sunnuntai 4. elokuuta 2019

Päivävoide, yövoide vai hoitovoide

Ymmärrän hyvin, että kuluttajan on vaikea ymmärtää mikä on hoitovoide ja mikä jotain muuta. Meillä kosmetologeillakin menee käsitteet sekaisin. Nykyään suurin osa kosmetiikkasarjoista ei tee enää eri tuotteita päiväksi ja yöksi vaan kaikkeen sopivia hoitovoiteita.


Päivävoiteessa tärkeintä on aurinkosuoja

Yö-ja päivävoiteen eroavaisuus on niiden suojaus ominaisuuksissa. Päivävoiteen ensi sijainen tarkoitus on suojata ihoa ulkoiselta rasitukselta kuten lialta, pölyltä, tuulelta, sateelta ja uv-säteilyltä. Ehdoton suositus on, että päivällä käytetään jotain uv-suojallista tuotetta myös talvikuukausina. Usein meikeissä on hyvä uv-suoja, mutta ellei käytä meikkiä se pitää löytyä päivävoiteesta. Meillä on muutama hyvä vaihtoehto. Dermalogican Dynamic Skin Recovery sk50  (69€) on nyt meillä kesän suosikkivoide. Se pääsi jo kerran maahantuojalta loppumaankin, koska menekkiin ei osattu varautua. Dynamic Skin Recovery sk 50 on hyvin elvyttävä ja kosteuttava hoitovoide yli kolmekymppisille. iS Clinicalilla on edullisimmat uv-suojalliset päivävoiteet eli Eclipse sk 50 (54€) ja Extreme sk 30 (85€). Kumpikin voide on tuplakokoinen ja niissä on voidetta 100 ml. Eclipse sk 50 on saatavilla myös värillisenä ja se onkin hyvin suosittu. Harmillista ettei siitä ole enää näytteitä saatavilla vaan niitä on ainoastaan värittömästä voiteesta.
Skin Smoothing Cream (65€) on Suomessa suosituimpia hoitovoiteita


Yövoide on tehotuote

Yövoide sisältää ihan erilaisia raaka-aineita kuin päivävoiteet ja siinä ei tarvita enää suojaavia ominaisuuksia. Yleensä yövoide on täyteläisempää, koska siinä on vaikutusaineita enemmän. Esimerkki yövoiteesta on Dermalogican Pure Night (73€) joka hajoittaa pigmenttiä. Uudempi Sound Sleep Cocoon (78€) vaikuttaa parhaiten siinä lämpötilassa mikä on nukkuvan ihmisen ihossa. Se vapauttaa koko yön liikeaktivoiduista mikrokapseleista vaikutusaineita ihoon.  Dermalogica ja iS Clinical on panostanut eniten hoitovoiteisiin joiden käyttöä ei rajata yöksi tai päiväksi. Niitä on esimerkiksi todella suositut Intensive Moisture Balance (75€) ja Skin Smoothing Cream (71€) jonka suomalainen lempinimi on skinnari. iS Clinicalilla on Reparature Moisture Emulsion  (109€)joka on todella tehokas elvyttäjä. Ellei halua käyttää seerumeja niin Reparature Moisture Emulsion on paras valinta, koska siinä on erinomainen raaka-aine valikoima. Toinen hoitovoide iS Clinicalilla on Shield Reparative Balm (85€) joka on selvästi täyteläisempi voide ja toimii talvella hyvin yö-ja päivävoiteena. 

8 kommenttia:

  1. Anonyymi21:12

    Osaatko Inkeri kertoa, miksi ihoni alkaa hikoilla aivan käsittämättömällä tavalla kun olen putsannut sen ja kerrostanut sille useita eri tuotteita? Ihon puhdistus puhdistusöljyllä sujuu tietenkin ongelmitta, samoin kasvoveden taputtelu. Heti seerumin levittämisen alkaa tapahtua: etenkin nenä alkaa hikoilla ihan puhdasta hikeä kuin pieni sika. Tämän jälkeen laitan kevyesti öljyä ja voiteen - ja hiķoilu vain jatkuu. Nyt siitä on yli tunti kun laitoin kasvoni yökuntoon eli tein yllämainitut toimenpiteet ja yhä edelleen pyyhin etenkin nenästä hikeä.

    Meikkaaminen aamulla on haasteellista. Olen 37-vuotias ja tämä ongelma on ollut korkeintaan pari vuotta. Liittyykö hormoneihin, tuotteisiini vai johonkin tiettyyn ainesosaan..?

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teit tosi vaikean kysymyksen. Mitään yksinkertaista selitystä en tähän keksi enkä ole ennen kuullut vastaavasta. Sen huomaan itsellänikin, että jos laitan heti saunan tai suihkun jälkeen hoitotuotteet hiki nousee kyllä pintaan. Tämä ei liity hoitotuotteisiin vaan elimistön lämmönsäätelyyn. Vaihdevuosi-ikäisellä tulee monenlaista hikoilua, mutta niihin sinulla on vielä pitkä matka. Olet oikeassa, että hikoilua säätelee hormonit. Voisiko olla joku ehkäisyyn tarkoitettu hormonivalmiste jonka sivuvaikutus tämä olisi?
      En myöskään keksi miten hoitotuotteet saisivat sen aikaan, koska ne eivät imeydy hikirauhasiin asti. Tapahtuuko tämä kaikkien hoitotuotteiden kohdalla? Voisihan kokeilla muita Dermalogican ja iS Clinicalin tuotteita ja kokeilla miten käy. Yksi mahdollisuus on, että tuo pesu laukaisee hikoilun ja se tapahtuu viiveellä vasta siinä kohtaa, kun levität voiteita. Kokeile, jos et laitakkaan heti mitään hoitotuotteita ja kuulostelet tuleeko hikoilu niistä huolimatta.

      Valitettavasti mitään selvää selitystä en tähän osaa sanoa. Kerro miten tuo tilanne etenee, jos kokeilet ehdotuksiani.
      Onko kenelläkään lukijalla vastaavaa ongelmaa?

      Inkeri

      Poista
    2. Anonyymi14:28

      Kiitos Inkeri vastauksesta, se selvensi kyllä asiaa. Minulla on tapana hieroa ihoa oikein kunnolla puhdistusöljyllä, samoin teen kasvoöljyn kohdalla. Monesti käyn suihkussa kasvojen pesun yhteydessä, ehkä lämpö ja tuo kasvojen pesu jotenkin aktivoi.. hormonaalista ehkäisyä minulla ei nyt ole käytössä. Tuotteiden vaihtamistakin voi toki mielenkiinnosta kokeilla.

      Poista
    3. Kokeile vielä, jos vain puhdistat kasvot etkä käy samalla suihkussa niin tuleeko tuo sama hikoilu siitäkin. Ymmärrän hyvin, että meikkiä on vaikea tehdä kostealle iholle.

      Inkeri

      Poista
  2. Taturiina23:21

    Olen käyttänyt tätä isclinicalin youth complexia pari tötsää. Se on niin helppo, kun voi samaa rasvaa käyttää aamulla ja illalla. Kumpi se oikein on yövoide vai päivävoide?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin tuosta jutustani nämä iS Clinicalin complexit pois, koska ne ovat ihan oma lukunsa. Nämä complexit ovat seerumin ja voiteen yhdistelmiä ja niitä käytetään aamulla ja illalla. Nimittäisin niitä hoitovoiteiksi, koska niiden ominaisuudet sopivat yöksi ja päivävoiteeksi ja myös meikin alusvoiteeksi. Samalla muistutan, että Youth Complex NYT 153€ (183€) on Tähtitarjouksena vielä tämän viikon eli su 11.8 asti.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi22:26

    Sopiiko youth complex myös herkälle iholle? Minulla on alkavaa kouperosaa ja poskipäissä näkyy punaiset suonet selvästi. Kihelmöikö tämä youth complex niin kuin seerumit yleensä?
    Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Youth Complex sopii oikein hyvin herkälle iholle ja sen vahvistava vaikutus vähentää myös couperosaa. Youth Complex on ohut voidemainen maito eikä se kirvele tai kihelmöi millään tavalla. Rasvoittuvallekin iholle Youth Complex sopii hyvin, koska se on niin ohut.

      Inkeri

      Poista