torstai 7. huhtikuuta 2016

Kaksi uutuustuotetta supistaa ihohuokosia

Vielä viitisen vuotta sitten olin sitä mieltä ettei laajentuneille ihohuokosille voi paljon mitään. Onneksi kosmetiikka kehityy koko ajan ja nyt on jo oikeasti ihohuokosia supistavia tuotteita olemassa. Kyllähän menneinä vuosina sanottiin joistakin kasvovesistä, että ne supistaa ihohuokosia, mutta vaikutus oli lähinnä kuivattava.

Olen huomannut, että ikääntyessä asiakkailla on uudestaan alkanut harmittaa laajentuneet ihohuokoset. Yleensä niitä harmitellaan alle kolmekymppisinä ja sitten asia alkaa unohtumaan. Siinä käy kuitenkin sillä tavoin, että veltostuneella iholla nuo huokoset aukeavat eniten. Vanhetessa iho löystyy ja veltostuu ja huokonen repsahtaa aukinaisemmaksi, kuin nuorempana. Laajentuneita ihohuokosia ei ole kaikilla, vaan se riippuu ihan ihotyypistä. Rasvaisella ja epäpuhtaalla iholla avautuneet huokoset jää näkyviin. Overnight Retinol Serum (147€) on aivan erinomainen apu vähentämään huokosten näkymistä. Retinoli hajoittaa ihon pintakerroksen kuollutta solukkoa iho tasoittuu silmin nähden. Tuo huokosten pienentyminen alkaa näkymään 3-4 viikon käytön jälkeen.

Uusi Hydrablur Primer (77€) on myös ihohuokosten näkymistä vähentävä. Se tekee todella sileän pinnan ja pitää ihon mattapintaisena. Hydrablur Primer on meikinpohjustus aine, mutta sen päälle ei ole pakko laittaa meikkiä, koska itse primer jättää jo tasaisen sileän pinnan. Rasvoittuvalle iholle Hydrablur Primer on paras valinta ja se ei missään tapauksessa kuivata, vaan kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Myös ikääntynyt rasvainen iho hyötyy Hydrablurin vaikutuksista, jos on jo kuusikymppinen, mutta teini-iän acnearvet näkyy vieläkin ne tasoittuvat tämän uuden primerin myötä. Itse olen myös aivan hurmaantunut Hydrablur Primerin vaikutuksista, vaikka ihoni on rutikuiva. Paras mahdollinen meikkipohja tulee laittamalla kosteusvoiteen päälle Hydrablur Primerin ja sen päälle SkinPerfect Primerin ja vielä hipaisu Youngbloodin mineraalimeikkiä. Idea on ihan sama, kuin seinän maalaamisessa mitä paremmin on pohjatyö tehty sitä paremmalta lopputulos näyttää.

Nanolift kasvohoito on myös käytännössä osoittautunut erittäin hyvin huokosia supistavaksi hoidoksi. Nanoliftiä kehittäessäni en etsinyt sitä vaikutusta, mutta kun ihon pinta kiinteytyy huokoset myös supistuu. Nyt, kun tiedämme Marin kanssa kokemuksesta, että Nanolift supistaa huokosia olemme pystyneet vielä hoitotuotteilla vahvistamaan tätä vaikututusta. Kokemukseni mukaan Nanolift on ainoa kasvohoito jolla on näkyviä vaikutuksia ihohuokosiin ja samalla pystytään tasapainottamaan ihon muut ongelmat.

11 kommenttia:

 1. Tuossa tiistain postauksen kommenteissa kerrotaan ripsipidennyksistä. Mun kokemukseni on, että ne kosmetologit jotka ei itse niitä tee kauhistelevat ja nalkuttavat niistä asiakkaille.

  Kävin eräässä stadin Dermalogica kosmetologilla ja hän ei muusta puhunutkaan, kuin paasasi ripsipedennyksien vaaroista. Olen vakuuttunut, että samaa nalkutusta pitää tämänkin blogin kirjoittaja. Niiden joilla on ripsipidennykset ei kantsi mennä kasvohoitoon.

  VastaaPoista
 2. Menee sitten kampaajalle tai kosmetologille niin aina ne moittii edellistä tekijää tai kauhistelee hiuksia tai naamaa muuten vaan. Kai ne luulee, että asiakas rupee käymään heillä yhtenään kun tolkutetaan miten huonosti on hoidettu. Ripsipidennyksisä on sama kokemus sekä kosmetologi ja parturi kertoi tuhat kauhutarinaa niistä.
  Tosin kyllähän noita ongelmia voi ripsistä tulla. Sisareni luomet tulehtuivat ja niin minäkin lopetin pidennykset vaikka ei niistä minulle mitään ongelmaa tullut.
  Piko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samaa mieltä. On hölmöä arvostella toisia kosmetologeja, siinä kärsii koko ammattikunnan uskottavuus

   Poista
  2. Olen aivan samaa mieltä. On todella huonoa käytöstä moittia toisia kosmetologeja. Olen antanut itselleni säännön, että markkinoinissa saa itseään kehua niin paljon kuin kehtaa, mutta muita ei saa haukkua.

   Inkeri

   Poista
 3. Olen kyllä kuullut henkilökohtaisesti ja lukenut esimerkiksi blogeista ripsipidennysten aiheuttamista ongelmista. Enpä itse haluaisi tulehtuneita luomia tai silmiä - tai tynkiä omia ripsiä.

  Mitä tulee Inkerin tämän kirjoituksen varsinaiseen asiaan eli huokosiin: Olen aiemminkin kirjoittanut monta kertaa, että huokoseni ovat nyt pienimmillään ikinä Nanoliftin ja Dermalogican tuotteiden ansiosta.

  En tunne vielä tuota Hydrablur Primeria, mutta se on varmasti todella ihana.

  Leena

  VastaaPoista
 4. Hei! Olen lukenut blogia silloin tällöin ja olen tosi ilahtunut asiantuntevista jutuistanne. Olen itse vasta syksyllä aloittanut kosmetologiopiskelija, ja tässä postauksessa silmään pisti tuo "huokosen suun sulkija". En ole sellaisesta koskaan kuullutkaan? Olen itse käsityksessä, että huokosen kokoon ei voi itse kovin paljon vaikuttaa. Niitä ei voi "avata" tai "sulkea", koska niillä ei ole sellaisia toimintoja. Ne voivat toki laajeta hoitamattomalla iholla, ja uskon että veltostuneessakin ihossa huokoset voivat Mns. venähtää. Toisaalta opinnot ovat vielä alussa, enkä voi varsinaisesti kutsua itseäni vielä asiantuntijaksi tässä asiassa :)

  VastaaPoista
 5. Olet aivan oikeassa ei ole olemassa mitään huokosen suun sulkijaa. Selitin asian huonosi. Nyt jälkeen päin lukiessani huomaan, että selitin asian ihan väärin. Täytynee muuttaa sitä.
  Terkoitin sitä, että ihon kuivuus ja kireys säätelee huokosen suun kokoa. Kun iho vanhemmiten veltostuu ja löystyy huokosen suukin repsahtaa aukinaisemmaksi ja huokoset tulee enemmän näkyviin.
  Minullekin on joskus opetettu ettei laajentuneisiin huokosiin juurikaan pysty vaikuttamaan. Jos katsot postauksiani 2010, niin silloin vielä epäilen ettei niihin pysty vaikuttamaan. Näen nyt kuitenkin Nanolift hoidon vaikutukset ja nyt on tullut nämä muutamat tuotteet mitkä vaikuttaa huokosiin. Kosmetiikkaa kehitetään koko ajan ja pysyäkseen ajan tasalla pitää pystyä hylkäämään joskus opittua tietoa.

  Olet valinnut hyvä ammatin. Itse rakastan työtäni vielä kymmenien vuosien jälkeen. Minulle on ollut varsinainen elämän yliopisto nämä kohtaamiset lukuisten erilaisten asiakkaiden kanssa. Kosmetologin työ on siinä mielessä todella vaativaa, että palkkatyöhön on vaikea päästä. Pitää olla heti alusta pitäen yrittäjyyteen innostunut. Matemaattinen lahjakkuus ja kiinnostus on välttämätöntä pärjätäkseen yrittäjänä. Vuosien varrella olen nähnyt, että suurin osa hoitoloista kaatuu väärin laskettuun liiketoimintasuunnitelmaan. Olen ollut 6v.Kauneudenhoitoalan tutkintotoimikunnassa yrittäjyyden asiantuntijana ja suurin osa näkemistäni liiketoimintasuunnitelmista oli ihan puutaheinää.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurihuokoisuus on lähinnä rasvaisen ihon ongelma, ei kuivan. Kun talia tulee liikaa, niin on huokosen pakko laajentua, jotta pysyy tahdissa mukana.

   Poista
  2. Juuri näin. Liiallinen talineritys laajentaa huokosia ja kun ne ovat useita vuosia esimerkiksi teini-iän acnessa laajentuneina se jää pysyväksi. Kuivaihoisella ei tätä ongelmaa ole. Suomalaisen geeniperimän mukaan meillä on enemmän kuivaihoisia ja atoopikkoja, kuin rasvaisia ihoja. Ja ilmasto vielä pahentaa kuivuutta. Rasvoittuvia suuri huokoisia ihoja on Suomessa selvä vähemmistö. Ristiriitaista on se, että tavaratalokosmetiikassa myydään eniten rasvaisen ihon tuotteita. Mielestäni tämäkin todistaa sitä, että nuorena rasvaisuusongelmaiset hoitavat lopun ikäänsä ihoaan rasvaisen ihon hoitoaineilla.

   Inkeri

   Poista
 6. Kiitos tyhjentävästä vastauksesta. Blogista löytyy todella kiinnostavia artikkeleita ja aion kahlata niitä läpi ajan kanssa :)!

  Tämä ammatti tuntuu minullekin kutsumusammatilta, ja koulussa onkin itse asiassa tällä hetkellä menossa yrittäjyyden perusteita. Siellä olen huomannut, että matikkapäätä pitää olla. Itselleni se on huono juttu, kun olen tosi huono matematiikassa ja aikoinaan lukiossa kirjoitinkin siitä i:n (eli hylätyn :D). Sillä saralla on siis paljon petrattavaa! Kiitos vinkeistä yrittäjyyteen liittyen. Uskon että toimivan liiketoimintasuunnitelman tekeminen voi olla monille se kompastuskivi :/. Olisi kiva, että yrittäjyyteen valmennettaisiin paremmin myös tällä naisvaltaisella alalla (mutta sitten meneekin jo ot:ksi).

  Kiitos vielä huippuhyödyllisestä blogista!!

  VastaaPoista
 7. Tuo yrittäjyyden laskennallinen puoli on ihan opittavissa. Itse tykkään tosi paljon tilastoista ja numeroista. Niitä ei ainakaan kannata alkaa pelkäämään, koska mitään ylivoimaisia ne eivät ole. Muistaakseni kosmetologikoulutukseen kuuluu 7 opintoviikkoa yrittäjyyttä, kun se muilla ammattikoulujen linjoilla on puolet siitä. Siinä ajassa saa hyvät teoriatiedot, mutta jos tosissaan lähtee yrittäjäksi kannattaa suorittaa yrittäjätutkinto.
  Itse suoritin yrittäjätutkinnon vuonna 2000 eli parinkymmenen yrittäjävuoden jälkeen. Tällainen tutkinto tuli vasta 90-luvun lopulla. Meitä oli 11 pitkään yrittäjinä toiminutta naista hyvin eri aloilta. Hämmästyksekseni ainoastaa viisi sai tutkinnon läpi kerralla ja näillä muilla se kaatui juuri tähän laskemiseen. Kannattaa todella imeä itseensä kaikki ne opit mitä yrittäjyyteen liittyy.


  Inkeri

  VastaaPoista