perjantai 12. tammikuuta 2018

Iho näyttää hyvältä kasvohoidon jälkeen

Vielä nykyäänkin uudet asiakkaat kysyvät hoitoaikaa perjantaille, että he voisivat viikonlopun aikana piilotella kotona ihoaan parantelemassa. Tämä kuulostaa ihan kauhealta, mutta on ilmeisesti vielä nykyisinkin mahdollista, että vanhempi kosmetologi suorastaan repii ihoa rikki metsästäessään mustapäitä.

Pelkkä finnien puristelu ei kannata

Monella asiakkaallakin on vielä sellainen käsitys, että ainoa oikea ihonpuhdistus kestetään hampaat irvessä ja joka huokonen kaivetaan verille saakka. Jotkut asiakkaat eivät usko, että hoito on tehokas ja kunnollinen ellei ihoa ole puristeltu vereslihaan saakka. Meiltä ei tämän tyyppistä hoitoa saa ja yleensä asiakkaat ymmärtävät perustelut ja tajuavat ettei sellaisessa ole mitään järkeä. Jo kahdeksankymmentäluvulla, kun aloitin työelämän oli poistumassa tämä mustapäiden kaivelu ja markkinoille tuli ensimmäiset talineritystä hillitsevät kosmeettiset aineet. Siitä huolimatta vielä 2000-luvullakin lyhyen yksityisen koulun käyneet kosmetologit tekivät tätä ihoa vaurioittavaa ns.ihonpuhdistusta. Ihon kannalta on pelkästään haitallista, että sitä rikotaan ja poistetaan tavallaan oiretta eli mustapäitä, vaikka talinerityksen hillitsemistä tarvittaisiin. Nykyään Dermalogicalla on erinomaiset hoitotuotteet vähentämään ihon tukkiutumista ja mustapäiden syntymistä. Meidän vakioasiakkailla ei enää ole mitään puhdistettavaa ja iho on aivan tasainen ja rauhallinen hoidon jälkeen.

Iho pitää saada tasapainoon

Meidän kasvohoidoilla päämääränä on ihon tasapaino ettei iho kuivu liikaa ja tukkeudu, tai rasvoitu liikaa ja tee finnejä ja mustapäitä. Yleensä 2-3 hoitokerran jälkeen ja oikein valituilla kotihoitotuotteilla iho pysyy tasapainossa ja näyttää hehkeältä ja hyvältä. Kasvohoidon jälkeen voi myös tehdä meikin, jos asiakkaalla on vielä hoidon jälkeen menoa. On ihan makuasia mihin päivän aikaan asiakas haluaa kasvohoitoon tulla. Toiset tulee mielellään aamupäivällä ja haluavat kokeilla eri meikkisävyjä ja lähtevät meiltä työhönsä hyvin meikattuna. Osa haluaa tulla iltapäivällä ja mennä kotiin puhtain hoidetuin kasvoin. Mitään peittämistä ihoon ei meidän kasvohoidoista tule ja meiltä voi lähteä suoraan ihmisten ilmoille. Parhaimmillaan iho on yleensä vasta kasvohoitoa seuraavana päivänä. Heti kasvohoidon jälkeen iho on kiiltelevän rasvainen ennen kuin kaikki tuotteet ovat imeytyneet. Yleensä onkin hyvä ettei ihoa pestä kuuteen tuntiin hoidon jälkeen, koska siinä ajassa imeytyy vasta loput vaikuttavat aineet. 

Ihoon ei saa jäädä jälkiä

Tekee sitten ihonpuhdistusta itse, tai kosmetologi niin ihoa ei saa puristella vereslihalle asti. Siitä ei ole mitään hyötyä, vaan iho vaurioituu ja saattaa tulla ihan arpia. Moni myös itse tekee niin rajua ihonhoitoa, että ihoon jää verijälkiä. Missään tapauksessa tällaista puristelumallia ei pitäisi viedä eteenpäin ja opettaa lapsetkin sellaiseen. Ne ajat ovat jo ohitettu, kun muita vaihtoehtoja ei ollut. Nykykosmetiikka on niin monipuolista ja tehokasta, että sillä saa paljon tuloksia aikaan eikä iho enää vaurioidu rikkoutumisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti