keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Ammattituotteet eivät sovellu kotikäyttöön

Olen lukuisia kertoja kirjoitellut tästä aiheesta, mutta edelleen kuulen asiakkailta heidän ostaneen verkkokaupoista jotain ammattituotteita. Niillä ei todellakaan tee kotikäytössä mitään enkä itse koskaan ole edes ajatellut käyttää niitä kotona.

Kasvohierontaa ei voi tehdä itselleen

Meillä poikkesi hiljattain tuntematon asiakas joka pyysi saada ohjeet kasvohierontaan. Olin aika hämmentynyt, kun en ymmärtänyt mihin hän sitä tarvitsi. Eihän meillä ole mitään hierontakaavoja jaossa, mutta tarjosin Stress Positive Eye Lift (88€) silmänympärysnaamion ja Nightly Lip Treatment (78€) suunympärysvoiteen esitettä joissa kummassakin on esitelty kolme hierontaliikettä joita voi tehdä tuubien suutinosalla. Nämä esitteet eivät riittäneet vaan hän olisi halunnut ohjeet siihen kasvohierontaan mitä me teemme kasvohoidossa. Kerroin ettei minulla sellaisia ohjeita ole edes jäljellä, koska hierontakaava on jo selkäytimessäni ja koulutuspaperini ovat hukkuneet vuosien saatossa. Dermalogican omat hieronnat ovat ammattisalaisuuksia ja ne opetetaan heidän koulutuksessa. Aloin kyselemään mihin tarvitaan hierontaohjeita ja hän tempaisi laukustaan Dermalogican Massage Cream hierontavoidetuubin. Hän kertoi päättäneessä tehdä kotona joka toinen ilta perusteellisen kasvohieronnan ja oli jo netistä tilannut siihen voiteenkin. Haukoin hiukan henkeäni, kun yritin äkkiä selvittää perustelut miksi niin ei pidä tehdä. 

Hyvä kasvohieronta on taitolaji

Kasvohierontaa on mahdotonta tehdä itselleen, koska kädet eivät taivu oikeaan asentoon. Tärkein teho kasvohoidossa on aineenvaihdunnan ja verenkierron elvytys joka vaatii varmasti oikean painopistesuunnan. Varmaan puolet kosmetologeistakaan ei ole oppinut oikein suunnattua pumppausotetta ja  kasvohieronnan teho vähenee. Tiedän, että itse teen tehokkaan ja oikein kohdistetun hieronnan, koska asiakkailla on aina hoidon jälkeen kiire vessaan, kun nestekierto on vilkastunut. Itselleni en mitenkään pystyisi tekemään näitä oikeita pumppausliikkeitä ja hieronnan vaikutus olisi olematon. Hieronnalla lisätään myös hoitoaineiden imeytyvyyttä, mutta hoitoaine pitää olla oikein valittu. Tuo Dermalogican Massage Cream sisältää aika vähäisesti tehoaineita eikä ole tarkoituskaan imeyttää sitä ihoon, vaan se toimii väliaineena hierontaliikkeissä. Minun ei tulisi mieleenikään käyttää omalle iholleni tuota Massage Creamia, koska sitä ei ole sellaiseen tarkoitettu. Epäilen suuresti, että joka toinen päivä tehty kotihieronta rasvoittaa ihoa aivan liikaa ja lopputulos on entistä huonompi. 

Älä säästä väärässä kohtaa

Aina, kun törmään näihin kotikäyttöön ostettuihin ammattituotteisiin koen ettei ammattiani arvosteta. Miten joku voi kuvitella osaavansa tehdä ihan noin vaan samat asiat mikä kosmetologilla on koulutuksen ja pitkän harjoittelun tulos. Ilmeisesti tärkein ajatus näissä ostoksissa on raha ja luullaan, että voi itse tehdä saman kasvohoidon kotona eikä tarvitse maksaa kosmetologille. Se on kyllä täysin väärä käsitys. Yksittäisellä ammattituotteella ei ole mitään hyvää merkitystä kotikäytössä, koska kasvohoitoon tarvitaan vähintään parikymmentä eri ainetta. Näitä ammattituotteita ei pitäisi myydä kuluttajille, mutta muutamat brittiläiset verkkokaupat ostavat kauneushoitoloiden lopetusvarastoja ja pistävät aivan kaiken myyntiin eteenpäin. Suomessahan Dermalogican maahantuoja ei myy ammattituotteita ellet ole käynyt heidän koulutuksiaan ja sinulla pitää olla Y-tunnus joka osoittaa sinun olevan yrittäjä. Kukaan ammattilainen ei noita tuotteita verkkokaupoista osta, koska ne ovat huomattavasti kalliimpia kuin oikeassa tukussa. Tämä säästötoimi tulee kuluttajalle maksamaan paljon ja hyöty siitä on olematon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti