maanantai 18. tammikuuta 2016

Mitkä ominaisuudet saa ihon näyttämään nuorekkaalta

Hoitola sattui hauska tapaus mikä taas kertoi meidän hoitojen tehokkuudesta. Jäin eteiseen juttelemaan erään Marin asiakkaan kanssa, joka on käynyt Marilla säännöllisesti toistakymmentävuotta. Asiakas kertoi jääneensä vuoden vaihteessa eläkkeelle. Olin vähän ihmeissäni ja yritin hienotunteisesti kysyä miksi hän näin ennen aikojaan jäi töistä pois. Hän kertoi täyttäneensä 63-vuotta joulukuussa eli se oli ihan normaali eläkeikä. Minä olin aina luullut häntä itseäni nuoremmaksi  ja siksi eläkettä ihmettelinkin, kun pidin häntä alle viisikymppisenä.

Siinä aloin miettimään mitkä on ne ihon ominaisuudet, jotka tekee siitä nuorekkaan. Tietysti ihmisen nuorekkuuteen ja ulkonäköön vaikuttaa moni muukin asia, kuin iho. Itse pidän mielentilaa ja ihmisen perusasennetta tärkeimpänä asiana kertomaan ihmisen ikää. Silloin, kun iho on hyvin hoidettu niin siinä on tiettyjä ominaisuuksia. Tärkein on ehkä ihon väri. Hoitamaton yli viisikymppinen iho on hilseilevän harmaa ja usein epätasaisen värinen. Posket punoittaa voimakkaasti couperosasta ja ohentumisesta johtuen. Toisaalta ihon pinta on kuivasta hilseilystä väsähtäneen näköinen ja kesällä epätasaisen rusketus vielä korostaa tätä nuukahtanutta ihon pintaa. Hyvin hoidettu iho pysyy kuulakkaana ja kirkkaana, koska hilseilevä kuollut solukerros on poissa. Iho on tasainen väriltään, koska punoituksia ei tule, kun ihon vahvuus on normaali. Myöskään pigmenttiläiskät eivät tule jyrkästi esille, kun ihoa suojataan auringolta.

Säännöllinen Nanolift hoito pitää myös turvotuksen poissa ja riittävä kosteutus siloittaa pikkuryppyjä. Hyvin kosteutetulla normaalivahvuisella iholle rypyt ja juonteet ovat huomattavasti pehmeämpiä ja siloisempia. Silmänympärysten tummuus pysyy poissa ja juuri nuo tummat silmänympärykset tekee väsyneen ja rasittuneen näköiseksi. Myös meikin käyttö tekee naisesta nuorekkaamman ja naisellisemman. Hyvällä silmämeikillä ja sopivalla huulipunalla saa katseet kohdistumaan silmiin ja suuhun ja muita ihon ominaisuuksia ei huomioida. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti