lauantai 17. elokuuta 2019

Ihon herkistymiseen vaikuttaa monet asiat

Kysymykseen millainen sinun ihotyyppisi on uusi asiakas vastaa lähes aina, että hänellä on herkkä iho. Tosi yleinen kysymys meidän hoitotuotteista on, että aiheuttaako ne allergiaa. Kuka kosmetologi myy kosmetiikkaa joka vasiten aiheuttaa allergiaa?

Kosmetiikka-allergia on harvinaista

Olen niin harvoin tekemisissä allergioiden ja ihon herkistymisen kanssa, että unohdan siitä edes kirjoittaa. Se ei ole ollenkaan pinnalla oleva aihe keskusteluissa meidän asiakkaiden kanssa. Yleensäkin kosmetiikalle allergisoituminen on hyvin vähäistä. Moni luulee väärän hoitotuotteen aiheuttamaa punoitusta allergiseksi reaktioksi, vaikka kyse on ihan muusta. Ne asiakkaat jotka ovat allergisia jollekin aineelle tuovat yleensä listan allergiatesteistään ja siitä on helppo katsoa mitä voi käyttää. Yleisimpiä allergeeneja on hajusteet, väriaineet ja säilöntäaineet. Mikään tuotteistamme ei sisällä hajusteita tai väriaineita. Tyypillisin reaktioita aiheuttava säilöntäaine barabeenit on myös poistettu Dermalogicasta ja iS Clinicalista. Vielä koskaan ei ole käynyt niin ettei asiakas voisi käydä meillä kasvohoidoissa allergian takia.  Samoin myös Dermalogicasta, iS Clinicalista ja Youngbloodista löytyy aina jotain sopivaa kotihoitoa varten. Aika usein on niin, että helposti reagoiva iho on niin kuiva ja ohentunut, ettei se oikein siedä mitään. Ihoa kosteuttamalla saadaan sen oma suojabarriääri vahvistumaan ja iho alkaa kestämään enemmän. Vaihtamalla jatkuvasti hoitotuotteita saa helposti ihon ärsyyntymään ja sitten on jo tunne ettei mikään sovi.


Tuoksut ärsyttää monia

Tuoksuallergia tarkoittaa sitä, että hoitotuotteessa oleva tuoksuaine saa aikaan ihon reagointia tai hengitystiet tukkeentuu. Moni saa päänsärkyä voimakkaista tuoksuista, mutta se ei ole sama asia kuin tuoksuallergia. Näille päänsäryllä reagoiville pahimpia on keinotekoiset hajusteet hajuvesissä, hiustenhoitoaineissa ja kosmetiikassa. Näitähän meidän tuotteissa ei ole ja tuotteiden tuoksut tulee suoraan raaka-aineista. Raaka-aineista tuleva tuoksu kestää vain hetken ja heti, kun tuote on imeytynyt se häviää. Esimerkiksi Sound Sleep Cocoon (78€) yövoide sisältää rauhoittavan laventeli-patsuli-santelipuuöljyn joka vähentää stressihormonin eritystä. Tuoksulla on myös mielihyvää tuottava merkitys. On joitakin allergioita joihin en ota mitään kantaa. Jotkut ovat sitä mieltä, että hoitotuoli on liian lähellä sähköpistokkeita jotka aiheuttaa jonkun reaktion. Joskus on asiakas havainnut, että hoitotuolini on suoraan vesisuonen päällä ja se vaikuttaa asiakkaan olotilaa huonontavasti. Näistä asioista en tiedä mitään ja noudatan yleisiä toimintatapoja enkä siirrä hoitotuolin paikkaa asiakkaan pyynnöstäkään. Koko kalustus pitäisi siirtää eri asentoon, jos lähtisin hoitotuolia siirtelemään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti