tiistai 12. huhtikuuta 2016

Suojaa decoltee auringolta

Decoltee sanalla ei oikein ole suomalaista vastinetta ja sanana se voi olla jollekin vieras. Decoltee on ylärintakehä eli kaulan ja rintojen välialue. Kirjallisuudessa usein mainitaan, että se on naisen kaunein kohta. Lähes kaikissa kulttuureissa käytetään kaulakoruja keräämään huomiota tähän kohtaan.

Decoltee on todella arka uv-säteilylle. Itse saan melkein joka kevät sen punoittamaan, kun en hoksaa suojata kunnolla. Siihen kohtaa aurinko pääsee suoraan porottamaan ja alue on talvella vaatteiden peitossa eikä siinä ole keväällä mitään omaa suojaa. Valitettavan usein tuo decoltee on kirjava ja rypistynyt uv-säteilyn takia. Decoltee on niin alttiina auringolle, että se alue vanhenee kasvoja nopeammin. Joskus myös pigmenttiläiskät tulevat siihen kohtaan, koska se on tyypillinen paikka suihkuttaa hajuvettä. Decoltee pitää suojata ja hoitaa aivan samoin, kuin kasvojenkin iho. Päivällä kannattaa lisätä aurinkosuojallista voidetta useampaan kertaan, koska iho myös hikoilee tuosta kohtaa enemmän, kuin kasvot ja hiki kuluttaa aurinkosuojaa pois. Myös talvella kaula ja decoltee pitää suojata ja hoitaa. Helpoin vinkki on se, että riisu aina pusero pois kasvoja puhdistaessasi. Silloin, kun joutuu varomaan puseroaan ei puhdistus jatku tarpeeksi alas.

Viidenkympin aurinkosuoja on paras valinta ja sitäkin kannattaa lisätä 3-4 tunnin välein. Kaikista paras päivävoide tälle alueelle om Skin Dynamic Recory sk 50 (109€), joka suojaavuuden lisäksi myös kiinteyttää ja kosteuttaa. Decolteeta kannattaa myös kuoria ja naamioita laittaa samaan tahtiin, kuin kasvoillekin. Tehokkain kaulan ja decolteen hoitoaine on kiinteyttävä Extra Firming Booster (84€) tehotippa ja varsinkin talvisin Super Rich Repair (127€) täyteläinen hoitovoide käy yöksi ja päiväksi, koska talvella iho ei joudu alttiiksi uv-säteilylle. Decolteeta kannattaa suojata myös huiveilla voimakkaassa auringossa. Vaate ja kangas suojaa kaikista parhaiten ohutta helposti palavaa ihoaluetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti