lauantai 23. huhtikuuta 2016

Hyvin hoidettu iho kestää hiukan uv-säteilyä vahingoittumatta

Olen useaan kertaan kirjoittanut uv-säteilyn vahingoittavasta vaikutuksesta ja pidän sitä velvollisuutenani ettei ainakaan kukaan asiakkaani jää tietämättömäksi auringon vaaroista. Kaikille aurinko ei aiheuta syöpää, mutta jokaista ihoa se kuivattaa ja vanhentaa. Tämä vanhentavakin vaikutus on hyvin yksilöllinen ja riippuu monesta muusta asiasta.

Yleensä ihosyöpään päättyvät solumuutokset saadaan alkuun jo lapsena ennen kahtakymmentä ikävuotta. Sen jälkeen koko elämän aikana saadusta uv-säteilyn määrästä riippuu muuttuuko ihosolut pahanlaatuisiksi. Kuitenkin suurin vahinko on tullut jo lapsena ja sitä ei voi enää myöhemmin korjata tekee iholle mitä hyvänsä. Tätä uv-säteilyn kuivattavaa, rypistävää ja ohentavaa vaikutusta voi hyvin paljonkin vähentää hyvällä hoidolla ja hyvillä aurinkosuojatuotteilla. Ihon palaminen on kaikista pahin kimmosäikeiden ja kosteuden tuhoaja. Yli nelikymppinen iho joka palaa punakan hilseileväksi useaan kertaan saa sellaisen vanhennusannoksen, että sitä on vaikea korjata. Jos iho suojataan viidenkympin aurinkosuojalla ja rusketus tulee pikkuhiljaa ei vanhentava vaikutus ole suuri ja sitäkin pystyy paljon lieventämään hyvällä hoidolla.

Näen omilla vakioasiakkaillani, että hyvä ihon hoito kompensoi todella paljon uv-säteilyn haittavaikutuksia. Moni asiakkaani harrastaa pyöräilyä, puutarhan hoitoa ja muuta ulkoliikuntaa kesällä. Heillä on jo keskikesällä kaunis päivetys. Iho ei ole palanut ja päivittäinen uv-säteily määrä ei ole kovin suuri ja kuivattava, niin suurta vanhentavaa vaikutusta ei tule. Antioxidantteja sisältävillä hoitotuotteilla voi myös todella paljon vähentää uv-säteilyn ihoa veltostuttavaa ja ohentavaa vaikutusta. Tehokkaimmat tuotteet tähän käyttöön ovat PowerBright hoitolinjan Pure Night (127€) yövoide ja C-12 Serum (155€) tehotippa samalla, kun ne hajoittavat pigmenttiä ne myös vähentävät muita auringon haittavaikutuksia. Suosittelen aina asiakkailleni kesäksi tuotteet mitkä vähentää auringon haittoja, vaikka en ehkä aina ole sitä ääneen sanonutkaan.

Silloin, kun iho on vahva ja hyvin hoidettu ei uv-säteily pysty vaurioittamaan sitä pahasti. Talven jälkeen ohut ja hoitamaton iho on erittäin altis näille säteily vaurioille. Tämä on yksi suuri asia säännöllisissä kasvohoidoissa ja hyvässä kotihoidossa, että iho saa läpi kesän uv-säteilyn haittoja vähentäviä hoitoaineita. Kaikkiin kesäaikana tehtyihin Nanolift hoitoihin tai muihin kasvohoitoihin sekoitetaan vaikutusaineet aina uv-säteily huomioiden. Samoin silloin, kun asiakas on talvella etelässä hoidossa huomioidaan tämä uv-säteily mikä poikkeaa tavallisesta suomalaisesta säteilystä. En ehkä aina osaa tarpeeksi selittää miten paljon vakioasiakkaiden hoidossa huomioin heidän elämän tilannetta. Se, että asiakas on tulossa, tai menossa aurinkolomalle tuo automaattisesti muutoksen kasvohoidon vaikutusaineisiin, vaikka en siitä erikseen huomaa kertoakkaan. Emme siis Marin kanssa tee asiakkaillemme yhtä ja samaa joka kerta, vaan hoitoaineet vaihtuu joka hoidossa tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti