perjantai 26. tammikuuta 2018

Rutikuivan ihon talvi-hoito

Nyt kirjoittaa pystyyn kuivunut kosmetologi miten selvitä pakkasajasta ettei kokonaan kuihdu pois. Oma ihoni on äärimmäisen kuiva, mutta terve iho. Vielä hiukan kuivempi iho olisi jo atooppinen ihosairaus.

Kokemusta kuivan ihon hoidosta

Lähipiirissäni on näitä kuivuudesta kärsiviä enemmänkin. Äitini on lievästi atooppinen ja hänelle on vanhemmiten tullut erilaisia yliherkkyysreaktioita. Läheisin lapsuudenystäväni on myös rutikuiva ja hänellä on kylmäallergia joka ilmenee nokkosrokkona. Isäni on kuivaihoinen, mutta tähän asti iho on ollut terve. Hänen kohdallaan näen nyt miten ikä ja erilaiset lääkkeet tuovat iho-ongelmia. Läheisissäni on siis kattavakirjo kuivan ihon ongelmia ja se on auttanut minua löytämään parhaat mahdolliset hoitotuotteet helposti ärtyville ihoille. He ovat olleet lähes neljäkymmentävuotta koekaniineja kaikessa mahdollisessa mitä olen hoitolassani käyttänyt. Tämä on varmaankin yksi ettei meillä ole asiakas 2000-luvulla saanut yhtään herkkyysreaktiota kasvohoidoista. 

Kasvohoito on terveydenhoitoa

Itselläni, äidilläni ja ystävättärelläni kasvohoidot ovat välttämätöntä ihon terveyden ylläpitoa. Ihottumat iskevät hyvin helposti ellei ihon kosteustasapaino ja suojautumismekanismit ole kunnossa. On aivan pakon sanelemaa, että Mari tekee minulle Nanoliftin (118€) neljän viikon välein näin talvella. Kesällä ihoni pysyy pitenpäänkin kunnossa kotihoidolla, mutta sisälämmitysaikana kiristystä ja kutinaa ei kestä kukaan, jos hoitoväli vähänkin pitenee. Kiristävän kuivalle iholle on myös ikävää tehdä meikkiä, kun tuntuu ettei mikään levity. Huomaan myös hyvin miten hoitava suoja meikki on iholle. Viikonloppuisin jos en laita meikkiä iho on iltaisin huomattavasti kuivempi kuin työpäivänä jolloin iho on meikillä suojattuna. 

Hoitotuotteita on käytettävä tarpeeksi

Nyt huomaa myös miten paljon enemmän hoitotuotteita tarvitaan kuin kesällä. Huomioikaa tämä ja käyttäkää tuotteita riittävästi. Itselleni hyvä apu on ollut Precleanse Balm (58€) ja tuo bt-sonic (126€) ultraäänilaite. Käsittelen ihoa pari minuuttia ultraäänellä Precleanse Balmin kanssa ja se auttaa hoitavia kasviöljyjä imeytymään ihon pintasolukkoon. Tehotippoina käytän ensin Skin Hydrating Boosterin (107€) ja vielä sen päälle Overnight Repair Serum (107€) hoitoöljyn. Yleensä kahta tehotippaa ei käytetä päällekäin, mutta näin kuivassa tapauksessa se sopii. Näiden päälle laitan Super Rich Repairin (142€) ja vielä Barrier Repairin (68€). Teen yleensä iltapuhdistuksen heti työstä tullessani ja lisäilenkin Barrier Repairia ja Ultra Calming Mistiä NYT 45€ (58€) sen jälkeen pitkin iltaa. Viimeistään nukkumaan mennessä laitan uuden kerroksen Barrier Repairia. Ultra Calming Mist minulla on yöpöydällä ja suihkautan sitäkin, jos yöllä herään Hertan suureksi kiusaksi. Hoitosuihkeen pisarat hiukan osuvat vieressäni nukkuvaan Herttaan ja ilmeisesti se ei pidä sellaisesta häiriöstä kesken unien. 

Talvella voi yöhoitotuotteet käyttää aamuisinkin

Itselläni iltahoito ja aamuhoito ei juurikaan eroa toisistaan. Ainoastaan vaihdan tuon Overnight Repair Serumin Phyto Replenish Oiliin (102€). Phyto Replenish Oil parantaa ihon omaa suojautumiskykyä ja juuri sitä tarvitaan Suomen talvessa. Vielä keväälläkin katupölyjen aikaan Phyto Replenish Oil on hyvin suositeltava tehotippa. Ellei mitenkään muuten muuta hoitoaineita talven tullen niin kannattaa edes siirtyä käyttämään yövoidetta myös päivälläkin. Siitä iho saa hiukan lisäsuojaa kuivattavaa vuodenaikaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti