sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Mineraalimeikki näyttää hyvältä ryppyiselläkin iholla

Mineraalipigmenttien kehittäminen 1990-luvun lopulla muutti meikkien laadut täysin. Eniten tästä hyötyy vanhenevat naiset ja ne joilla on jotain iho-ongelmia peitettävänä. Mineraalipigmentti käyttäytyy aivan erilailla, kuin synteettiset väriaineet enkä itse enää käyttäisi muuta, kuin mineraalimeikkejä.

Meillä myynnissä oleva amerikkalainen Youngblood meikkisarja käyttää ainoastaan mineraalipigmenttiä ja se on ainoa meikkisarja jota Suomen Astma-ja allergialiitto suosittelee herkkäihoisille. Mineraalipigmentti on kaikilla tavoin erilainen, kuin synteettinen väripigmentti. Synteettinen väripigmentti on pyöreä pallo, joka ei läpäise valoa. Nämä pallot ovat millin sadasosan kokoisia halkaisijaltaan ja iholle levitettäessä pallot asettuvat päällekäin kerroksittain. Pigmenttipallot   eivät myöskään jousta yhtään ja ne eivät ole vesiliukoisia. Mineraaleista saatu luonnollinen väripigmentti on muodoltaan litteä ja se on läpinäkyvä. Ne ovat vesiliukoisia, joustavia litteitä levyjä. Nämä litteät väripigmentit tekevät huomattavasti ohuemman kerroksen iholle, kuin pyöreät pallot. Litteät levyt asettuvat joustavasti lomittain, vaikka niitä olisi paksumpikin kerros päällekäin.

Jo tässä on yksi syy miksi mineraalipigmentti on parempi, kuin synteettinen. Mineraalipigmentti meikkivoiteella saadaan tehtyä peittävä meikki huomattavasti ohuemmalla kerroksella. Näin iho näyttää luonnolliselta eikä raskaasti meikatulta. Mineraalipigmentin läpinäkyvyys tekee meikistä luonnollisen värisen. Väripigmentin läpi näkyy ihon oma väri ja silloin meikkivoide näyttää aina luonnolliselta. Esimerkiksi YB:n Natural Mineral Foundation (65€) jauhemainen meikkivoide näyttää aina luonnollisen kevyeltä, vaikka sitä olisi paksu ja peittävä kerros. Tämä YB:n jauhemainen meikki on todella peittävä, jos niin haluaa. Meikin peittävyyttä voi säädellä sillä miten monta kerrosta meikkisudilla levitetään. Voidemaisessa meikissä tätä säätelyä on vaikeampi toteuttaa, koska iho jää helposti kirjavaksi ellei määrä ole juuri sopiva.

Youngbloodin jauhemaisesta meikistä voi valita ihan minkä sävyn tahansa riippuen siitä millaisen ihon haluaa. Vaalea Cool Beige neutralisoi punoitusta hyvin ja sopii vaalealle couperosaiholle peittämään punakkuutta. Honey on meillä suosituin väri ja se tekee neutraalin luonnollisen meikin suomalaisten vaalealle ihon värille. Itse käytän usein sävyä Warm Beige mikä on sävyjen tummimmasta päästä. En halua korostaa kalpeuttani ja sillä saa luonnollisen lämpimän ihon sävyn, vaikka olen aivan vitivalkoinen iholtani. Synteettisistä meikeistä valitsin aina kaikista vaaleamman Ivory sävyn, koska olen niin kalpea, että väripigmentti puuttuu minulta lähes täysin. Tämä on Youngbloodin jauhemaisen meikin merkittävä hyvä puoli, että sillä voi muuttaa ihon väriä haluamaansa suuntaan eikä siltikään näytä maalatulta.

Näissä Dermalogican primereissä on myös mineraalipigmenttiä ja niillä saa hyvän "pohjamaalin" meikkivoiteille. Ne siloittavat hyvin jo rypistynyttä ihoakin ja peittävät värivirheitä. Nykyisin käytän aina primeriä jauhemaisen mineraalimeikin alla, koska tulos on huomattavasti parempi. Ryppyiselle iholle mineraalimeikit ovat olleet pelastus, koska ne eivät kasaannu ryppyjen pohjaan. Youngbloodin meikkivoiteet pysyvät takuulla sileästi paikallaan koko päivän eivätkä valu ikävästi korostamaan juonteita ja ryppyjä. 

7 kommenttia:

 1. Nyt useissa kauneusblogeissa bloggaajat kertoo viime vuoden suosikeistaan.. ja kysyvät tietysti lukijoiden suosikkeja.
  Itse olen ollut aina kuluttaja, joka vaihtelee tuotteita ja sarjoja mitä käyttää...mutta nyt oon niin tyytyväinen dermalocigaan, että en näe tarvetta kokeilla muita. Jotkut kauhistelee dermalocigan kalleutta, mutta itse koen säästävänä, kun ei tule virheostoksia, joita täytyy jaella toisille.. ja aiemmin tuli atopian kanssa kriisejä, joiden takia tuli rynnittyä apteekkiin tai kosmeliikkeeseen, joista poistuttiin usein monien purkkien kanssa ja lompakko tyhjänä.

  VastaaPoista
 2. Luulempa, että kaikki tämän bloginlukijat allekirjoittavat kommenttisi. Yleensä, kun asiakas on kerran kokeillut Dermalogicaa ei enää halua käyttää mitään muuta.

  Sain juuri itsekin raportit PR-Cosmeticilta siitä mitkä ovat olleet meidän suosikkituotteet vuonna 2016 ja 2015. PR-Cosmetic on Dermalogican maahantuoja. Kirjoitan noista suosikkituotteista heti, kun olen ehtinyt sisäistämään nuo raportit. Olen aiemminkin kertonut, että olen innokas tilastojen tutkija. Luen oikein ajan kanssa nämä Dermalogican raportit, koska ne auttavat arvioimaan tulevaa myyntiä. Ei ole kiva juttu, jos tavarat loppuu hyllystä, mutta ei sekään ole kivaa, jos purkit seisoo vuositolkulla pilaantumassa. Meillähän on päästy siihen ettei mikään seiso meidän hyllyssä kahta viikkoa kauempaa. Tämä on ihan poikkeuksellisen nopea kierto ja olen siitä ylpeä. Ilmeisesti olen jotain oppinut työvuosieni aikana, kun en tilaa turhaa tavaraa hyllyihin seisomaan.

  Tuossa edellisessä kommentissa perusteltiin ihan hyvin miksi Dermalogica ei tule käytännössä niin kalliiksi, kun ensi vilkaisulla luulisi. On laskenut useita kertoja, että Dermalogica on noin keskihintainen kosmetiikkasarja. Pitää ottaa huomioon pakkauksien koko, kun hintoja vertaillaan. Dermalogicalla on puhdistusmaidoista ja hoitovoiteista kahta eri kokoa. Isompi puhdistusmaito on puolilitraa ja se riittää 4-6 kuukautta. Dermalogican tuotteita tarvitaan huomattavasti pienempi määrä, kuin muiden sarjojen tuotteita, koska niissä on tehoaineita niin paljon.

  Kertokaa muutkin mikä on teidän suosikkituote Dermalogicasta.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Mä en pärjäisi ilman super rich repair voidetta ainakaan näillä säillä. Ensin en meinannut uskoa, että se imeytyisi tarpeeksi hyvin meikin alle ja pelkäsin kiiltämistä. Se oli turha pelko. Meikki pysyy hyvin ja iho voi hyvin.

  VastaaPoista
 4. Olen käyttänyt Ultra Smoothing Eye Serumia viisi kuukautta ja aina vaan pullosta tulee tuotetta, ei tunnu koskaan loppuvan.
  Samoin Daily Microfoliant purkki kesti päivittäisessä käytössä 7 kuukautta ja välillä kuorin sillä vartaloakin.

  VastaaPoista
 5. En osaa nimetä suosikkituotetta, kun kaikki tuotteet ovat niin hyviä. Ihon tilanteen ja vuodenajan mukaan vaihtelen tehotippoja ja kosteusvoidetta, aina toimii. Elämä on paljon helmpompaa, kun ei tarvitse ihmetellä, että mitä sitä ostaisi. Meikkaaminen on helpompaa, kun iho on aina kunnossa. Hydrablur primer, skin perfect primer ja mineraalimeikki naamaan aamulla, ja hyvältä näyttää. Ikää on 48 vuotta.

  Arvostan myös erittäin paljon sitä, että kosteusvoiteet ovat tuubeissa eivätkä sellaisissa painavissa lasipurkeissa, joista voidetta lähmitään sormiin (kuka niitä muovisia lastoja käyttää?). Hygieenisyys ja kätevyys on ihan eri luokkaa Dermalogian tuubeissa kuin niissä avoimissa purkeissa.

  VastaaPoista
 6. Suosikki tuotteita on monta mutta ihan ne ykköset itselle ovat Special cleansing gel, Active moist, Skinperferct primer ja Daily Microfoliant. Tuotteet ovat riittoisia ja helppo käyttöisiä. Inhoan lasipurkkeja. Onneksi Dermalogica pakkaa tuotteet järkevästi.

  VastaaPoista
 7. Mun suosikit on preclence ja herkän ihon sarja..ja primerit ja kaikki;)
  Ei voi valita yhtä!

  VastaaPoista