tiistai 20. elokuuta 2019

Elvyttävä kotihoito-ohjelma yli kuusikymppiselle

Minun mielestäni 60-85 on nykyisin naisen paras ikä. Näen omissa asiakkaissani miten hyvinvoivia ja virkeän reippaita he ovat. Myös ulkonäkö on erittäin viehättävä ja siihen viitsitäänkin panostaa varsinkin silloin, kun työelämä ei enää rasita.

Auringon haitat tulee esiin kuusikymppisenä

Harmillista on, että yleensä kuusikymppisenä alkaa uv-säteilyn vauriot tulla näkyviin ja moni joutuu ihotautiosaston vakio potilaaksi. Välttämättä kaikki uv-säteilyn aiheuttamat ongelmat eivät ole ihosyöpää vaan ihoon tulee rasvaluomia, varsiluomia ja muuta epätasaisuutta. Ihon väri on yleensä aika kirjava, jos on paljon auringossa vielä nykyäänkin. Puhdistukseen suosittelen iS Clinicalin CLEANSING COMPLEXia (52€) tai Dermalogican ULTRA CALMING CLEANSERia (58€), jos iho on kuiva ja herkistynyt. Hoitosuihkeena on todella erinomainen iS Clinicalin FIRMING MIST (42€) joka on kiinteyttävä ja täyteläinen suihke. Seerumit ovat kaikista tärkeimpiä yli kuusikymppisenä, koska ihon ikääntymismuutokset etenee vauhdikkaasti. Kuusikymppisenä ehkäistään sitäkin ettei iho ole yhdeksänkymppisenä ihan ruttuinen. Tiedän myös, että yhdeksänkymppisenä ulkonäkö on ihan yhtä tärkeä kuin kuusikymppisenä. Ei siis pidä tuudittautua siihen ettei yli kahdeksankymppiset välitä ulkonäöstään. Tehokkain seerumi on iS Clinicalin YOUTH SERUM (183€) joka vahvistaa kimmosäikeitä ja on superkosteuttava. Se sopii myös silmänympärysiholle. Varsinkin talven kuivuudessa pitäisin Youth Serumia ihan välttämättömänä edes 2-3 viikon kuureina. Näin kesällä Youth Serum korjaa hyvin auringon tuomia haittoja iholla. Youth Serumin kanssa näin loppukesällä toimii hyvin Super Serum (109€) jonka korkea antioxidanttipitoisuus vähentää auringon vanhentavaa vaikutusta. Silloin, kun pigmenttiläiskät ja ihon 
kirjavuus erityisesti vaivaa kannattaa ottaa käyttöön WHITE LIGHTENING SERUM (89€) joka 
tasoittaa ihon väriä. 
Hyvä pari myös yli kuusikymppiselle on Cleansing Complex ja 
Super Serum iS Clinicalilta.


Aurinkosuoja on tärkeä

Ehdottomasti paras voide seerumien päälle on YOUTH INTENSIVE CREME (50 ml 226€ ja 100ml 399€) iS Clinicalilta. Tämä Youth Intensive Creme on paras voide mitä ikinä olen käyttänyt. Toivoisin, että jokainen yli nelikymppinen käyttäisi Youth Serum ja Youth Intensive Creme yhdistelmää pari kuukautta edes kerran vuodessa. Myös iS Clinicalin REPARATIVE MOISTURE EMULSION (109€) on erittäin siloittava ja ihon kimmosäikeitä vahvistava. Kummassakaan näistä voiteista ei ole uv-suojaa ja siksi suosittelen päivävoiteeksi Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY sk 50 (69€). Tämä Dynamic Skin Recovery sk 50 on myös erinomainen meikinalusvoide. Ihon kirjavuutta tasoittamaan kannattaa käyttää SKIN PERFECT PRIMERiä sk 30 jossa on myös aurinkosuoja. Kaikista kiinteyttävin silmänympärysvoide on iS Clinicalin YOUTH EYE COMPLEX (119€) joka kerää maailmalla erilaisia palkintoja kosmetiikkatesteissä. Vanhemmiten silmät voivat olla hyvinkin arat ja moni silmänympärysvoide ei sovi. Herkkäsilmäiselle paras on iS Clinicalin C EYE SERUM ADVANCE (73€) jota voi käyttää aamulla ja illalla.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi22:32

    Voiko yli kuusikymppisen ihoa kuoria vai ohentaako se vain lisää? Ihmettelen myös miksi kaikissa Dermalogican voiteissa ei ole aurinkosuojaa. Olisihan se paljon helpompaa, että kaikissa olisi suojakerroin ettei sitä tarvitsi enää muuten miettiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä yli kuusikymppisenkin ihoa pitää kuoria, mutta kuorinta pitää olla ihon tilanteen mukaista. Vanhenevan ihon kuorinnan tarve suurenee, koska solukuolema nopeutuu ja iholle tulee nopeammin paksu harmaa kerros. Hellävaraisella säännöllisellä kuorinnalla pystyy hyvin nopeuttamaan uuden solukon syntymistä mikä parantaa ihon ulkonäköä.

      Aurinkosuoja on vain niissä voiteissa mitkä on tarkoitettu päiväkäyttöön. Voiteissa joita voi käyttää yöllä ja päivällä aurinkosuoja on turha lisä raaka-aine pohjassa. Jos tuotteessa on aurinkosuoja siihen ei mahdu kaikkia muita tehoaineita ja voiteen imeytyvyys on erilainen. Itse en pidä mitenkään järkevänä käyttää aurinkosuojallista yövoidetta, vaikka jotkut eiammattisarjat niitä myykin.

      Inkeri

      Poista