torstai 11. tammikuuta 2018

Voiteita voi laittaa useampia kerroksia

Sisälämmityskautena kaikkien iho tarvitsee enemmän hoitoa ja kosteutta kuin kesällä. Parasta olisi lyhentää kasvohoitojen välejä ja hankkia kotihoitoon kosteuttava tehotippa hoitovoiteen lisäksi. Myös hoitovoidetta kannattaa laittaa useampia kerroksia.

Dermalogican voiteet eivät tuki huokosia 

Monella kuluttajalla on pelko siitä, että paksu kerros voidetta on liikaa ja se tukkii huokoset. Dermalogican tuotteet eivät koskaan tuki ihoa, koska ne sisältävät ainoastaan vesiliukoisia raaka-aineita eikä ollenkaan mineraaliöljyä eli vaseliinia. Suomessa sisälämmitys haihduttaa kosteutta ihosta todella paljon ja talvella ihonhoitoa pitää tehostaa. Tiedän omasta kokemuksestani, että ikääntyessä ihonhoidon tarve moninkertaistuu ja sisälämmityskautena kosteutta tarvitaan moninkertaisesti verrattuna kolmikymppisen ihoon. Itse puhdistan aina kasvoni meikistä heti kotiin tullessani. Tässä ihmisillä on eri tapoja, mutta minä haluan kotiin tullessani laittaa löhövaatteet päälle ja poistaa samalla myös meikin. Siinä vaiheessa laitan iholleni runsaasti tehotippoja, hoitovoidetta ja Barrier Repairia (69€). Yleensä tulen kotiin kahdeksan ja yhdeksän välillä ja lueskelen, askartelen, piirrän, tai katsomme sotadokumenttejä parisen tuntia ennen nukkumaan menoa. 

Hoitovoiteita voi lisätä parin tunnin välein

Siinä vaiheessa, kun menen nukkumaan suihkautan kasvoilleni vielä Antioxidant Hydramist (67€) hoitosuihkeen ja lisään Intensive Moisture Balancea (100 ml 96€) ja sen päälle Barrier Repairia. Tätä lisäämisen tarvetta minulla ei vielä kymmenenvuotta sitten ollut, mutta ihon tarpeet muuttuu vanhetessa. Kesällä koen harvemmin tarvetta tähän voiteiden tuplaamiseen, mutta talvella sitä teen lähes joka ilta. Herään yleensä aamuyöstä, kun Hertta hyppää sängystämme pois ja lähtee köpöttelemään ruokakupilleen. Joskus lisään vielä tässäkin kohtaa voidekerroksen. Riippuu paljon ihon kuivuusasteesta onko näille lisäyksille tarvetta, mutta jokainen tuntee sen itse omasta ihostaan. Mitään liikakäytön vaaraa ei ole eikä iholle tapahdu mitään negatiivista, jos voiteita laittaa liikaa. Ihoon imeytyy vaan se määrä mitä iho tarvitsee ja jos voidetta on enemmän se jää imeytymättömänä ihon pintaan. Joskus kuulen uusilta asiakkailta, että he pelkäävät liikahoitamista, mutta se on todella harvinaista. Kyllä meillä on suurimpana ongelmana hoitamattomuus.
Intensive Moisture Balancea voi lisätä pariinkin kertaan ennen nukkumaan menoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti