keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Jokaisella iholla on yksilölliset tarpeet

Yritän antaa tässä blogissa paljon tietoa, että lukijat voisivat hoitaa ihoaan mahdollisimman hyvin. Kaikki kirjoitukset on kuitenkin tarkoitettu suurelle joukolle ja mitään yksilöllisiä neuvoja en pysty jutuissa antamaan. Kommenteissa kannattaa kysyä yksilöllisiä neuvoja ja vastaan niihin mielelläni, kun ne ovat tässä blogissa moni muukin niistä hyötyy. Niidenkin kohdalla pitää muistaa, että en pääse näkemään ihoa ellei kyseessä ole muuten tuttu asiakas.

Välillä törmään siihen, että tuntematon asiakas tulee ostoksille ja haluaa ostaa määrätyn tuotteen. Sitten, kun käymme keskustelua hänen ihostaan päädynkin suosittelemaan jotain muuta. Asiakas ei kuitenkaan halua uskoa neuvojani, koska on lukenut täältä blogista jotain muuta. Siinä kohtaa olen ihan äimänä. En voi ymmärtää, että kirjoitukseni netissä on vakuuttavampaa, kuin neuvot silmästä silmään. Nykyisin perään kuulutetaan medialukutaitoa ja ilmeisesti tässäkin on siitä kyse. Joillekin on netissä kirjoitettu tieto jotenkin suuremmassa arvossa, kuin muu tieto. Toivoisinkin, että näitä neuvojani luettaisiin sillä silmällä ettei ne ole ihan yksityiskohtaisia ja varma ja tarkka on mahdollista vasta, kun näen ihon.

Hyvin usein kuulen siitä, että asiakas haluaa ostaa jonkun tuotteen siksi, kun ystävä, tai työkaveri suosittelee. Tietysti saamme monessa asiassa hyviä neuvoja läheistemme kokemuksista, mutta harvoin se koskee ihonhoitotuotteita. Jokaisella on omanlaisensa ihotyyppi ja se mikä toimii toisella erinomaisesti ei toimi toisella ollenkaan. Tiedän, että olen vuosien aikana suututtanutkin muutaman asiakkaan, kun olen epäillyt ystävän neuvoja ja suositellut jotain muuta. Eihän lääkäriltäkään pyydetä samaa antibioottia, kun työkaverilla on vaan sen takia, että se auttoi hänen tautiinsa. Varsinkin makuasioissa ystävättären neuvo on, kuin raamatun sanaa. Ystävätär, kun on sanonut ettei ruskea luomiväri sovi asiakkaalle, niin sitä ei voi edes kokeilla. Joskus myös mietin onko ystävättärellä ollut pelkästään myönteiset motiivit, kun hän on jotain neuvonut. Minulle kannattaa kertoa, jos epäröi jonkun tuotteen, tai hoidon kohdalla, koska ystävätär on neuvonut muuta. Kosmetologin on pystyttävä aina perustelemaan oma kantansa ja näin ei jää mitään ristiriitaista tunnetta, jonkun muun neuvon kanssa.

Pääsääntöisesti neuvoisin, että luotettaisiin asiantuntijaan enemmän, kuin läheisten neuvoihin. Suosittelen myös olemaan hyvin kriittinen netistä tai naistenlehdistä luettua tietoa kohtaan. Itse pyrin antamaan aina perusteltuja ammattitaitoon ja kokemukseen perustuvia neuvoja. Netissä on kuitenkin niin valtava määrä juttua ihonhoidosta ja meikeistä, että mukaan mahtuu paljon aivan huuhaatakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti