lauantai 21. helmikuuta 2015

Mustapäiden metsästäjät ovat menneisyyttä

Moni uudempi asiakas ottaa puheeksi kasvohoidon aikana, kuinka ihanaa on vain olla ja rentoutua ilman nipistelyä ja nyppimistä. Suurin osa on kokenut menneen maailman ihonpuhdistukset jolloin kauneushoitolasta lähdettiin naama paukamilla ja tuskahikeä pyyhkien. Vähän samaan systeemiin minäkin syyllistyin 80-luvulla, kun muita keinoja ei ollut ja kokemus ei ollut vielä opettanut miten iho toimii.

Viimeistään 90-luvun alussa voitiin hylätä nämä höyrytykset ja ihon rääkkäämiset, kun kehitettiin hedelmähappokuorinta-aineet. Ne todella mullisti kosmetologin työn ja lisäsi tehoa kotihoitoon huomattavasti. Hedelmähapot eli alfahydroksihapot (AHA) sulattavat iholta kuolleen solukon ja ihotalin. Ne imeytyvät huokosiin ja liuoittavat niistä ihotalin ja muut kuona--aineet. Jos joku mustapää, tai tukkeuma on todella sinnikäs ne otan pois puristamalla, mutta se jää todella vähäiseksi. Toisaalta olen myös ymmärtänyt, että ei ole mitään merkitystä metsästää mustapäitä jotka palautuu muutamassa viikossa. Pitää pystyä vaikuttamaan ihon toimintaa ettei mustapäitä enää edes synny. Tähän tilanteeseen päästään yleensä 3-4 kasvohoidon jälkeen ja noin puolenvuoden suunnitelmallisella kotihoito-ohjelmalla.

Minulle on hyvin tärkeää, että asiakas kokee myös mielihyvää ja rentoutumista kasvohoidossa, koska ihmisellä on niin harvoin tilaisuutta unohtaa kiire ja stressi. Kasvohoidon pitää olla kokonaisvaltainen hoito, joka  tasapainottaa ihon ja samalla rauhoittaa mielen. Jotkut asiakkaat kokevat, että kasvohoito ei ole kunnollinen ellei ihoa puristella. Heille on hyvin vaikeaa saada perusteltua, ettei siitä ole hyötyä. Joskus tuntuu, että se on joku itsekidutus tarve ettei vaan tule nautintoa ja vasta kivun kautta hoito on hyvä. Onneksi suurin osa asiakkaista ymmärtää perusteluni ja hoitojen tehon huomaa nopeasti. On paljon tehokkaampaa ja edullisempaakin hoitaa ihoa säännöllisesti ja hankkia kotihoitotuotteet suositusten mukaan, koska silloin ei tule virhe ostoksia. Hyvin harvoi asiakas päätyy oikeisiin kotihoitotuotteisiin oman valintansa perusteella, tai myyjän suosituksista joka vaan katsoo ihoa tiskin takaa.

Suosittelen uusille asiakkaille joilla on epäpuhtauksia kosteuttavan ja puhdistavan kasvohoidon, joka on hinnastossa kosteuttavan kasvohoidon nimellä ( 75 min.87€). Jokaisessa hoidossa analysoimme ihon tilanteen ja teemme kotihoitosuunnitelman. Usein tuo pelkkä kotihoito tehoaa niin näkyvästi ettei kasvohoitoja tarvitsekkaan tehdä kovin usein. Ihon hyvän hoidon kannalta minimi on tehdä hoito vähintään kolmen kuukauden välein. Siihen asti edellinen hoito vaikuttaa ja kasvohoidot tukevat toistensa vaikutusta. Suosittelen lämpimästi edes yhtä kasvohoito kertaa, niin pääsette kuulemaan mitä ihollenne suositellaan.

2 kommenttia:

 1. Olen lähempänä 40v, koko aikaisemman elämäni olen "kärsinyt" (= käyttänyt tuhansia euroja vuodessa, saadakseni kauniin kuulaan, photoshopatun näköisen täydellisen ihon). Lähes kaikki aseet (inkeri, hormoniehkäisy jne. ovat olleet blakkarissa), välillä kokeiltu muitakin kosmetiikkaa kuin Inkerin myymät.

  Vuoden alussa tein elämäntaparemontin (= laihdutus). Suoleni oli ummetuksella ja ramppasin lääkärillä ja lääkäri käski pudottamaan painoa.

  Vuoden alusta:
  - ei alkoholia (aikaisemmin mieluusti viikonlopun aterioilla meni punkkupullo, siis ihan kohtuullisesti kaikilla mittareilla)
  - ei valkoista sokeria
  - ei vehnäjauhoa
  - ei pikaruokaketjujen sapuskaa
  - ei perunaa (tosin perunalla kasvatettu maalsityttö ei voi olla täysin erossa perunasta...)

  Tilalle marjoja, kauraa, vihanneksia, juureksia...
  Purkista kollageenilisä, merileväjauhoa, monivitamiinitabletteja, kalkkitabletteja ja vaihdoin kovat rasvat kasvisöljyihin (kunnon setti ruokavalion tueksi).

  Kiloja on lähtenyt vuoden alusta 8. Ihoni on edelleen rasvainen. Mutta mustat silmänaluset ovat vaalentuneet ja ne mustapäät ovat hävinneet ja leukaperän finnejä ei ole juuri enään ollut (pari ekaa viikkoa oli tällä tavoin tuskaa, oli nälkä, ihosta pukkas röhelmää, lihaksia särki, tuli flunssakin...mutta maha/suolisto alkoi pelaamaan normaalisti ja nyt perusolo on huisisti parempi).

  Mut nyt on hyvä. Ihanaa tulla naamahoitoon taas. Kevätaurinko tuo taas naamaani viikset, joten jotain näppärää aurinkosuojaa rasvanassuni tarvitsee (vinkkejä?).

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoa kuulla, että olet pystynyt tekemään terveellisen elämän muutoksen. Terveelliset ja säännölliset elämäntavat auttaa aina hyvinvointiin.
  Olin varmaan tuossa kirjoituksessani liian mustavalkoinen. Tietystikkään perinnöllistä ihotyyppiä ei voi millään muuttaa. Jollaikin on kuiva iho jossa on omat ongelmansa ja joillakin rasvoittuva iho johon tulee näitä mustapäitä. Hyvin usein käy niin, että juuri nämä kuivaihoisetkin vaativat ihonpuhdistusta, vaikka mustapäitä ei löydy.
  Sitten on vielä finniongelmia, jotka johtuu hormonihoidoista, tai jostain sairaudesta ja lääkityksestä. Ne ovat sitten ihan omalukunsa ja niihinkin saadaan apua, mutta ei välttämättä kovin helposti.

  Tuohon aurinkosuojakysymykseen neuvoisin Solar Defence Boosterin sk 50 (85€)jonka voi sekoittaa kosteusvoiteiseen, tai käyttää suoraan iholle.

  Inkeri

  VastaaPoista