sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Talviloma etelässä on rasittavaa iholle

Aivan ihana ajatus, jos pääsisi valoon ja lämpöön keskellä talvea. Itse ainakin kaipaan valoisuutta en niinkään kuumaa aurinkoa. Talviloma jossain lämpimässä maassa on kaikin tavoin hyväksi, kunhan muistaa panostaa ihonhoitoon tavallista enemmän.

Rasittavin kohta iholle on palaaminen takaisin Suomen pakkastalveen. Yleensä itse loma ei aiheuta ongelmia ellei rasita ihoa liikaa auringolla. Muuten iho voi aina paremmin kosteassa lämpimässä ilman alassa. Ihon hoitoon kannattaa panostaa myös ennen matkaa. Vartalon ihoa kannattaa alkaa kuorimaan ja rasvaamaan säännöllisesti ellei sitä muuten tee. Tähän aikaan vuodesta vartalolla on paksu kuolleen solukon kerros joka ei näytä hyvältä bikineissä. Dermalogican Exfoliant Body Scrub (53€) on erinomainen kuorinta-aine joka samalla myös kosteuttaa ihoa. Sääret ovat yleensä pahiten hilseilevät ja niitä kannattaa kuoria päivittäin noin viikon verran ennen lähtöä. Koko vartalolle kuorinta-ainetta voi käyttää noin joka kolmas päivä. Exfoliant Body Scrub toimii samalla suihkuvaahtona joten muuta pesuainetta ei tarvita. Aina pesun jälkeen kannattaa käyttää vartalovoidetta ja täyteläinen UltraRich Body Cream (81€) sopii parhaiten talviaikaan.

Kasvojen ihonhoidon tehostaminen riippuu ihotyypistä. Ihanteellista olisi tehdä Nanolift kasvohoito (118€) noin viikkoa ennen lähtöä ja taas 1-2 viikkoa paluun jälkeen. Jos pitää valita vain jompi kumpi hoitokerta on rasvainen iho parempi hoitaa ennen lähtöä ja kuiva iho kotiin tullessa. Kotihoitoon kannattaa lisätä naamion ja kuorinnan käyttö ellei sitä muuten harrasta. Rasvaista ja epäpuhdasta ihoa tasapainottaa Charcoal Rescue Masque (69€) ja sitä voi käyttää joka kolmas päivä Multivitamin Thermofoliant kuorinnan (82€) jälkeen. Kaikille ihotyypeille sopii Multivitamin Power Recovery Masque (69€) ja sitä kannattaa käyttää myös vähintään joka kolmas päivä. PowerBright hoitolinjan tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille valmistamaan ihoa aurinkoon. C-12 Concentrate (155€) on erinomainen tehotippa kaikille ihotyypeille, joka auttaa pigmenttiä syntymään tasaisesti ja tekee päivetyksestä kauniin tasaisen. Sitä kannattaa käyttää, vaikka ei pigmenttiläiskistä kärsisikään, koska siinä on paljon uv-säteilyn haittoja korjaavia raaka-aineita.

Kotiin tullessa ihon kosteuttamiseen pitää panostaa oikein kunnolla. Tuo C-12 Concentrate kannattaa käyttää loppuun ja se sopii iltahoidon yhteyteen. Aamuisin on parasta uusi Phyto Replenish Oil (98€) mitä kannattaa käyttää etelässäkin aurinkovoiteen alla. Kuorinta ja naamio säännöllisesti estää hilseilyn syntyä ja muut hoitoaineet imeytyvät paremmin. Tässä jutussa en kertonut tärkeästä ihon suojaamisesta auringossa, mutta se on taas seuraavien juttujen aiheena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti