perjantai 20. tammikuuta 2017

Näin puhdistat ihosi talvella

Moni vanhempi asiakas kysyy talvella, että kannattaako ihoa kastella ollenkaan pakkasaikana. Jossain vaiheessa 80-luvulla neuvottiin, että vesipesua pitää talvisin välttää. Ajateltiin, että vesi kuivattaa ihoa liikaa, niin kuin se tekeekin. Tuolloin kiellettiin myös atoopikkoja pesemästä ihoaan ja se neuvo on nyt kääntynyt päälaelleen. Kuivaa atooppista ihoa hoidetaan nykyisin suihkuttamalla ja sitten rasvauksella.

Itse haluan aina pestä ihoni kunnolla veden kanssa muuten en koe sitä puhtaaksi. Oikein valitulla puhdistusaineella voi aivan hyvin puhdistaa iho talvellakin ja näin pitääkin tehdä. Yleensä tässä pesukysymyksessä on kaksi asiaa mitä halutaan tietää. Pelätään aamupesun jäädyttävän ihoa ja toisaalta pelätään iltapesun kuivattavan ihoa. Aamuisin, jos lähtee suoraan sängystä ulkoiluttamaan koiraa ei kannata kasvoja pestä. Silloin, kun lähtee muuten liikkeelle ja tekee meikin iho yleensä kannattaa puhdistaa ensin. Iho erittää yöllä hikeä ja talia aivan, kuin päivälläkin ja määrätyssä iässä yöllä voi tulla useitakin hikiaaltoja. Jos tätä likaa ei pestä pois hoitotuotteet eivät imeydy kunnolla ja meikki ei pysy siistinä. Itse joskus saatan jättää viikonloppuaamuisin pesun väliin, koska rutikuiva ihoni ei sitä aivan välttämättä tarvitse. Hyväksi tämä laiskuus ei missään tapauksessa ole ja sitä pitää välttää. Jos ihon jättää pesemättä hoitotuotteet siihen pitää kuitenkin laittaa, tai muuten iho kuivuu liikaa. Aamulla ihon puhdistaminen ei mitenkään lisää ihon paleltumista, tai pakkasen vaikutuksia.

Iltaisin iho pitää ilman muuta puhdistaa aina puhdistusaineella. Ellei halua vettä käyttää Ultra Calming Cleanserin (500 ml 74€, 250 ml 51€) voi vain pyyhkiä kasvopaperilla pois. Itse pidän kuitenkin parempana vaihtoehtona käyttää kaksoispuhdistusta eli ensin pestään Precleanse (58€) alkupuhdistusaineella ja sitten ihotyypin mukaisella puhdistusmaidolla. Tämä puhdistusyhdistelmä on myös hoitava joten ihon kuivumisesta ei ole pelkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti