perjantai 27. helmikuuta 2015

Väärä ihonpuhdistusaine voi vesittää koko kotihoidon

Viime viikkoina  olen useampaan kertaan kuullut, kun asiakas tai joku muu tuttu kertoo ihonpuhdistusaineestaan. Eräs tuttavani jonka iho on atooppisuuteen taipuvainen tuli kiireellä kasvohoitoon, kun kasvot kiristeli ja hilseili. Hän harmitteli ettei ollut viitsinyt tulla ostoksille, kun Dermalogican puhdistusaine loppui ja hän alkoi käyttämään jotain vanhaa puhdistusvaahtoa. Iho kuulemma tuntui sen jäljiltä kirvelevän kireälltä, mutta voiteet kyllä vei tunteen pois. Toinen asiakkaani kertoi, että hän ei viitsi panostaa puhdistustuotteisiin, kun ostaa kuitenkin hyvät voiteet. Hän kertoi käyttävänsä parikymppisen tyttärensä jämiä, kun tytöltä jää aina pullon pohjia. Hänen mielestään puhdistusaineet oli  olleet ihan sopivia, kun mitään allergistareaktiota ei ole tullut.

Tämäkin on jotenkin aivan hassu uskomus, että tuote on iholle sopiva ellei tule allergistareaktiota. Silloinhan voisi ihonpuhdistukseen käyttää, vaikka shampoota, tai mitä hyvänsä muuta mömmöä. Millään muulla kotihoitotuotteella ei pysty ihoa niin pahasti kuivattamaan, kuin puhdistusaineella. Jos atoopikko käyttää Dermalogican Clearing Skin Washia pari viikkoa, niin aivan varmasti iho on rikki rohtunut. Acne ihon Clearing Skin Washia käyttää hyvin pieni asiakaskunta, kenellä on taliköhnä tai teini-iän acne. Puhdistukseen käytetty tuote ei saa rikkoa ihon omaa suojabarriääriä, vaan puhdistusaineenkin pitää olla osa ihonhoidon kokonaisuutta.

Varmin valinta talvella on Ultra Calming Cleanser (500 ml 74€, 250 ml 51€) se sopii kaikille hiukankin kuivalle iholle. Acne ihoakaan se ei rasvoita, mutta se ei tarpeeksi rauhoita talineritystä. Kiva on myös kokeilla uusia puhdistusaineita ja esimerkiksi Skin Resurfacing Cleanser (62€) voi käyttää pari kertaa viikossa. Chromawhiten Tri-Active Cleanse jäi vähäksi aikaa pois myynnistä, koska uudet tuotteet tulee 17.3 ja odotetaan siihen asti mitä kivaa on tulossa. Tuo Tri-Active Cleanse oli tosi suosittu puhdistusaine.

Kaksoispuhdistus on ehdottomasti paras puhdistus mitä ihollesi voit tehdä. Ensin Precleanse (55€) ja sitten ihotyypin mukainen puhdistusaine. Silloin puhdistuksesta tulee jo lähes puolet hoitovaikutuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti