keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Erityisongelmat kasvohoidossa

Meille on tässä muutamien vuosien aikana tullut niin erityisongelmaisia uusia asiakkaita ettei heille ole voinut hoitoa tehdäkkään. Tämä on ikävä tilanne puolin ja toisin, kun asiakas joutuu lähtemään tyhjin toimin pois. Siksi on hyvä ottaa puheeksi ajanvarausta tehdessä, että tarvitsee jotain erityisolosuhteita. Myönnän ihan suoraan, että kaikissa tapauksissa meidän hoitola ei pysty palvelemaan. Meillä on paljon vakioasiakkaina allergisia,astmaatikkoja ja liikuntavammaisia eikä heille  ole mitään ongelmia tulla meille.

Meluallergia on hankala asia näin kaupunkiolosuhteissa. Tuo ohi menevä katu on yksisuuntainen ja hyvin hiljainen liikenteeltään, mutta tietenkin auton ääniä kuuluu sisällekin näin keskikaupungilla. Täysin äänettömiä olosuhteita emme pysty järjestämään ja kerromme sen heti puhelimessa, jos asiakas sitä kysyy.  Meillä kuuluu myös puhelimen pirinää, tai ovikellon soittoääntä, mutta puhe viereisestä hoitohuoneesta ei kuulu seinän läpi. Kaikki muutkin kaupungin rakennusäänet yms.kuuluu meille sisään ihan niin kuin muissakin kerrostalohuoneistoissa. Meillä on myös odotustilassa kaksi kangaspäällysteistä nojatuolia ja matto, joka on materiaaliltaan allergisille tarkoitettu. Me emme voi niitä siirtää parvekkeelle yksittäistä asiakasta varten, mutta odotustilassa ei ole pakko olla, vaan voi siirtyä heti hoitohuoneeseen. Hoitohuoneessa ei ole mitään tekstiilejä ja huonepölyä on paljon vähemmän, kuin kodeissa yleensä. Sähköallergisellekaan emme pysty järjestämään erityisolosuhteita, koska hoitola on normaalisti sähköistetyssä kerrostalossa. Hoitoja toki teemme ihan käsinkin ja siihen emme sähköisiä laitteita tarvitse, mutta pistokkeita ja valonlähteitä meillä hoitohuoneissa on varmaan tavallista kotia enemmän. Voisin karkeasti määritellä, että ellei asiakas pysty vierailemaan kaupunkikodeissa melu-tai sähköallergian takia, niin se ei oikein meilläkään onnistu.

Nykyisin joskus sattuu, että asiakkaaksi tulee hyvin kookas henkilö ja siihenkin meidän hoitotuolit asettaa rajoituksia. Hoitotuolin pystyy laittamaan makuuasentoon ainoastaan alle 170kg asiakkaalle, muuten tuo hoitotuolin nostolaitteisto saattaa pettää. Joudummekin näissä tapauksissa tekemään kasvohoidon, niin että asiakas istuu. Muutama vakioasiakas tietää tämän ja on tyytyväinen istualtaan tehtyyn hoitoon, mutta tämä kannattaa ottaa huomioon varatessaan aikaa. Me pyrimme aina palvelemaan asiakkaamme parhaamme mukaan ja autamme kaikessa missä pystymme. Haluan myös kertoa suoraan näistä rajoitteista ettei asiakkalle tule pettymyksiä. Kaikista parasta on selvittää nämä asiat jo heti puhelimessa ettei tule pettymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti