tiistai 31. tammikuuta 2017

Ulkonäkö voi pettää

Olen pitkään kirjoitellut miten huolissani, ihmeissäni ja ärsyyntynyt olen nykyisestä ulkonäkökeskeisyydestä. Jo esiteinit pohtii ulkonäköongelmiaan ja kaikkien pitää olla samasta muotista tulleita. Persoonallisuutta ei arvosteta, vaan esimerkkinä toimii milloin mikäkin idoli jota aletaan jäljittämään.

Amerikan uusi presidentti on aiheuttanut jutun juurta jo monta kuukautta ja hänen hallintonsa tulee vaan lisäämään ulkonäön palvontaa. En todellakaan olisi toivonut, että Amerikan ykkösnainen on barbinukke, jonka esimerkin mukaan alkaa moni muukin muokkaamaan ulkonäköään. Trumpin hallinto on täynnä seitsemänkymppisiä miljonäärejä joilla on itseään kolmekymmentävuotta nuorempi vaimo. Näillä sekoilla on piilovaikutus varsinkin nuoriin ihmisiin ja aletaan ihannoimaan elämää jonka päämääränä on vaan näyttää hyvältä. Naisen asema on romahtanut Trumpin myötä 30-luvun tasolle. Kun itse presidentti näyttää esimerkkiä, että naista voi kohdella miten vaan se ajatus leviää hyvin äkkiä kansan keskuuteen.

Tilannetta voi ajatella toisestakin näkökulmasta. En tunne mitenkään Melania Trumpia joten minulla ei ole mitään näyttöä miten fiksu nainen hän on. On tosi huono juttu, jos vedän johtopäätöksen ettei niin kaunis nainen voi olla älykäs ja fiksu. Minun pitäisi tietää ettei ketään saa tuomita ammatin ja ulkonäön takia. Olen itse joutunut kymmeniä kertoja tilanteeseen varsinkin nuorempana, että älykkyyttäni epäillään pelkästään sen takia, kun olen kosmetologi ja teen työtä kauneuden parissa. Olen aina tykännyt vaatteista ja koruista ja tämä pukeutumiseni ja ammattini on ollut monelle selvä merkki siitä etten ole lukutaitoinen.

Tämän juttuni tarkoitus on sanoa ettei ketään pidä tuomita ulkonäön perusteella. Jos kuitenkin osoittautuu todeksi, että Amerikan ykkösnainen on itseään ihaileva nukke se on suuri menetys aidolle naiseudelle ja ihmisyydelle. Presidentti itsehän on tehnyt selväksi hyvin nopeasti, että hän pistää tuulemaan ja naistenkin tehtäväksi tulee olla hiljaa ja näyttää kauniilta. 

3 kommenttia:

 1. Mun mielestä oot Inkeri kaunis ja huippuälykäs samanaikaisesti. Se on harvinaista

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Nyt punastuin, mutta askel nousee taas huomattavasti kepeämmin:)

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Tänään on uutisoitu Trumpin vaatiivan, että Amerikan viisumin hakijoiden sosiaalisen median käyttöä pitää voida tutkia. Nyt taisi allekirjoittanelle käydä niin, että tähän loppuivat minun reissut jenkkilään. Putin, kun päätyy samaan, niin ei ole enää menemistä sinnekään. Taidan kohta joutua siirtymään kotimaan matkailuun blogijuttujeni takia.

  Nämä on nyt huumoria, mutta olen blogia aloittaessani ottanut huomioon tämänkin mahdollisuuden. Perehtymiseni sota-ja poliittiseen historiaan on tehnyt minut lievästi vainoharhaiseksi ja miten jo aikoja sitten, että voin joutua joskus vastaamaan kirjoittamisistani. Päätin ottaa silloin sen riskin, että kirjoitan myös yhteiskunnallisista asioista jotka voi joskus kääntyä minua vastaan. Se kuuluu demokratiassa ihmisen sananvapauteen.
  Historia kuitenkin osoittaa, että demokratia ja sananvapaus on katoavaista. Nythän olemme konkreettisesti nähneet, että parissa viikossa yksi mies pystyy kääntämään maailman tärkeinmän demokratian ylösalaisin.
  Tästä eteenpäinkin tulen kirjoittamaan mielipiteeni tähän blogiin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo. Ei nyt ainakaan ihan heti minulla ole ollut aikomus anoa Amerikan viisumia. Tosin jo ensimmäisellä Amerikan kongressimatkalla jouduin niin perusteelliseen tarkastukseen tullissa ettei kukaan ole sellaisesta ennen kuullut. Silloinhan oli 45-minuuttia tentattavana ja joka ainoa tavara matkalaukuissani katsotiin vaatteiden saumoja myöden.

  Inkeri

  VastaaPoista