lauantai 7. tammikuuta 2017

Ihossa pitäisi olla rasvaa ja kosteutta

Monelle asiakkaalle on epäselvää miten iho voi olla kuiva ja hilseilevä, vaikka siihen syntyy finnejä. Uudet asiakkaat suhtautuvat hyvin epäilevästi, kun suosittelen Skin Hydrating Booster (94€) kosteuttavaa tehotippaa, vaikka iho on rasvoittuva.

Nuoressa terveessä ihossa on suojakerroksena kosteus-ja rasvavaippa eli hydrolipidinen kalvo. Vanheneminen ja väärä hoito, tai hoitamattomuus ohentaa ja rikkoo tuon hydrolipidisen kalvon ja ihon syvemmät kerrokset jäävät suojattomiksi. Iän myötä tapahtuva ihon oheneminen tapahtuu juuri tuossa lipidikerroksessa eli rasvan määrä ihossa vähenee. Mitä kuivempi ihotyyppi on alunperin ollut sitä enemmän se ohenee vanhemmiten ellei sitä hoideta huolella. Kuivaiho lakkaa erittämästä ihotalia hyvin varhaisessa vaiheessa ehkä jo kolmekymppisenä. Talin eritys loppuu kaikilta vaihdevuosi-iässä, kun estrogeeni ei enää säätele talin tuotantoa.

Oma ihoni on ollut nuoresta pitäen todella kuiva ja talin eritys siinä loppui jo parikymmentävuotta sitten. Ellen olisi hoitanut ihoani hyvin olisin aivan ryppyinen rusina. Jos olisin vielä ottanut aurinkoakin olisin kirjavan ruskea rusina. Tämän tyyppinen iho tarvitsee hoitotuotteissa kosteutta ja rasvaa. Nyt tarjouksessa oleva Overnight Repair Serum NYT 77€ (98€) on paras aine tähän tarkoitukseen, koska siinä on kumpaakin. Se sopii kaikille yli kolmekymppisille eikä se rasvoita ihoa liikaa. Ihon oman rasvan väheneminen muuten, kuin iän myötä johtuu väärästä ihon hoidosta. Pahimpia ovat voimakkaat pesuaineet, jotka rikkovat ihon oman hydrolipidisen kalvon. Liiallinen kuorinta huonolaatuisella kuorinta-aineella kuluttaa pois rasvakerrosta. Monet käyttävät vielä nelikymppisinäkin talin eritystä vähentäviä rasvaisen ihon tuotteita, vaikka ihon rasvakerros on ohentunut aikoja sitten. Tämän takia ihonhoitotuotteet pitää muuttaa iän myötä.

Kosteuden puute voi myös johtua vääristä kotihoitotuotteista, mutta kuiva sisäilma, pakkanen ja lämmön vaihtelut haihduttaa kosteuden. Ihan jokainen tarvitsee lisäkosteutta tähän vuoden aikaan ja helpoin tuote lisäkosteudeksi on Skin Hydrating Booster. Nyt uusi Phyto Replenish Oil sisältää sekä kosteutta, että rasvaa ja se on tehty vahvistamaan ihon hydrolipidistäkalvoa. Mitä vanhemmaksi iho ja ihminen tulee sitä enemmän pitää paneutua ihonhoitotuotteisiin ellei halua olla rusina jo viisikymppisenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti