torstai 29. elokuuta 2019

Miksi käytetään silmänympärysvoidetta ?

Hyvin harvoin enää kuulen tätä kysymystä, että asiakas epäröi tarvitaanko erillinen silmänympärysvoide. Tavallisten yö-ja päivävoiteiden jälkeen silmänympärysvoiteet ovat meillä eniten myytyjä.

Silmänympärysiho on erilainen

Tärkein syy silmänympärysvoiteen käyttöön on se, että silmänympärysiho on täysin erilainen kuin kasvojen iho. Silmänympärysiho on aina ainakin yhden solukerroksen ohuempi kuin kasvojen iho. Kasvoilla on neljä tai viisi solukerrosta ihotyypistä riippuen. Silmänympärillä on kolme tai neljä kerrosta ja kuivalla iholla talviaikaan voi niistäkin päällimmäinen kerros kulua pois. Silmänympärillä voi olla myös turvotusta tai tummuutta mitä muualla kasvoilla ei ole. Näistä syistä silmänympärysiho rypistyy ensimmäiseksi. Hyvin yleistä on, että talvisin silmät vuotaa ja silmäluomi on märkänä koko ajan ja sehän vasta ihoa ohentaakin ja kuivattaa. Tärkein vaikutus silmänympärysvoiteessa on ennalta ehkäistä rypistymistä ja ohentumista. Nyt Tähtitarjouksessa oleva iS Clinicalin silmänympärysvoide YOUTH EYE COMPLEX NYT 95€ (119€) on ehdottomasti paras silmänympärysvoide mitä koskaan olen käyttänyt. Se imeytyy ihon kerroksiin niin, että se tuo ohuelle silmänympärysiholle lisävahvuutta ja siten myös kestävyyttä. Samalla se myös ennalta ehkäiseen kyynelnesteen kuivattavaa vaikutusta. Noin kolmen viikon käytön jälkeen alkaa huomaamaan miten syvimmät harakan varpaat pehmenee ja turvotus ja tummuus vähenee. 


Silmänympärystän tummuus voi olla perinnöllistä

Hyvin harvoin tummat silmänympärykset johtuu väsymyksestä ja huonosti nukutusta yöstä, vaikka niin aina sanotaan. Tummuus johtuu siitä, että verisuonet ovat niin pinnassa ja iho niin ohut, että verisuonet kuultaa sinipunaisina ihon läpi. Hyvin usein tämä on perinnöllistä ja voi näkyä jo pikkulapsilla. Joillakin silmän malli on sellainen, että tummuus tulee helpommin näkyviin. Silmänpainelääkkeet aiheuttavat myös tummuutta silmänympärille ja pitäisikin olla hyvin tarkka ettei silmätippoja valuisi silmänympärillekin. Nämä valuneet lääketipat kannattaa heti pyyhkiä kostealla vanulla pois. Silmänpainelääkkeen aiheuttama tummuus on vahvaa sinipunaisuutta ja sitä näkee usein ikäihmisillä. Tämä Youth Eye Complex vahvistava vaikutus vähentää tummuuden näkymistä ja runsas kosteutus pitää muutenkin ihon heleänä. Minusta tärkeintä on hoito tummille silmänympäryksille ja vasta sitten nämä peitevoiteet. Omat silmäluomeni on ohuet ja kuivat ja ellei voide ole riittävän kosteuttava alkaa luomet kutista kuivuuttaan. Tämä Youth Eye Complex on pitänyt kuivuuden kurissa ja se on myös hyvä silmämeikin alle. Aamulla, kun tehdään silmämeikkiä pitää silmänympärysvoiteen soveltua meikin alle ettei luomivärit ja ripsivärit lillu päivän mittaan pitkin uurteita. Olen siinäkin suhteessa ollut tyytyväinen Youth Eye Complexiin. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi20:44

    Miksi tarvitaan erillinen kaulavoide?
    Onko norminaamavoiteet liian kalliita kaulan iholle vai miksi?

    Silmien ympärysjutut viä tajusin, mut kaulavoide mietityttää-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaulavoiteen kohdalla on ihan sama juttu kuin silmänympärysvoiteenkin kanssa. Kaulan iho ja lihaksisto on täysin erilainen kuin kasvoissa muualla. Kaulan iho kiinnittyy yhteen ainoaan ohueen lihakseen, kun kasvojen alueella niitä on kymmeniä. Tuo yksi kovalle rasitukselle joutuva lihas tarvitsee voimakasta verenkierron ja aineenvaihdunnan elvytystä pysyäkseen kunnossa. Siksi esimerkiksi iS Clinicalin Neck Perfect Complex (95€) saa aikaan kihelmöintiä ja punoitustakin ja kasvot ei tätä kestäisi. Varsinkin couperosaiholle se olisi haitallista. Kaulan iho joutuu alttiiksi voimakkaalle venymiselle ja kimmosäikeet kollageeni ja elastiini on koetuksella. Toisaalta kaula ei ole niin kosteuden tarpeessa kuin kasvot. Siksi kaulavoiteessa on paljon kiinteyttäviä raaka-aineita eikä niin paljon kosteutta kuin kasvovoiteissa. Joillekin tulee kaulalle ns.kananliha ihoa ja sitä korjaa ihon uusiutumista lisäävä hoitoseos yleensä retinolit. Kasvot eivät kestäisi niin suurta retinolipitoisuutta kuin kaulan iho kestää. Silloin, kun käytössä ei ole kaulavoidetta siihen käytetään samat tuotteet kuin kasvoille. Itse kokisin suureksi puutteeksi ellei tuota iS Clinicalin kaulavoidetta olisi, koska sen vaikutus on tuntuva. Viimeistään viisikymppisenä huomaa mitä kaulan iholle tapahtuu iän myötä ja silloin tarve erilliselle kaulavoiteelle on suuri.
      Pään alueella on siis useampia eri tavoin toimivia ihoalueita ja päänahka on myös ihan oma lukunsa.

      Poista