lauantai 2. tammikuuta 2016

Juhliminen näkyy ihossa

Nyt alkaa olla suomalaisten pisin juhla-aika takana päin ja on aika palata arkeen. Juhlakauden syöminen ja juominen ja elämäntavat yleensäkin ovat ihan erilaisia, kuin tavallisena arkena. Raskaammat ruuat, suklaa, mausteet ja alkoholi vie elimistön sekaisin ja se näkyy aina kasvoissa ja ihossa.

Neljäkymppiä ylittäneet naiset saavat yleensä turvotusta kaikista elämäntapojen muutoksesta. Hormonitoiminta tekee sen, että naisilla turvotus on huomattavasti yleisempää, kuin miehillä. Juhlimisen jälkeen aamulla peilistä katsoo nainen, jolla on silmäpussit ja leukaperät roikkuu velttoina pusseina, kuin vihikoiralla. Silmänympärykset on mustana, iho kalman kalpeana ja epämääräisen läiskikkäänä ja finnejäkin pukkaa tavallista enemmän. Näky on aika lohduton ja se pahenee vuosi vuodelta. Mutta ei hätää se kyllä korjaantuu ja hyvällä hoidolla ja siistillä meikillä iltapäivällä peilissä onkin jo varsin viehättävä ja miellyttävän naisellinen aikuinen nainen. Turvotus laskee liikkumisen mukana ja se on aina yön jälkeen pahimmillaan. Jouluruuista saatu suola ja alkoholi ovat pahimmat turvottajat. Näin vuoden aluksi kannattaisi ottaa tavaksi juoda puhdasta vettä pari litraa päivässä. Mitä enemmän juo sitä enemmän nesteet lähtee liikkeelle ja turvotus katoaa. Kylmäpakkaus kasvoille on nopea konsti poistaa silmänympärysturvotusta. Apteekista saatava kylmäpakkaus on hyvä, mutta jääpalapussikin käy. Pakkaus kiedotaan pyyhkeeseen niin monta kertaa ettei se tunnu liian jäätävältä. Sitten asetutaan selin makuulle ja tämä pakkaus silmien ja kasvojen päälle. Se on ihanan rauhoittavaa ja auttaa myös päänsärkyyn ja poistaa stressiä. Kannataa antaa kylmän vaikuttaa vähintään vartin, mutta muuten pakkaus saa vaikuttaa niin kauan, kun jaksaa selällään makoilla. Tämä on muutenkin hyvä konsti unettomuuteen, stressiin ja särkyihin.

Juhlakauden jälkeen kannattaa lisätä kuorintaa, naamion käyttöä ja tehotippoja. Multivitamin Power Recovery Masque (69€) normalisoi ihoa monella tavalla ja poistaa hyvin pakkasen aiheuttamaa ihon kuivuutta ja hilseilyä. Parasta olisi käydä kasvohoidossa heti alkuvuodesta. Nanolift (118€) hoito on loistokonsti poistaa nopeasti turvotus ja hoitaa iho tasapainoon. Daily Resurfacer (113€) hoitotassut ovat nopein konsti saada iho ennalleen ja siloittaa rypyt ja poistaa ihon kirjavuus. Moni ei juurikaan meikkaa kotona ollessaan, niin kuin en minäkään. Silloin ihonhoitorutiineista hiukan lipsuu ja ilta ja aamuhoito ei ole niin tehokasta, kun se on työpäivinä. Sitten, kun palaa normaalin säännölliseen ihonhoitoon ongelmat katoaa muutamassa päivässä. 

2 kommenttia:

  1. Vieläkö verkkokaupassa on tähtitarjouksia?

    VastaaPoista
  2. Kyllä Tähtitarjoukset jatkuu edelleen, nyt on vielä tuo Antioxidant Hydramist tarjous voimassa, mutta se vaihtuu maanantaina. Tämä pyhien seutu on hiukan hankaloittanut työn tahtia, kun työpäiviä on niin vähän. Verkkokaupan muutokset tekee eri yrittäjä, kun minä itse enkä voi vaatia häntä työhön pyhinä.
    Nyt, kun alkaa tavallinen arki niin Tähtitarjoukset vaihtuu kahden viikon välein. Kiitos kun muistutit asiasta.

    Inkeri

    VastaaPoista