tiistai 24. helmikuuta 2015

Siveltimien suursiivous

Muistuttaisin taas kerran, että kaikki meikkisiveltimet pitää pestä säännöllisesti muuten niistä tulee varsinaisia pöpöpesiä. Youngbloodin mineraalimeikki levitetään siveltimellä ja ellei sivellin ole kunnollinen meikkikin levittyy vähän niin ja näin.

Sain käsiini sellaisen siveltimen, että verenpaineeni nousi huippuunsa. Eräs puolituttu nainen toi meille YB:n mineraalimeikin takaisin, koska se ei levittynyt yhtä hyvin, kuin edellinen vastaava väri. Hän kyseli onko meikin koostumus jotenkin muuttunut, kun jälki jää epätasaiseksi. Meikin koostumus ei ole muuttunut ja kerroin siitä hänelle. Yritin samalla kovasti miettiä mistä hänen ongelmansa voisi johtua. Kysyin sitten, että onko hänellä jotenkin erilainen sivellin, kuin aikaisemmin. Hän vakuutti käyttävänsä ihan samaa sivellintä minkä hän oli ensimmäisen meikin mukana ostanut. Onneksi hänellä oli meikkipussi käsilaukussaan ja sain nähdä siveltimen. En tiedä miten sain pidettyä kasvoni peruslukemilla, koska sivellin oli tosi erikoinen tapaus. Kerroin hänelle, että siveltimellä ei meikki levity kunnolla, koska se on niin täynnä rasvaa ja vanhaa meikkiä. Hän kyllä kertoi yrittäneensä pestä sitä, mutta ei se kuulemma auttanut. Hän päätyi siihen ratkaisuun, että osti uuden siveltimen ja sovittiin, että jos saan vanhan puhtaaksi annan sen hänelle seuraavalla kerralla. Muuten hän oli erittäin tyytyväinen Youngbloodin mineraalimeikkiin ja muihinkin meikkituotteisiin.

Sivellin oli normaali YB:n lyhytvartinen kabukisivellin mitä suosittelemme mineraalimeikin levitykseen. Nyt lähes joka karvan päässä oli meikki-ja rasvapallo ja se ei edes tuntunut enää siveltimeltä, vaan lähinnä joltain harjalta. Yritin ensin pestä sitä Dermalogican shampoolla, mutta se ei rasvapalloja sulattanut. Sitten kokeilin fairya, kun se yleensä liuottaa huulipunasiveltimien rasvan hyvin. Ei taaskaan mitään tulosta. Sitten keksin kastaa siveltimen Precleanse öljyyn ja laitoin purkin pohjalle parisenttiä öljyä ja jätin siveltimen yöksi siihen likoamaan. Se konsti onneksi auttoi, vaikka sain kyllä pestä sitä vielä moneen kertaan shampoolla ja hieroin rasvapalloja yksitellen irti karvoista. Koin kyllä työvoiton, kun sivellin oli taas puhdas ja käyttökunnossa.

Jos siveltimet päästää näin pahaan kuntoon ei mikään meikki takuulla levity. Joskus olen nähnyt luomivärisiveltimiä, missä harjakset sojottaa jokainen eri suuntaan ja joka harjas on paksun rasva-ja väritahnan peitossa. En viitsi edes kuvitella millainen bakteeripesä tuollainen sivellin on. Kunnon siveltimiin kannattaa panostaa, mutta ne pitää myös huoltaa. Youngbloodin todella hyvälaatuinen luonnonkarvainen kabukisivellin maksaa 58€ ja hyvin hoidettuna se kestää kymmeniä vuosia. Nyt näin sen, että jos sivellintä ei koskaan pestä sillä ei hyvää meikkiä saa, kuin korkeintaan puolivuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti