keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kutina ja kirvely ovat oire kuivuudesta

Ensiksi pitää mainita, että nyt tuo Sääntö-Suomi ohjelma on tullut missä minua ja Maria haastateltiin. Se löytyy MTV Katsomosta. Itsekään en ole sitä nähnyt vaan sain siitä viestin kollegoilta. Enkä tiedä uskallanko edes katsoa mitä silloin tuli sanottua:)
Viimeisessä Kodin Kuvalehden verkkoliitteessä on minun ohjeitani talviseen ihonhoitoon.

Kuiva iho  tuntuu ikävältä

Lähes puolet uusista asiakkaista ei oikein usko, että kasvojen kutina ja kirvely johtuu pelkästä kuivuudesta. Hyvin usein epäillään jotain allergiaa, tai ihotautia. Moni jopa aloittaa omatoimisesti kortisonivoiteen käytön joka ohentaa ja kuivattaa ihoa entisestään. Hyvin tyypillistä on, että jo rikki kuivuneella iholla kaikki voiteet ja hoitotuotteet kirvelee. Tämä ei kerro siitä, että tuote olisi jotenkin sopimaton, vaan iho on jo niin huonossa kunnossa, että siinä kirvelee jo aivan kaikki. Yleensä parin, kolmen päivän hoidon jälkeen kutina ja kirvely helpottaa ja viikon jälkeen tuntumisia ei ole. Aina pitää muistaa ettei iho saa tuntua miltään. Kaikki tuntemukset iholla kutina, kirvely, kiristys ja kuumotus kertovat ihon ongelmista ja sellaiset tuntemukset pitää hoitaa pois. Ihan hetkessä ei iho kuivahda niin paljon, että kirvely alkaa, vaan siinä tarvitaan useamman viikon kosteuden puute ja hoitamattomuus. Iho pitäisikin hoitaa jo huomattavasti aikaisemmin ja ennalta ehkäistä nämä kirvelyt ja kutinat.

Uutuudet auttaa  kirvelyyn ja punoitukseen

Maanantain koulutuksessa esitellyt Dermalogican uutuudet ovat juuri omiaan tähän kuivuuden ärsyttämään ihon tilanteeseen. Calm Water Gel (70€) ja Barrier Defence Booster (102€) ovat erinomaisia rauhoittamaan kuivuudesta ärtynyttä ihoa. Samoin syksyllä esitelty Precleanse Balm (58€) puhdistusbalsami ennalta ehkäisee ettei iho pääse pahasti kuivumaan. Nopein tapa päästä eroon kutinasta ja punoituksesta on kasvohoito joka kerralla korjaa ihon tilanteen. Vaikutus ei kuitenkaan kauaa kestä, jos heti palataan samaan hoitamattomaan kotitilanteeseen. Jo nuo kolme tuotetta kotikäytössä pitävät helposti yllä kasvohoidon antamaa kosteutta. Barrier Defence Booster on erityisen ihana öljymäinen seerumi jossa on kaikki öljyn hyvät puolet, mutta se ei jätä mitään öljyistä tunnetta iholle. Tiistaina esittelin näitä tuotteita jo sen päivän asiakkaille Calm Water Gel melkein ehti jo loppua, mutta Mari toi sitä lisää, kun hän oli vielä tiistainkin koulutuksessa. Tuo Calm Water Gel on niin erilainen tuote kuin mikään aikaisempi ja se kiinnostaa asiakkaita. Itsekin olen aivan myyty tuosta vesimäisestä koostumuksesta joka imeytyy aivan täysin. Calm Water Geliä otetaan maapähkinän kokoinen nokare kämmenelle ja hierotaan kädet yhteen. Voide muuttuu nestemäiseksi ja osa raaka-aineista imeyttyy syvempiin solukerroksiin lisäten kosteutta ja osa jää suojaamaan ihon pintakerroksia. Poiketkaa tutustumaan tuotteisiin. Viimeistään Pimeän Kaupan iltana 23.2 kannattaa käväistä uutuudet kokeilemassa, mutta muistattehan ettei alennukset koske koskaan uutuustuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti