lauantai 6. tammikuuta 2018

Talvimatkailu etelään alkaa

Vuodenvaihteen pyhistä päästyä alkaa talvilomien odotus ja moni suuntaakin etelään ja aurinkoon. Aurinko ja ilmaston vaihdos tekee ihmiselle todella hyvää ja lomalla valo on suuri nautinto. Ihon kannalta etelän matkailussa on hyviä ja huonoja puolia.

Atopia paranee auringossa

Atooppisen kuivalle iholle pari viikkoa etelässä keskitalvella on suorastaan lääke ihon ongelmiin. Merivesi ja kostea ilma rauhoittaa ihon kuivumista. Uv-säteilyä pitää atoopikonkin välttää, koska yhtä hyvin heillä on vaarana sairastua ihosyöpään. Atooppista ihoa ei etelässä niinkään paranna aurinko vaan yleinen ilman kosteus ja meriveden suolat ja mineraalit. Parasta kuivuusihottumaan olisi kaukoidän ilman ala jolloin ilman kosteus on todella suuri. Myös atoopikkojen kannattaa pysyä poissa suorasta auringosta ja välttää keskipäivän voimakasta säteilyä sekä suojata iho hyvin tarpeeksi suurella suojakertoimella. 

Talven kalpea iho palaa helposti

Tähän aikaan vuodesta aurinko on todella suuri rasite iholle. Epäilen, että monen asiakkaani solumuutokset ovat saaneet alkunsa juuri menneiden vuosien etelän matkailusta. Tässä vaiheessa vuotta ihossa ei ole enää yhtään kesäauringon antamaa suojaa. Vaalea suomalainen iho palaa jopa vartissa, jos on suojaamatta etelän auringossa. Missään tapauksessa ei kannata ensimmäisinä päivinä olla suorassa keskipäivän auringossa, koska se vaurioittaa ihoa monella tavalla. Kaikki eivät saa ihosyöpää, mutta kaikkien ihot rypistyy ja ohenee uv-säteilyn vaikutuksista. Hyvä suojaus on erittäin tärkeää etelän lomareissulle. Kasvoille meidän suosituin tuote on Dynamic Skin Recovery sk 50 (119€) mitä moni käyttää läpi talven päivävoiteena. Se on helppo ja miellyttävä voide joka sopii hyvin myös meikin alle. Dynamic Skin Recovery sk 50 on suojaavuuden lisäksi kosteuttava ja kiinteyttävä. Koko vartalolle sopii hyvin Protection Sport sk 50 (53€)ohut suojavoide josta miehet ja lapsetkin pitää. Valitettavasti tämä tuote jää Dermalogicalta pois samalla, kun he karsivat vartalohoitotuotteita muuten. Meillä sitä löytyy hyllystä vielä muutama tuubi.

Eniten iho kärsii kotiin paluusta

Ihon kuivumisen ja rasituksen kannalta ehdottomasti pahin vaihe on Suomeen paluu. Tammi-helmikuussa saattaa meillä olla kovatkin pakkaset, tai ovat ainakin joskus olleet:). Siinä kohtaa iho kuivahtaa, kun muutos auringosta meidän kuivuuteen ja kylmyyteen on shokeeraava. Sisälämmitys on kuivattanut sisäilmaa näin muuten kosteana ja lämpimänä talvena ja se vaikuttaa eniten myös ihon kuivumiseen. Parasta olisi tulla kasvohoitoon noin viikon kuluessa kotiin tulosta. Kotihoitoon pitää lisätä runsaasti kosteutta ja ihoa vahvistavia hoitoaineita. Multivitamin Power Serum (123€) tehotippa on tehokkain tuote vähentämään uv-säteilyn vanhentavaa vaikutusta. Skin Hydrating Booster (107€) on superkosteuttava tehotippa kaiken ikäisille ja se on atoopikoille hyvä ehkäisemään kuivumista. Myös Multivitamin Power Recovery Masque (78€) naamio kannattaa ottaa käyttöön aurinkoloman jälkeen. Kotiintulon jälkeen voi käyttää multivitamiininaamiota viikon verran joka toinen ilta ja jättää loput yöksi vaikuttamaan. Se on hyvä ennalta ehkäisy meidän talven kuivattavaan vaikutukseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti