maanantai 11. marraskuuta 2013

Tissitykkääjät suurennusleikkaukseen halvalla!

Ei pitäisi lukea kaikkia mainoksia joita sähköpostiin tulee, kun niistä saa vaan ärtyneen olon. Sain mainoksen jostan kirurgipalvelusta missä tarjottiin kauneusleikkauksia. Kun kävi Facebookissa tykkäämässä sai rintojen suurennusleikkauksen halvemmalla. Kuulostaa vastenmieliseltä, että kirurgista operaatiota tehdään tarjoushinnalla.

Kävin katsomassa kyseisen paikan nettisivut ja etusivulla oli, että firma toimii Helsingissä ja Tallinnassa. Missään ei kerrottu kunnolla, että leikkaus tehdään Virossa ja Suomessa potilas tapaa, vain konsultin joka myy leikkauksia. Tämä selviää "rivienvälistä" minulle, kun seuraan tätä alaa. Tavallinen kuluttaja saa mainoksista ihan eri käsityksen. Kauneuskirurgiassa on lääketieteen moraali pudonnut täysin alle arvostelun. Ihan suoranaista huijausta ei kai tapahdu, mutta ihmiset saadaan uskomaan ihan muuta mitä totuus on. Tämän tyyppisiä firmoja toimii Helsingissä kymmeniä. Mainostetaan, että kirurgipalvelu toimii Suomessa. Totuus kuitenkin on, että Helsingissä on ainoastaan henkilö, joka tekee alkukonsultaation. Yleensä tämä ei ole edes saanut terveydenhuoltoalan koulutusta, vaan on erikoistunut myyntiin ja markkinointiin. Hän kertoo mitä leikkauksessa tapahtuu ja mahdollisesti ottaa kuvat asiakkaasta. Jossain firmoissa kuvien perusteella virolainen kirurgi tekee suositukset minkälaiset implantit laitetaan. Sen jälkeen otetaan asiakkaalta nimi paperiin, että hän varmasti sitoutuu maksamaan kyseisen leikkauksen. Usein sopimuksessa on myös pientäpränttiä missä kerrotaan mitkä asiat ei ole hoitopaikan vastuulla.

Tämän jälkeen asiakas lähetetään Viroon, yleensä Tallinnaan ja hän saa ehkä tavata jopa leikkaavan lääkärin. Ensimmäinen kontakti lääkäriin on siis muutama minuutti ennen leikkausta. Suomessa on etukäteen otettu joitain laboratoriokokeita ja tehty mammografia ja nämähän ei kuulu leikkauksen hintaan. Sitten tehdään leikkaus ja asiakas yöpyy yhden yön kyseisessä kirurgipalvelussa. Missään ei edes mainita, että leikkaava lääkäri olisi plastiikkakirurgi ja hän ei todellakaan ole sitä. Hyvä, että on edes kirurgi. Nettisivujen mukaan tuolla mainoksen lähettäneellä sairaalalla on viiden vuoden takuu ettei implantti kapseloidu. Mitäs sitten, kun viisi vuotta on kulunut? Yleensä leikkaukseen menijät on pari-kolmekymppisiä, niin leikkauksen kanssa pitää elää loppuikä. Nykyään tosin suositellaan, että leikkaus uusittaisiin kymmenen vuoden välein ja implantit vaihdetaan, kun ikäkin muuttaa vartalon mallia. Jos ensimmäinen leikkaus tehdään parikymppisenä, niin ihminen leikataan elämänsä aikana viisi, kuusi kertaa pelkän ulkonäön takia.

Tämä kaikki tuntuu minusta ihan vääristyneestä ulkonäkömallista. Minusta media voisi kerrankin tehdä tiedotustyötä ja kertoa lehdissä ja ajankohtaisohjelmissa mitä noissa kirurgipalveluissa todellisuudessa tehdään. 

1 kommentti:

  1. Anonyymi23:07

    Ihmettelen tosiaan ettei missään lehdissäkään enempää ole juttuja näistä kauneusleikkauksista. Menin erään lääkärifirman nettisivujen perusteella konsultaatioon silmäluomileikkauksen takia ja kuvio oli kertomasi kaltainen. Minulle kyllä tarjottiin heti kohotuksia koko kasvoille. Tyttönen joka teki alkuneuvonnan löysi kasvoistani leikattavaa noin 4000€ edestä. Pitkän tivaamisen jälkeen selvisi, että leikkaus tehdään tosiaan Tallinnassa. Mietin jälkikäteen missä vaiheessa se olisi potilaalle kerrottu ellen olisi sitä itse kysynyt.
    Koko firma vaikutti niin epämääräiseltä etten olisi missään tapauksessa suostunut heidän hoitoonsa. Se käsitys minullakin on, että saman tyyppisiä "kirurgipalveluja" on lukuisia pääkaupunkiseudulla. Jostainhan asiakkaat on löydyttävä, koska esimerkiksi Kaunasissa on lääkäriasema, joka kadun kulmassa. Ihan kuin meillä partureita. Eikä takuulla asiakkaat ole pelkästään balttialaisia, vaan eiköhän sinne aika moni pohjoismaalainen suuntaa halvan kauneusleikkauksen toivossa.

    VastaaPoista