keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Miten tehotipat vaikuttavat vanhenevaan ihoon?

Kosmetiikkamainoksissa on monenlaista hienoa selitystä miten tehoaineet vaikuttaa ja millainen tulos niillä saadaan. Selitykset ovat niin hienoja, että ne alkavat jotenkin epäilyttämään, tai itse en ainakaan viitsi niitä lukea. Ammattilaisena pystyn niistä poimimaan oleellisen tiedon, mutta kuluttajalle ne lupaavat liikoja.

Olen useampaan kertaan kirjoittanut siitä miten tehokasta ja kuitenkin turvallista nykykosmetiikka on. Yhdellä tuotteella ei kuitenkaan ihmeitä saada aikaan, vaan tarvitaan kokonainen oikein suunniteltu kotihoito-ohjelma. Kaikkien kotihoitotuotteiden pitää pelata yhteen, että näkyvää vaikutusta syntyy. Koen, että ihmeitä saadaan aikaiseksi Nanolift kasvohoidon ja Dermalogican kotihoitotuotteiden yhteisvaikutuksen avulla. Olen itse nämä ihmeet nähnyt, niin kuin moni vakioasiakaskin. Noin puolessa vuodessa viisikymppisen iho saadaan näkyvästi parempaan kuntoon ja siihen tarvitaan 3-5 Nanolift hoitoa ja hyvin suunniteltu kotihoito.

Tehotipoilla on monenlaista vaikutusta, mutta yleisimmin ryppyjä siloittamaan käytetään hyaluronihapon vaikutuksia. Hyaluronihappo ei ole mitään happoa, vaikka nimi niin sanoo, vaan tehokkain kosmetiikassa käytetty kosteuttava raaka-aine. Se sopii kaikille ihotyypeille nuoresta vanhaan ja en ole koskaan kuullut kenenkään olevan allerginen sille. Hyaluronihappo on täysin saman kaltaista, kuin ihon oma soluväliaine. Nuoren parikymppisen ihon yksi ihosolu on, kuin pyöreä ilmapallo joka on täynnä soluväliainetta, tai kudosnesteeksikin sitä sanotaan. Tämä pallo on joustava ja pehmeä ja näitä palloja on miljoonia päällekäin ihon jokaisessa kerroksessa. Iho kerroksia on neljä, tai viisi ihotyypistä riippuen. Näitä palloja syntyy lisää miljoonia joka päivä ja samoin niitä poistuu kuolleena hilseilevänä solukkona miljoonia päivittäin. Tämä

Mitä vanhemmaksi ihminen ja iho tulee sitä hitaammaksi tämä solujen uudistumisprosessi käy. Hiljalleen soluväliaineen määrä ja laatu alkaa muuttua. Sitä syntyy vähemmän ja se on tahmeampaa ja joustamattomampaa. Näistä solupallosista tulee sen myötä kovempia ja epämääräisen mallisia eikä ne enää asetu päällekäin tasaisesti. Tämä näkyy ryppyinä, juonteina ja velttoutena ihon pinnalla. Uusien solujen syntyminen vähenee ja ne eivät enää pysty työntämään tieltään pois tarpeeksi kuolleita soluja. Näin ihon kuolleen solukon määrä paksunee ja elävien solujen määrä ohenee. Tämä muuttaa ihon väriä kellanharmaaksi ja helposti hilseileväksi. Hoitoaineet eivät imeydy kunnolla sinne minne pitäisi, vaan kuollut solukerros imee niistä suurimman osan.

Esimerkiksi Skin Hydrating Booster (94€) sisältää lähes puhdasta hyaluronihappoa ja se parantaa huomattavasti tätä vanhenevan ihon soluväliaineen laatua ja määrää. Se imeytyy noihin solupallosiin ja tekee niistä uudestaan pyöreitä ja pehmeämpiä ja näin ihon pinta siloittuu. Tehotippaa pitää lisätä uudestaan vähintään kerran vuorokaudessa, koska solukuolema, tai solujen kierto on niin nopeaa, että tuo uudestaan täyttynyt pallonen kuolee pois noin vuorokaudessa. Tässä on kuitenkin yksinkertainen selitys mitä ihossa tapahtuu tehotippojen ja muun kosmetiikan myötä. Nykyisellä kuljettaja-aineteknologialla pystytään ohjaamaan määrättyjä tehoaineita määrättyihin ihosolukerroksiin. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että tuo kuollut solukko kerros läpäisee hoitoaineet. Ensin siis pitää kuoria ja sulattaa pois tämä päivittäin ihoon kerääntynyt kuollut osa. Yksi hoitoaine ei siis auta, vaan pitää löytää yhdistelmät joilla saadaan paras tulos aikaiseksi. Tässä taas auttaa ammattitaitoinen kosmetologi eli minä ja Mari.

1 kommentti:

  1. Kiva, kun selostat vaikutukset maalaisjärjelle sopiviksi. Kosmetiikkamainokset lupaa ihmeitä ja niihin en usko. Ne tosiaan vesittää kosmetiikan uskottavuutta. Kai kuitenkin joku uskoo, koska ei niitä mainosmarkkoja turhaan laiteta. Varmaan on teetetty monta tutkimusta miten mainokset vaikuttaa. Ihmetellä täytyy, että ne suuret lupaukset lisää myyntiä. Itse olen tyytyväinen Dermalogicaan ja heidän tuotteisiin luotan.

    VastaaPoista