maanantai 19. elokuuta 2019

Kotihoitosuunnitelma pigmenttiläiskiin ja auringon aiheuttamaan kirjavuuteen

Todella harvoin yli 45-vuotiaille tulee tasaisen kaunis rusketus. Estrogeni säätelee pigmenttisolujen toimintaa ja sen vähetessä rusketus tulee helposti kirjavaksi ja epätasaiseksi. Myös e-pillerit tai muut hormonivalmisteet voivat aiheuttaa pigmenttiläiskiä ja epätasaista rusketusta.


Suojaa ja hoida

Pigmenttiläiskiin ja kirjavuuteen pitää vaikuttaa kahdella tapaa. Iho pitää suojata hyvin uv-säyteilyltä erittäin hyvin ja käytetään pigmenttiä hajoittavia hoitotuotteita. Ei ole kovin järkevää hoitaa ihoa vaalentavilla tuotteilla ja samalla ottaa aurinkoa. Tärkeintä on pitää uv-säteily ihan minimissä. Harvoin kenelläkään yli viisikymppisellä rusketus on tasaista ja siksi nämä suosittelemani tuotteet sopii kaikille. Puhdistus ja kuorinta ovat tärkeitä poistamaan kuollutta solukkoa joka samentaa ihon väriä. iS Clinicalin CLEANSING COMPLEX 52€) puhdistusgeeli on tässäkin tapauksessa paras valinta. Kuorinnaksi käyttäisin joka toinen päivä DAILY MICROFOLIANTIA (51€) joka tasoittaa ihon väriä, mutta myös auttaa hoitotuotteiden imeytymistä. Tärkein aine on WHITE LIGHTENING SERUM (89€) jota käytetään aamulla ja illalla koko kasvoille. Tällä seerumilla on paljon muitakin hoitovaikutuksia ja sitä ehdottomasti kannattaa laittaa koko kasvoille. Käytin itsekin White Lightening Serumia kuukauden kuurin, vaikka kasvoni eivät ole aurinkoa nähneetkään. Kuitenkin tämä seerumi heleytti ja tasoitti ihoni väriä aivan selvästi. 
Tässä on kaikki tuotteet mitä tarvitaan ihon värin tasoittamiseen.


Kosteuta ja elvytä

Pigmenttiläiskien tärkein hoito on hyvä aurinkosuoja joka estää pigmentin tummumista lisää. Muutenkin uv-säteilyn määrää pitää kaikin tavoin vähentää ja pysytellä pois suorasta auringosta ja keskipäivän paahteesta. Parhaat suojavoiteet ovat iS Clinicalin ECLIPSE  sk 50 (54€) joka sopii rasvaisellekin iholle tai sitten Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY sk 50 (69€). Iltaisin hoitovoiteeksi olisi ehdottomasti paras iS Clinicalin WHITE LIGHTENING COMPLEX (155€) joka on tehty tuon White Lightening Serumin pariksi. Meikki on myös hyvä keino suojata ihoa ja siinä ehdottomasti parhaita on mineraalipigmenttiä sisältävät meikit kuten YOUNGBLOODIN NATURAL MINERAL FOUNDATION (65€). Mineraalipigmentti tekee meikistä paljon luonnollisemman näköisen ja se tasoittaa myös ihon kirjavuutta. Ennen kaikkea se on erinomainen suoja uv-säteilyä ja muuta ulkoista rasitetta vastaan. Silmänympärysvoiteeksi suosittelen myös uv-suojallisen Dermalogican TOTAL EYE CAREN sk 15 (48€). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti