lauantai 21. tammikuuta 2017

Kolmekymppisen ihon talvisuojaus

Aika monella kolmenkympin kieppeillä olevilla asiakkailla on vielä taipumus näppyihin ja rasvoittumiseen eikä heille käy samat ihon suojausohjeet, kuin kuivaihoisille. Usein seka-ja rasvainen iho on pahimmillaan tähän vuoden aikaan, kun kuivunut solukko tukkii huokoset.

Dermalogican kaikki tuotteet ovat vesiliukoisia eivätkä ne tuki huokosia, tai rasvoita ihoa. Nämä ihon talvisuojausohjeet on tarkoitettu ihmiselle, joka liikkuu päivän mittaan tunnin verran ulkona lähes säässä, kuin säässä. Esimerkiksi työmatkansa kävelevät tarvitsevat hyvän suojauksen, joka näyttää hyvältä vielä työpäivän aikanakin. Kaikista tärkeintä on hoitaa iho sellaiseen kuntoon, että sen omat suojamekanismit toimivat ja talin eritys on tasapainossa. Kuorinta eli Daily Microfoliant (72€) on tärkein tasapainottaja pintakuivalle sekaiholle. Kaikki ihotyypit kuivuu pinnasta tähän vuoden aikaan ja se lisää ihon talineritystä. Tuo hilseilevä kuivakerros pitää ensin kuoria pois, että muut hoitoaineet pääsee vaikuttamaan ja huokoset eivät tukkiinnu.

Tehotipaksi suosittelen kosteuttavaa Skin Hydrating Boosteria (94€), jota voi käyttää aamulla ja illalla. Se parantaa ihon omaa suojamekanismia ja poistaa pintakuivuutta. Sitä ei tarvitse pelätä, että se jotenkin jäätyisi ihoon kosteuttavuutensa takia. Tehotippa imeytyy niin syvään ihokerrokseen, että iho olisi jo pinnalta jäässä ennen, kuin syvin kerros kylmenee. Eikä missään normaalitilanteessa iho voi näin jäätyä. Skin Hydrating Boosterin päälle laitetaan hoitovoiteeksi Skin Smoothing Cream (100 ml 81€, 50ml 59€) ja sekin kosteuttaa ihoa sitä rasvoittamatta. Tärkein suoja on BARRIER REPAIR joka on nyt Tähtitarjouksena 49€ (62€). Se sopii kaikille ihotyypeille eikä missään tapauksessa tuki, tai rasvoita ihoa. Sitäkin kannattaa käyttää yöksi ja päiväksi, koska se suojaa öisin ihoa maakuuhuoneen kuivalta sisäilmalta. Barrier Repair sulaa ihon omaan suojakerrokseen ja vähentää kuivan sisäilman, pakkasen ja tuulen haittavaikutuksia.

Meikki näiden hoitotuotteiden päällä lisää tuplasti suojavaikutusta ja ainakin meikinpohjustusainetta Hydrablur Primeriä (77€) kannattaa käyttää. Vielä parempi suoja tulee, kun meikkivoiteeksi käytetään Youngbloodin Natural Mineral Foundation (65€) jauhemaista mineraalimeikkiä. Olisi todella hyvä asia, jos ulkoilua harrastavat käyttäisivät meikkivoidetta, koska sillä on ihan oleellinen merkitys ihon hyvinvoinnissa talvella.

Tuota uutta Phyto Replenish Oilia (98€) voi rasvoittuvakin iho käyttää ja varsinkin herkkä ja couperoottinen iho hyötyy siitä paljon. Sen öljymäinen koostumus ei missään tapauksessa rasvoita ihoa eli sen puolesta sitä voi kaikki ihotyypit käyttää. Yleensä kuitenkin on niin, että rasvoittuvalla iholla on niin huutava kosteuden puute ettei muita kuin kosteuttavia tuotteita tarvitse käyttää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti