maanantai 9. tammikuuta 2017

Kaavoihin kangistunut kosmetologi

Tein pienen muutoksen työhuoneessani ja se sai minut huomaamaan miten kaavoihin kangistunut olen. Huomasin myös, että muutokset tekee hyvää sekä ruumiille, että sielulle.

Vaihdoin työpöytäni toiselle puolelle hoitotuolia ja muutos tuntui niin hurjalta, että mihin tämä vielä johtaakaan:). Puhun usein asiakkaille kasvohoidon yhteydessä heidän niska-ja selkävaivoista, koska hieron myös hartiat ja siinä tuntee lihasten jännitykset. Neuvon myös kiinnittämään huomiota työasentoihin ja sillä tavoin ennalta ehkäisemään erilaisia vaivoja. Helppo on toista neuvoa, mutta omalla kohdallani en aiemmin hoksannut muuttaa työasentojani siirtämällä työpöytää toiseen kohtaan. Häpeäksi on tunnustettava, että olen ainakin kolmekymmentävuotta ottanut kaikki tavarat oikealta puoleltani. Työpöydät on kyllä uusittu, mutta liikeradat ovat pysyneet samana. Litran kokoisia pakkauksia, kun nostaa yhdellä kädellä aina samalla tapaa pitäisi ymmärtää tehdä se välillä toisinkin.

Nyt pöytä on siirretty ja se muutos aiheutti suorastaan aivomyrskyn päässäni. Ensimmäisenä päivänä tunsin ihan fyysisesti miten outoa työn tekeminen oli. Tunsin itseni suorastaan turvattomaksi, kun oikealla puolellani ei ollut mitään. Suorastaan tunsi palelevani oikealta puolelta, kun pöytä ei ollut sivustasuojanani. Jouduin myös ensimmäisten hoitojen ajan miettimään koko ajan miten käteni asetan ja miten hierontakaava etenee. Sillä miltä puolelta hierontavoidetta otan ei ole mitään merkitystä hierontakaavaan, mutta tämä yksi muutos poisti minut aivan raiteiltani. Muutaman päivän kokemuksella henkinen muutos tuntuu suuremmalta, kuin fyysiset kokemukset. Lihakset ovat kuitenkin olleet arat ihan eri tavalla, kuin ennen joten kyllä ruumiissakin muutosta tapahtuu.

Kokemus muutoksen suuruudesta yllätti minut täysin. En olisi kuvitellut, että ajattelen koko kasvohoitoprosessin uusiksi, vaan työpöydän siirtämisen takia. Se tulee tekemään hyvää koko työlleni, koska on tärkeää käydä määräajoin läpi oma tekeminen. Kaikki muutos tapahtuu asiakkaan hyödyksi. Muistan olleeni parikin kertaa yrittäjänaisten koulutuksessa missä puhuttiin aivojumpasta. Eräs eläkkeellä oleva yliopiston professori, joka nimeä en muista piti tällaisia esityksiä ympäri Suomea joskus 2000-luvun alussa. Hän korosti sitä miten tärkeää on käyttää kumpaakin kättään, koska se jotenkin virkistää aivotoimintoja ja ennalta ehkäisee muistisairauksia. Hän soitti esityksen aikana välillä pianoa ja kertoi opetelleensa soittamaan vasta eläkeellä ollessaan. Hänen mielestään oli hyväksi muistitoiminnoille, että käytti kumpaakin kättä yhtäaikaa. Täytyykin etsiä asiasta lisätietoa, koska oma voimakas kokemukseni sai minut kiinnostumaan aivotoiminnan virkistämisestä. Onko kenelläkään lukijoilla kokemuksia asiasta, tai vinkkejä jostain kirjoista?


3 kommenttia:

  1. Anonyymi18:30

    Ihmetellä täytyy ettei ammattitaito kovin vahvalta vaikuta, jos yksi pöydän siirto sotkee hierontaa. Luulisi yrittäjän ominaisuuksissa olevan sen verran muutuskykyä ettei tavarat pöydältä huku, vaikka pöytä eri paikassa onkin. Kaikkea sitä edes kehtaa kirjoittaa.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi22:49

    Minusta on hienoa, että Inkeri uskaltaa tunnustaa omia "mokiaan" ja pystyy nauramaan itselleen. Ei tuo niin ihmeellistä ole, että ihminen hetken aikaa hakee tavaroitaan jos ne on eri paikassa.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi22:51

    Johtuskohan noikin jutut iästä. Ei pääkoppa oikein pelaa ku vanhenee...heh, heh

    VastaaPoista