keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Mikä on kahdenkymmenenneljäntunnin voide?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja voide on tärkein ihonhoitotuote, joten sitä nimitetään monella tavalla. Perinteisesti kosmetiikkasarjoilla on ollut erikseen yövoide ja päivävoide, mutta tämä käytäntö on muuttunut.

Aikaisemmin jako yövoiteeseen ja päivävoiteeseen kertoi siitä, että yökäyttöön tulee paksumpi ja rasvaisempi voide ja päiväkäyttöön ohuempi, joka ei jää kiiltämään iholla. Nykyisin tätä jakoa ei näin selkeästi ole, koska raaka-aineet ovat niin paljon muuttuneet. Dermalogicalla ei tätä jakoa ole koskaan ollutkaan ja Dermalogican voiteita voi käyttää sekä yöllä, että päivällä ihon tarpeista riippuen. Tämän tyyppisten voiteiden yhteisnimitys on kahdenkymmenenneljäntunnin voiteet. Tämä tarkoittaa sitä, että voidetta voi käyttää ympäri vuorokauden. Välillä törmään siihen, että nimitys sotkee täysin asiakkaan ajatukset. Moni ajattelee ettei voidetta tarvitsekkaan käyttää, kuin kerran vuorokaudessa. Tästähän ei missään tapauksessa ole kysymys, vaan 24:n tunnin voidetta laitetaan, joka pesun jälkeen oli sitten ilta, tai aamu.

Itse koen tämän Dermalogican systeemin kaikista helpoimmaksi ettei mikään voide ole sidottu vuorokauden aikoihin, vaan siihen mitä iho tarvitsee. Ne voiteet joissa on suojakerroin esimerkiksi Skin Dynamic Recovery sk 50 (50 ml 109€) ovat päivävoiteita, koska aurinkosuojaa ei yöllä tarvita. Näitäkin voiteita saa käyttää yöllä, jos haluaa käyttöön vain yhden voiteen. Näin talvella moni alle 35-vuotias pintakuivaihoinen asiakas käyttää päivisin kevyempää Skin Smoothing Creamia (100 ml 81€, 50ml 59€) ja yöksi täyteläisempää Super Rich Repairia (127€). Kuitenkin kumpaakin voidetta voisi käyttää yötä päivää, jos iho sitä tarvitsisi.

Ainoat tuotteet mitkä ovat tarkoitettu selkeästi yökäyttöön on Overnight Repair Serum, koska se vaikuttaa parhaiten siinä lämpötilassa mikä iholla on nukkuessa. Sitä kuitenkin saa käyttää päivisinkin ja tehosta menetetään noin kymmenenprosenttia. Silmänympärysvoide Age Reversal Eye Serum on vaan tarkoitettu yökäyttöön, koska sen sisältämä tretinoli voi lisätä UV-säteilyn vaikutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti