tiistai 10. tammikuuta 2017

Talvi on couperosaihon vihollinen

Nyt on menossa juuri se vuoden aika, joka aiheuttaa eniten couperosaa ja se on suomalaisten tyypillinen iho-ongelma. Couperosa tarkoittaa, että kasvojen ihossa on pintaverisuonet laajentuneet ja katkeilleet. Vaurioituneet pintaverisuonet aiheuttavat punakkuutta ja kasvojen ihon värin epätasaisuutta.

Pintaverisuonet vaurioituvat lämmön vaihteluista. Sisälämpötilassa verisuonet ovat laajentuneet ja ulos mennessä ne joutuvat äkisti supistumaan. Näiden nopeiden muutosten takia osa pintaverisuonista voi jäädä pysyvästi laajentuneiksi. Puhutaan katkenneista verisuonista, mutta käytännössä suonet eivät katkea. Ihon paksuudesta riippuu paljon miten selvästi nuo laajentuneet verisunet näkyy. Normaalipaksuisella ja hyvin hoidetulla iholla verisuonet eivät juurikaan näy ja hehkuvaa poskien punoitusta ja kuumotusta ei synny niin helposti.

Hyvällä hoidolla on suunnaton merkitys couperosan syntyyn ja sen vähentämiseen. Jo laajentuneita pintaverisuonia ei kovin paljon pysty korjaamaan kosmetiikan keinoin, mutta niiden näkymistä voidaan vähentää todella paljon. Kaikista tärkeintä on ettei ihoa saa päästää ohentumaan ja kuivumaan. Ihoa pitää suojata ulkoillessa hyvin ja hoidon pitää olla riittävää ettei ihon oma suojavaippa eli hydrolipidinenkalvo pääse ohentumaan. Mitä vahvempana tämä hydrolipidinen kalvo pysyy sitä paremmin iho itse pystyy suojautumaan lämmön vaihteluilta. Meikki on erinomainen suoja kylmää ja ahavoittavaa säätä vastaan. Hyvä meikkivoide on, kuin kevyt kangas ihon pinnalla suojaamassa. Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikkivoide Natural Mineral Foundation (65€) on paras vaihtoehto, koska siinä ei ole vettä. Jauhemaisen meikin paksuutta on myös helppo säädellä ja ulkoiluun sitä kannattaa levittää useita kerroksia.

Dermalogican uusin tuote Phyto Replenish Oil (98€) on myös erinomainen ennalta ehkäisemään couperosan syntyä. Dermalogican Ultra Calming hoitolinja on tarkoitettu jo syntyneeseen coeperosaan ja muuten herkistyneelle ohuelle iholle. Ultra Calming Serum Concentrate (78€) on tehotippa, joka vähentää punoittelua ja jo syntyneitä laajentuneita pintaverisuonia. Hyvät suojaavat voiteet päiväksi ovat Rednes Relief Primer sk 20 (74€) ja Barrier Repair (62€). Rednes Relief on väriltään vihreää ja se ei ole väriaine, vaan se tulee raaka-aineista. Tuo vihreä väri on vastaväri punakkuudelle ja se neutralisoi punoitusta. Barrier Repair on suojavoide, joka laitetaan primerien ja meikkien alle, mutta muiden tuotteiden päälle. Se sulaa ihon rakenteeseen ja jättää hyvän suojakalvon tuulta, pakkasta ja sadetta vastaan.

Nyt Tähtitarjouksena oleva Overnight Repair Serum NYT 77€ (98€) on osoittautunut käytännössä oikein hyväksi couperosaihon hoitotuotteeksi. Se vähentää näkyvästi punoitusta ja vahvistaa ihoa jo muutamassa viikossa niin paljon ettei couperosa näy niin pahasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti