perjantai 8. huhtikuuta 2016

Meikillä on myös hoitava vaikutus

Vielä nykyisinkin istuu sitkeästi luulo siitä, että meikki jollain tapaa vaurioittaisi ihoa. Joskus 50-luvulla on saattanut olla jotain kuivattavia meikkivoiteita ja puutereita, mutta ne ovat lentäneet romukoppaan aikoja sitten. Tavatessani naisia monissa eri yhteyksissä puheeksi tietenkin nousee ihonhoito ja yleensä aina on joku, joka kertoo tyytyväisenä ettei hän ole koskaan käyttänyt meikkiä. Joskus ihmiset kertovat, että antavat ihon levätä viikonloppuna ja eivät laita meikkiä silloin.

Nämä on täysin vääriä käsityksiä ja ne pitää ehdottomasti unohtaa. Näen työssäni aivan suoraan sen, että päivittäin meikkaavan asiakkaan iho on erittäin hyvin hoidettu. Enkä ymmärrä mitä lepäämistä iho tekee, jos siinä ei ole meikkiä. Ihmiselle itselle se on lepoa, tai laiskuutta ettei tarvitse laittaa meikkiä, mutta sitä on turha puoltaa ihon hyvinvoinnilla. Silloin, kun meikkiä käytetään iho puhdistetaan ja hoidetaan aamuin illoin paljon paremmin. Ellei ihossa ole meikkiä iltapesu ja hoitoaineet ovat helppo unohtaa.

Meikin käyttö hidastaa ihon ikääntymistä huomattavasti. Meikkivoide on erinomainen suoja uv-säteilyä vastaan ja se on tärkein asia ihonhoidossa. Suomen ilmastossa meikki suojaa muutenkin lämmönvaihteluilta, pakkaselta ja kuivalta sisäilmalta. Naiset jotka meikkaavat hoitavat ihoaa hyvin, koska huonokuntoisella hilseilevällä iholla meikki ei näytä hyvältä. Tiedän myös paljon naisia, jotka eivät käytä meikkiä, mutta hoitavat ja suojaavat ihonsa erinomaisesti. Meikki ei ole mikään välttämätön ihonhoitokonsti, koska on muitakin tapoja suojata ihoa. Tavallaan moni meikkaaja on ihan vahingossa tullut suojanneeksi ihoaan ja meikkaaminen onkin kääntynyt ihonhoitokonstiksi. Eniten meikki tekee iholle pahaa silloin, jos sitä ei pestä kunnolla pois, tai puhdistusaineet eivät ole ihotyypin mukaisia. Noudattakaa omaa tapaanne toimia hyvällä omalla tunnolla. On turha syyllistää meikkaajia, tai meikkaamattomia kummassakin tapauksessa ihon hyvinvointi riippuu ihmisestä itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti