keskiviikko 7. elokuuta 2019

Ehdotus couperosaihon kotihoitotuotteiksi

Viimeisin kuukausien aikana on usein noussut asiakkaiden kanssa puheenaiheeksi couperosa ja ruusufinni. Moni harmittelee, kun iho punoittaa niin ettei siihen saa siistiä meikkiäkään. Olen aikaisemmin kertonut yksittäisistä tuotteista mitä rauhoittaa couperosaa, mutta tehokkaassa kotihoidossa kaikkien tuotteiden pitää soveltua siihen.

Liian voimakas puhdistusaine lisää couperosaa

Yksi tuote ei välttämättä riitä korjaamaan ihon tilannetta kunnolla. Varsinkin puhdistus voi vesittää muiden hoitotuotteiden hyvää tekevän vaikutuksen kokonaan. Pro-Heal Serum (109€) on osoittautunut ihan käytännössä hyväksi rauhoittamaan punakkuutta ja couperosaa. Se ei kuitenkaan pysty yksinään muuttamaan tilannetta, jos kaikki muut kotihoitotuotteet sisältävät hajusteita, väriaineita ja couperosalle haitallisia raaka-aineita. Puhdistuksen pitää olla tehokas, mutta lempeä ja tähän on kaksi vaihtoehtoa. iS Clinicalin Cleansing Complex (52€) on hyvä puhdistusgeeli silloin, jos iho on rasvoittuva ja suurihuokoinen. Dermalogican Ultra Calming Cleanser (500ml 58€) puhdistusmaito rauhoittaa oikein punakkaa ja ärtynyttä ihoa. Mitään kuorinta-aineita ei yleensä suositella, jos on saanut ruusufinni diagnoosin, mutta rasvaisemmalle iholle voisi käyttää Dermalogican Daily Microfoliantia (51€). Hoitosuihkeeksi suosittelen uutta Redness Relief Essence (48€) nestettä. Se on tullut myyntiin toukokuussa suositun Ultra Calming Mistin tilalle, mutta Redness Relief Essence ei ole suihkepullossa vaan se taputellaan tai pyyhitään iholle vanulapulla eli käytetään perinteisen kasvoveden tapaan.


Pro-Heal Serum on tehokkain hoito couperosaiholle.



Meikki suojaa arkaa couperosaihoa

Tärkein tehohoito ihoa rauhoittamaan on iS Clinicalin Pro-Heal Serum ja sitä suosittelen käytettäväksi aamulla ja illalla. Hoitovoiteena sen kanssa suosittelen varsinkin näin kesällä Dermalogican Calm Water Gel (48€) ohutta ja rauhoittavaa kosteusvoidetta. Yleensä yksi syy punakkuuteen ja ihon ohenemiseen on kosteuden puute ja hoitovoiteen pitää olla tehokkaasti kosteuttava. Meikki on couperosaiholle lähes välttämätön suoja, koska se vähentää eniten ulkoisten haittojen eli pölyn, tuulen ja uv-säteilyn tuomia ongelmia. Ellei meikkituotteissa ole aurinkosuojaa kannattaa käyttää iS Clinicalin Eclipse sk 50 (100ml 54€) päivävoidetta tai kuivalle vanhenevalle iholle tarkoitettua Dermalogican Dynamic Skin Recovery (50 ml 69€). Meikinpohjustusaineet ovat tärkeitä neutralisoimaan punoitusta, mutta myös suojaamaan ja hoitamaan ihoa. Dermalogican Hydrablur Primer (48€) rauhoittaa hiukan punakkuutta ja tekee ihosta sileän ja mattapintaisen. Itse laittaisin sen päälle vielä SkinPerfect Primerin sk 30 joka siloittaa ihoa myös ja suojaa auringolta sekä antaa kauniin värin iholle. Näiden meikinpohjustusvoiteiden päälle voi vielä laittaa Youngbloodin Natural Mineral Foundation (65€) mineraalimeikin. Varsinkin, jos tekee ulkona työtä tuo meikkivoide on lähes välttämätön lisäsuoja. Korostan sitä, että meikkivoiteen laatu on hyvin tärkeä couperosaihon hoidossa. Totaalisesti peittävät paksut meikkivoiteet ovat peittävyytensä vuoksi suosittuja, mutta muuten ne vaan pahentavat ihon tilannetta. Pidän erittäin tärkeänä, että couperosa ja ruusufinni iholle käytetään vain mineraalipigmenttiä sisältäviä meikkivoiteita. Silmänympärystuote tästä listauksesta vielä puuttuu ja hyvä vaihtoehto on herkille silmille tarkoitettu iS Clinicalin E Eye Serum Advance (72€). 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi23:44

    Kiitos näistä ohjeista. Olen ottanut käyttöön monia ohjeitasi ja huomaan itse aikaisemmin pahentaneeni omaa couperosaa. Olin kyllä valinnut rasvat couperosaa silmällä pitäen, mutta puhdistus kävi saippualla luvattoman usein. Korvasin saippuan tällä isclinicalin geelillä ja se ei ole yhtään monimutkaisempaa kuin saippualla pesu. Seuraavaksi pitäisi opetella käyttämään jotain aurinkorasvaa, mutta ne olen kokenut aina vastenmielisiksi. Ymmärrän nyt, että aurinkokin on ollut osa syynä sinipunaisiin verisuoniin poskipäillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että neuvoni ovat auttaneet sinua. Olet oikeassa, että aurinko on yksi syy ihon ohentumiseen ja aurinkovoide ehdottomasti tarvitaan. Nykyisin aurinkovoiteet ovat ihan erilaisia kuin kymmenen vuotta sitten ja niistä tulee koko ajan ohuempia ja miellyttävämpiä. Suosittelen kokeilemaan Dermalogican tai iS Clinicalin uv-suojallisia voiteita.
      Aika moni pesee vieläkin ihoa saippualla, koska haluavat iholle puhtaan tunteen. Monilla on vielä luulo siitä ettei puhdistusainetta voi huuhdella vedellä vaan pitää pelailla vanutuppojen yms.kanssa. Sellainen on jo menneen talven lumia ja puhdistusaineet ovat helppoja käyttää eivätkä vahingoita ihoa niin kuin saippua.

      Inkeri

      Poista