että iho karvoittuu, teini-iässä alkaa parta kasvamaan ja tulee rintakarvoja. Miesten karvoitus ei vähene poistetaan sitä millä konstilla hyvänsä, koska kyse ei ole liikakarvoituksesta, vaan elimistön normaalista toiminnasta. Miehen iholla, varsinkin reisissä, pakaroissa ja selässä on myös paljon hiki-ja talirauhasia. Karvojen juuriosa on miehillä paljon vahvempi ja syvemmällä, kuin naisilla ja siksi miehillä on karvatupentulehduksia tuplaten verrattuna naisiin.

Jos miehen iholta aletaan karvoja poistamaan lämminvahalla, niin karvatuppi ärsyyntyy ja siitä tulehdus leviää helposti myös hiki-ja talirauhasiin. Näin talvella, kun paksut vaatteet hautovat ihoa ja käydään ehkä kuntosalilla hikoilemassa on enemmän, kuin todennäköistä saada ihotulehdus karvanpoistosta. Keskustelimme Marin kanssa asiasta perusteellisesti ja teimme yhteispäätöksen ettemme tee miehille karvanpoistoa. Siinä on niin suuri riski saada pahoja ongelmia iholleen ettemme halua olla osallisena siinä. Yritykseni ja työni perusta on ollut aina siinä, ettemme koskaan tee mitään mikä voi joskus koitua asiakkaalle haitaksi. Sillä perusteella emme tee ripsienpidennyksiä emmekä tekokynsiä. Tämä miesten karvanpoisto kuuluu samaan sarjaan, joten emme tee sitäkään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti