perjantai 21. kesäkuuta 2024

Hyvää juhannusta!

Toivotan oikein hyvää ja iloista juhannusjuhlaa kaikille lukijoille ja asiakkaille! Kesä on jo siinä vaiheessa, että vietämme keskikesän suurinta juhlaa. Luonto on kukkeimmillaan ja vielä suurin osa kesää on edessäpäin. 




Ohjeita mökkielämään

Moni suomalainen siirtyy mökkielämään kesän ajaksi ja usein olosuhteet ovat askeettisemmat kuin kotioloissa. Varsinkin vedenlaatu muuttuu, kun moni käyttää pesuvetenä järvivettä. Ihonhoidon kannalta tämä järvivesi hiukan arveluttaa minua, koska siinä on siitepölyjä, levää ja muutta ylimääräistä töhkää. Toinen ongelma on, jos pesuvetenä käytetään pelkästään kylmää vettä. Useinhan mökillä aamupesun korvaa pulahdus järveen. Toki tämä kaikki on ihanaa vaihtelua ja siitä kannattaa nauttia.
Suosittelisin, että ihon puhdistamiseen käytettäisiin järviveden lisäksi Youngbloodin Micellar Water with Colloidal Silver (41€) misellivettä, joka täydentää puhdistusta. Järkevintä olisi pyyhkiä iho tällä misellivedellä saunan ja uimisen jälkeen, niin iholle ei jää muhimaan mitään järviveden pöpöjä. 
Laita misellivettä vanulappuun ja pyyhi sillä koko kasvot ja myös silmämeikki lähtee tällä misellivedellä. Muista käyttää pesun jälkeen tehokkaat hoitotuotteet myös mökkioloissa, koska ihonhoidosta ei voi pitää taukoa. Varsinkin, jos iho huuhtoutuu moneen kertaan uimisessa ja saunomisessa, se tarvitsee hyviä hoitotuotteita.


Varo polttavaa aurinkoa

Muistutan taas auringon vaarallisuudesta ja aurinkosuojatuotteiden käytöstä. Toivottavaa olisi, että mökkivierailla olisi omat aurinkosuojatuotteet mukana, mutta ellei näin ole, Dermalogican Protection Sport SK50 (40€) on erinomainen ”vierasvara”. 
Protection Sportia voi käyttää kaikki sekä vartalolle että kasvoille. Vauvoille, jotka ovat yli puolivuotiaita, Protection Sport SK50 sopii mainiosti. Jo varttikin suorassa auringossa voi polttaa vaaleaa ihoa ja uv-säteily aiheuttaa soluvaurion heti osuessaan suojaamattomaan ihoon. 
Pihapuuhailussa kannattaa muistaa suojata myös korvalehdet, niska ja kaula-aukon kohta erityisen hyvin. Ne kohdat helposti unohtuvat ja seurauksena on kipeä punoittava iho. Nenänselkä on kasvoissa alue, mikä palaa ensimmäisenä ja siitä yleensä alkaa myös aurinkokeratoosi tai muut solumuutokset. Nenään kannattaa suojavoidetta lisäillä muutaman tunnin välein, koska voide lähtee pois ihan nenää pyyhkiessä. 
Palaneille kasvoille hyvä rauhoittaja on iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque (113€), joka on ihanan viilentävä ja punoitusta vähentävä hoitotuote. Tämä geelimäinen naamio tuntuukin todella jäätävän kylmältä ja se on muutenkin kiva käyttää helteellä. Levitä naamiota paksuhko kerros koko kasvoille ja anna sen vaikuttaa yön ylitse, niin kosteuttava vaikutus silottaa pikkukurtut ja tasoittaa ihon väriäkin.






⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

torstai 20. kesäkuuta 2024

Yrittäjä taipuu moneksi

Mietin taas kerran sitä, miten moneen rooliin ja työtehtävään pienyrittäjän on taivuttava. Tähän aikaan vuodesta perustetaan paljon kauneushoitoloita, joihin juuri valmistuneet kosmetologit lähtevät suurin odotuksin, mutta vielä tietämättöminä yrittäjän arjesta.




Yrittäjän työtehtävissä ei ole rajaa

Mietin näitä asioita samalla, kun yritin opetella valokuvaamaan tuotteita somepostauksia varten. Eräs käyttämäni maahantuoja järjesti projektin, johon saa osallistua tekemällä omia somepostauksia omilla valokuvilla. Yleensähän saamme valokuvat valmiina maahantuojilta.
Valokuvaaminen ei ole koskaan ollut minulle mieleistä, enkä ole siitä mitenkään kiinnostunut. Ystäväpiirissäni on ammattivalokuvaajia ja useampi asian harrastaja ja olen välillä ihan kyllästynyt, kun he etsivät kuvakulmia ja jämähtävät tiirailemaan kohteitaan. Yleensä harkitsen tarkkaan, mitä työtä lähden tekemään itse ja mitä kannattaa ostaa toiselta yrittäjältä. Usein on järkevämpää ostaa palvelu, mitä itse ei osaa ja käyttää aika siihen työhön, mikä on omaa osaamisaluetta. Kuitenkin nyt päätin itse alkaa napsimaan tuotekuvia ja tekemään mainostekstejä. 
Kaikkiin näihin mainostekstien tekemisiin, blogikirjoituksiin ja markkinointiin yleensä olen harjaantunut vuosien varrella. Tietoa ja koulutusta olen hankkinut sitä mukaa, kun tarvetta on ilmennyt ja paljon olenkin joutunut opettelemaan muuten minulle vieraita asioita. Joskus 2000-luvun alussa suoritin yrittäjän ammattitutkinnon ja yrittäjän erikoisammattitutkinnon ja niistä sain paljon oppia yrittäjyydestä. 
Kaikista vaikeinta on päättää, mitä asioita pitää oppia ja mihin koulutukseen hakeudun. Työntekijäasemassa sinulle sanotaan, mihin koulutukseen menet ja mitä oppia hankit halusit tai et. Yrittäjänä pitää ensin keksiä, mikä on ajan trendi ja mitä oppia tarvitaan pysyäkseen kehityksessä mukana.

Yrittäjyys on haastavaa

Joskus ajattelen, että jos alkavat yrittäjät tietäisivät, mitä kaikkea yrittäjältä vaaditaan, tuskin he lähtisivät yrittäjiksi. Esimerkiksi markkinointi ja oman osaamisen myyminen on vaativa tehtävä. Tähän nettiaikaan siirryttäessä kirjoittamisesta ja myyntiteksteistä on tullut erittäin tärkeä osa omaa työtäni. 
En olisi ikinä uskonut yrittäjäurani alussa, että kirjoittamisesta tulee niin merkittävä osa työtäni. Tämä Purkkiarmeijan komentaja blogini on ollut äärettömän tärkeä kanava tuoda esiin työtäni ja jakaa osaamistani asiakkaille. Minun onneni on ollut, että olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja olen ollut pienestä pitäen lukutoukka. Lukuharrastus on auttanut siihen, että pystyn arvioimaan, onko teksti kelvollista vai julkaisukelvotonta. 
Esiintymistaito on osaamisalue, mitä hyvinvointialan yrittäjä välttämättä tarvitsee. Yrittäjän on kyettävä esittelemään itsensä ja yrityksensä monissa tilanteissa ja esiintymisen pitää tehdä positiivinen vaikutus. Aloittavan yrittäjän kannattaa järjestää asiakasiltoja ja mennä esitelmöimään työstään erilaisille yhdistyksille ja yhteisöille. 
Itse olen aina nauttinut esiintymisestä, mutta olen myös hankkinut siihen paljon koulutusta. Mitä enemmän esiintymistä tekee, sitä sujuvampaa siitä tulee. Tehokkainta harjoitusta minulle on ollut yrittäjäjärjestöjen tilaisuuksien juontaminen. Tein 90-luvulla vähintään pari kertaa kuukaudessa jonkinlaisen juontokeikan, juhlapuheen tai paneelikeskustelun vetämisen. Se oli varsin opettavaista ja löysin kokemuksen kautta omat voimavarani esiintymisjännityksen kestämiseen. 
Nyt siis työn alla on tämä valokuvaaminen ja somepostaukset ja olen ainakin toistaiseksi innostunut oppimaan sitä lisää.






⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

iS Clinical käyttää farmaseuttisen tason raaka-aineita

iS Clinical on amerikkalainen ihonhoitosarja, joka perustettiin 1990-luvun lopulla Kaliforniassa. Suomessa se on ollut myynnissä kymmenkunta vuotta ja minulla lähes yhtä kauan ja olen todella tyytyväinen, kun löysin tämän sarjan.


iS Clinical edustaa tehokkuudessaan ja laadussaan kosmetiikan kärkeä maailmanlaajuisesti.


Dermalogican tärkein kilpailija

Olen aina avoin uusille tuulille ja etsin jatkuvasti tuotteita, joita voin tarjota omille asiakkailleni. Valitettavasti hyvin harvoin eteeni tulee tuotteita, jotka läpäisevät seulani ja jotka yltävät samalle tasolle kuin Dermalogica tai iS Clinical. 
Dermalogica on ollut jo vuosia maailman eniten myyty ammattilaistuotesarja ja sen ykkösasemaa hätyyttelee moni kosmetiikkasarja. Kerron nyt ammattikosmetiikasta, joka on täysin eri asia kuin kemikalio- tai apteekkimyynnissä olevat tuotteet. 
Missään tapauksessa en suostuisi myymään asiakkailleni kuin ammattikosmetiikkaa, koska sen vaikutusainepitoisuudet ovat aivan omaa luokkaansa. iS Clinical on ainoita kosmetiikkasarjoja, joka käyttää farmaseuttisen tason vaikutusaineita eli niitä raaka-aineita, jotka on tarkoitettu lääketieteeseen ja lääkeaineisiin. Niiden puhtaus on täydellistä ja niiden imeytyvyys toimii hyvin.
En ole ehkä tuonut tarpeeksi esiin tätä iS Clinicalin taustaa, joka kertoo sen hoitotuotteiden tehosta. Kosmetiikan tuotekehitys on vauhdikasta kilpavarustelua ja tällä hetkellä iS Clinical on USA:n tehokkainta kosmetiikkaa, mitä myydään sairaaloiden ihotauti- ja plastiikkakirurgian osastoillakin.


Ensikohtaaminen iS Clinicalin kanssa

Muistan aina, miten tutustuin ensimmäistä kertaa iS Clinicaliin ja se tapahtui kollegani kautta. Jo se kertoo paljon tuotteesta, jos arvostamani kollegat ovat siitä innostuneet. Sain eräässä koulutustapahtumassa ystävältäni näytteen iS Clinicalin Neck Perfect Complex (131€) kaulavoiteesta saatesanoilla, että se on parasta, mitä ikinä olet kokeillut. 
Olin hyvin skeptinen, koska en usko mihinkään ihmeisiin. Jo parin päivän käytön jälkeen koin, että kaulani iho oli selvästi kiinteämpi ja jämäkämpi kuin ennen. Voiteesta tuli iholle tunne, että ihan kuin pää seisoisi tanakammin pystyssä. En ollut aikoihin tavannut tuotetta, minkä vaikutus todella tuntui ihossa, eikä vain näkynyt. Olin aivan myyty ja siitä alkoi tutustuminen iS Clinicaliin. 
Olin heti yhteydessä maahantuojaan A Class Beautyyn ja totesin myös maahantuonnin olevan tehokasta ja henkilökunta pätevää. Tämä on erityisen tärkeä asia, että suhde maahantuojaan on hyvä ja heihin voi luottaa. Itse olen tehnyt samojen maahantuojien kanssa yhteistyötä vuosikymmeniä ja sillä on suuri merkitys hoitolalleni. 
Seuraavaksi kokeilin Youth Serumia (30ml 189€) ja Youth Intensive Crèmea (50g 280€ ja 100g 459€) ja viimeistään nämä tuotteet vakuuttivat minut siitä, että tätä sarjaa haluan tarjota asiakkailleni. Se sileys ja jäntevyys, mikä iholla oli seuraavana aamuna, kun olin illalla laittanut Youth Serumin ja Youth Intensive Crèmen oli paras teho, mitä koskaan olin voiteista kokenut. Olen todella tyytyväinen, kun löysin tämän tuotesarjan.








⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Sairaan kaunista

Kuuntelin erästä radio-ohjelmaa, mikä oli varmaan tehty jo vuosi sitten ja siinä kaksi miestä keskustelivat ulkonäöstä ja kauneudesta. Toinen oli toimittaja ja toinen tietokirjailija, joka oli ilmeisesti kirjoittanut jotain kauneuden historiasta.




Kauneus ja seksikkyys

Voi olla, että olen niin allerginen hiukankin omasta näkemyksestäni eroavasta mielipiteestä koskien ulkonäköä, etten ymmärrä, mitä kaikkea siitä voi ajatella. Olen niin kauan kuunnellut väittämiä, että ulkonäöstään huolehtiva nainen on tyhmä tai vapaata riistaa miehille. Olen työni takia joutunut koko 1980-90-luvun lähes jatkuvan seksuaalisen häirinnän kohteeksi. Ennen kuin tuli seksipuhelinpalvelut, läähätyspuhelut ja törkeydet olivat lähes viikottaisia. Olen myös pelännyt joitakin miesasiakkaita niin, etten koskaan kääntänyt heille selkääni ja pidin aina silmällä pakotietä ulko-ovelle. 
Myös luottamustehtävissäni kolmekymppisenä sain vältellä kaikenlaisia liimanäppejä ja kuunnella typeriä kaksimielisiä vitsejä. Olen enemmän kuin kiitollinen me too-liikkeestä ja siitä, että ikäni vuoksi olen saanut jo olla rauhassa.
Näiden kokemusten takia ihmettelen kovasti tuota radio-ohjelmaa, jonka alussa sen sanottiin käsittelevän historiassa olleita kaunistustapoja, jotka vahingoittivat ihmistä. Keskustelu alkoikin kiinalaisten tavalla typistää naisten jalat niin, etteivät he enää pystyneet kävelemään kunnolla. 
Tämän jälkeen sitten keskustelu siirtyikin nudismiin ja alastomuuteen, jota en ole koskaan pitänyt ulkonäköön liittyvänä asiana. Tästä nudismista keskusteltiin pitkään ja ilmeisesti se kiinnosti kumpaakin miestä kovasti. 
Sen jälkeen siirryttiin naisten välisiin parisuhteisiin ja mietittiin miten paljon 1900-luvun alussa naiset, jotka asuivat keskenään, eivät olleetkaan heteroja. En ymmärrä, miten ihmeessä tämä liittyi ulkonäköön ja kaunistumisen historiaan. Luulin kuuntelevani asiaohjelmaa, mutta siinä väännettiin kauneuden historia aivan muuksi.


Kauneuskirurgian historia

Sitten nämä herrat siirtyivät kauneuskirurgiaan ja sen historiaan ja keskustelu alkoi korseteista ja hoikan vyötärön ihanteesta. Lyhyesti mainittiin, että ulkonäön takia joiltakin naisilta leikattiin alimmat kylkiluut vyötärön kaventamiseksi. Sitten mietittiinkin jo korsetin liittymistä sadomasokismiin ja seksiin, joka oli minusta taas aika outo yhteenveto. 
Kauneuskirurgiasta nostettiin esiin rintojen pienennys- ja suurennusleikkaukset ja kummallakaan miehistä ei ollut mitään käsitystä siitä, ettei rintojen pienennys ole kauneuskirurgiaa. Olisin toivonut, että ennen kuin toimittajat levittelevät ennakkoluulojaan radiossa, he perehtyisivät asiaan kunnolla. 
Rintaleikkaukset eivät aina ole kauneuskirurgiaa, vaan hyvin tärkeitä terveyteen liittyviä toimenpiteitä. Rintasyövän jälkeen on todella tärkeää, että poistetun rinnan paikalle tehdään uusi. Muuten ryhti muuttuu niin paljon, että se tuo ongelmia ja kipuja myöhemmin. 
Samoin rintojen pienennysleikkaukset ovat kelan korvaamia terveydenhoitotoimenpiteitä. Tuntuu todella pahalta, että vielä 2000-luvulla puhutaan radiossa ihan puppua ulkonäköasioista. Tuntui kuin nämä kaksi herraa olisivat hekumoineet tirkistelemällä, mitä kaikkea naisesta voisi sanoa. Jutussa miesten ulkonäkö jäi ihan sivuosaan. Olisin myös halunnut kuulla enemmän siitä, miten sotakirurgiasta hiljalleen muodostui plastiikkakirurgia. Ensimmäisiä kasvokirurgisia toimenpiteitä tehtiin Krimin sodassa kasvoihin haavoittuneille miehille ja siitä olisi ollut mielenkiintoista kuulla, eikä kauneuden yhteydestä nudismiin tai lesbosuhteisiin. 






⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

maanantai 17. kesäkuuta 2024

Muista Tähtitarjoukset!

Muistutan vielä erikseen tämän hetken Tähtitarjouksista, koska ne ovat tärkeitä monelle ihotyypille. Suosittelen aivan kaikille yli parikymppisille seerumia hoitovoiteen lisäksi ja kaikki hyötyvät C-vitamiiniseerumista.


Rusketus on ihon tapa ilmaista, että se on vaurioitunut.


C-vitamiini korjaa auringon vaurioittaman ihon

Tähtitarjouksena on Dermalogican BioLumin-C Serum 30ml NYT 75€ (98€) ja 59ml NYT 120€ (148€) sekä iS Clinicalin Polish Repair Duo NYT 159€ (183€), joka sisältää Cleansing Complex Polish kuorivan puhdistusgeelin ja Reparative Moisture Emulsion hoitovoiteen yöksi ja päiväksi. 
Rusketus on ihon tapa ilmaista, että se on vaurioitunut ja iho on joutunut suojautumaan säteilyltä. Uv-säteily aiheuttaa ihon paksuuntumista, koska hilseilykerros lisääntyy ja melanosyyttisolut alkavat muodostaa ihon suojaksi tummaa pigmenttiä. Hormonitoiminta vaikuttaa suuresti siihen, miten melanosyyttisolut toimivat ja siksi raskausaikana pigmenttiläiskät ovat hyvin yleisiä. Vaihdevuosien jälkeen, kun estrogeenin tuotanto vähenee ja loppuu, pigmentti ei enää jakaudu tasaisesti. Tästä johtuen yli viisikymppisten iho muuttuu auringossa kirjavaksi ja samean harmaan väriseksi. 
Tätä ihon vaurioitumista joku pitää kauniina rusketuksena, mutta minä näen vain vahingoittuneen ihon. Antioksidanttisilla vaikutusaineilla pystytään jonkin verran korjaamaan uv-säteilyn aiheuttamaa rypistymistä, ihon kuivumista ja epätasaista ihon väriä. Syöpäsolujen syntymistä ei mikään vaikutusaine enää korjaa, vaan ne ovat lopullista solumuutosta.
C-vitamiini on tehokkain antioksidantti ja sen vaikutuksesta ihon väri kirkastuu, kosteustasapaino paranee ja rypistyminen hidastuu. BioLumin-C Serumia suosittelen käytettäväksi aamulla ja illalla koko kasvoille ja sen päälle hoitovoide esimerkiksi tämä iS Clinicalin Reparative Moisture Emulsion.



Kesällä iho tarvitsee kuorintaa

Kesällä on hyvin tärkeää, että käytössä on joku ihotyypille sopiva kuorinta-aine, koska uv-säteily ja hikoilu lisäävät kuorinnan tarvetta. Uv-säteily nopeuttaa solukuolemaa ja ihoon kerääntyy hilseilevää harmaata solukkoa nopeammin kuin talvella. Tämä hilseilevä solukko jää tukkimaan huokosia, joten finnejä, mustapäitä ja muita näppyjä syntyy tavallista enemmän. 
Hikoilu lisää talineritystä ja ellei ihotali pääse huokosesta ulos, kun siinä on esteenä hilseilykerros, syntyy tukkeutumia ja ihosta tulee epäpuhdas. Vanheneva iho tarvitsee kuorintaa siksi, että uv-säteily lisää hilseilyä ja ihosta tulee helposti kirjava ja harmaa väriltään.
Cleansing Complex Polish on helppo kuorinta, koska sen ei tarvitse vaikuttaa, vaan sillä vain pestään iho. Se sopii hyvin myös kaksoispuhdistukseen toisena puhdistuskertana. Itse käytän sitä yleensä juuri alkupuhdistusaineiden jälkeen kakkosputsarina, eikä se ole liian tehokas ohuelle kuivalle iholle päivittäisessäkään käytössä. 
Reparative Moisture Emulsion on ohut kosteusvoide, joka sopii hyvin myös meikinalusvoiteeksi. Myymistäni voiteista Reparative Moisture Emulsion on paras meikinalusvoide, joka jättää sileän pinnan ja meikki levittyy sen päälle erityisen hyvin. Tällä kosteusvoiteella iho saa sileän ja tasaisen pinnan, vaikka ei meikkiä käyttäisikään, joten suosittelen sitä erityisesti yli viisikymppiselle hiukan rypistyneelle iholle.






⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Näin rauhoitat ärsyyntyneen ihon



Taivaallisen helpottava apu ärtyneelle tai palaneelle iholle on iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque.


Kirjoitin jo viime viikolla siitä, miten stressi näkyy ihossa ja miten sitä rauhoitetaan. Iholle voi tulla myös äkkinäisiä ärsyyntymistilanteita, joiden syy on joku ulkoinen tekijä ja iho tarvitsee oikeat hoitoaineet rauhoittuakseen. 

Näin rauhoitat kirvelyn ja punoituksen

Tämä aihe tuli mieleeni taas tästä Jösse-kissan kuolemasta. Sen lisäksi, että surun aiheuttama stressireaktio näkyy ihossani, myös itkeminen rasittaa mekaanisesti varsinkin ohutta silmänympärysihoa. Itkeminen näkyy ihossa ja koko kasvoilla tosi nopeasti ja jokainen tunnistaa, miltä näyttää itkenyt ihminen. 
En yleensä ole mikään herkkä ihminen itkemään, mutta suru Jössen menetyksestä aiheuttaa melkeinpä joka ilta itkukohtauksen. Aina iltaisin kaipaan Jösseä eniten, kun se ei ole enää käpertymässä syliini. Sekin itkettää, kun Valtsu koittaa kovasti lohduttaa nuolemalla kyyneleitäni ja tuntuu pahalta tuo tieto, ettei Valtsullakaan ole enää paljon elinaikaa. 
Pahin ajankohta itkemiseen on juuri ilta, koska kyynelneste turvottaa silmänympärykset yön aikana ja kasvot ovat muutenkin turpeat ja punoittavat aamuisin. Kyyneleet ja kasvojen pyyhkiminen karkealla nenäliinalla on tosi suuri rasitus iholle ja etenkin ohut, kuiva ja vanheneva iho kärsii siitä eniten. 
Itselläni iho kuivui aluksi ihan kiristäväksi ja ärsytys aiheutti läiskikästä punoitusta ja näppylää. Nyt olen korjannut tilanteen rauhoittavilla hoitotuotteilla ja olen käyttänyt niitä ihan tuplamäärän. Dermalogican Ultra Calming Serum Concentrate (68€) on seerumi, mikä nopeasti rauhoittaa punoitusta, kutinaa ja kirvelyä. Ihan ehdottoman hyväksi hoitovoiteeksi olen todennut Dermalogican Stabilizing Repair Creamin (73€), joka heti poistaa kireyden tunteen ja vähentää ihon punakirjavuutta. Stabilizing Repair Cream on sopiva päivävoiteeksikin ohuelle ja kuivalle iholle ja iho pysyi helteelläkin mattapintaisena. 
Aamuisin koin parhaaksi seerumiksi Smart Response Serumin (148€), joka on täyteläinen ja vaikuttaa monipuolisesti. Herkistyneelle nuorelle iholle hyvä tuoteyhdistelmä on Ultra Calming Serum Concentrate ja sen päälle hoitovoiteeksi Calm Water Gel (53€), joka rauhoittaa punoituksia, kutinaa ja kirvelyä.


Hoito-ohjeet auringon polttamalle iholle

Tyypillisin ihon ärsyyntymisen aihe näin kesällä on palaminen auringossa, joka tuo pitempiaikaisiakin ongelmia iholle. Varsinkin vesillä tai aukealla golfkentällä uv-säteilyn lisäksi tuulikin ahavoittaa ihoa. Palaminen on aika salakavalaa, koska sitä ei välttämättä heti päivällä tunne ja pahin tulee näkyviin vasta illalla tai seuraavana aamuna. Tämän takia aurinkoon pitää suhtautua järkevästi ja ymmärtää se, ettei auringossa pidä oleilla pitkiä aikoja.
Auringossa palaminen aiheuttaa peruuttamattoman ihosolujen vaurioitumisen, joka voi jossain vaiheessa muodostaa syöpäsoluja. Tätä soluvauriota ei voi millään korjata, mutta akuuttia punoitusta ja kuumotusta voi jonkin verran rauhoittaa. Palaminen aiheuttaa myös kuivumista ja yleensä parin päivän sisällä iho alkaa hilseillä ja kiristellä. 
Ensimmäinen pika-apu iholle on iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque (113€), joka on aivan ihanan viilentävä, rauhoittava ja kosteuttava. Tätä hyytelömäistä naamiota levitetään paksu kerros koko kasvoille ja viilentävää vaikutusta voi lisätä tekemällä jääkylmään veteen kastetusta pyyhkeestä kääreen kasvojen päälle. Voi käyttää myös jääpalapusseja pyyhkeen päällä, jotta kylmän vaikutus tehostuu. Tuo säteilyn polttava vaikutus vielä etenee ihossa jopa puoli vuorokautta, vaikka aurinkoa ei enää olekaan. Reaktio on siis sama kuin palovammassa yleensäkin eli soluvaurio etenee kudoksessa palamisen jälkeenkin. 
Tämän Hydra Intensive Cooling Masquen voi jättää vaikuttamaan yön yli ja sitä voi käyttää viikonkin verran korvaamaan yövoiteen. Päivällä kosteusvoiteeksi sopii Dermalogican Calm Water Gel. Auringon polttaminen aiheuttaa pitkäaikaisen ongelman, joka voi kestää jopa 3-4 viikkoa. Noin viikon kuluttua palamisesta kannattaa alkaa kuorimaan ihoa kevyesti, jotta saa poistettua tuon hilseilykerroksen, mikä syntyy parantumisen myötä. Erittäin suositeltava on kevyesti kuoriva puhdistusgeeli iS Clinicalilta Warming Honey Cleanser (58€), jota voi käyttää päivittäin.
iS Clinicalilla on myynnissä hoitotuotepakkaus Warm up - Cool Down Facial Kit (147€), jossa on tämä Warming Honey Cleanser ja Hydra Intensive Cooling Masque ja kumpikin on normaalikokoisia. Tuo yhteispakkaus on reilun parikymppiä edullisempi, kuin ostaa tuotteet erikseen. Tämä hoitotuoteyhdistelmä sopii aivan kaikille, vaikka ei mitään palamisvammaa olisikaan. Tuo Hydra Intensive Cooling Masque on aivan ihana viilentäjä kesähelteellä.






⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

lauantai 15. kesäkuuta 2024

Silmät ovat sielun peili

Kautta historian naiset ovat pyrkineet korostamaan silmiään ja siihen on käytetty useita konsteja, eikä aina ihan terveellisiäkään. Jossain vaiheessa käytettiin belladonna-tippoja, jotka laajensivat mustuaisen, mutta aiheuttivat myös paljon ongelmia.


Yumi Lashes -ripsien kestotaivutus sopii myös herkkäsilmäisille.


Pääosassa ripset

Ripsien kestotaivutus NYT 75€ (98€) on nykynaisten konsti korostaa silmiä helpolla tavalla. Kestotaivutettuja ripsiä ei tarvitse mitenkään varoa tai korjata välillä, vaan ne kestävät hyvänä 6-10 viikkoa karvan laadusta riippuen. Kestoväri pysyy hyvänä 3-4 viikkoa ja sitä voi uusia niin usein, kuin itse haluaa. Ripset palaavat hitaasti omaan asentoonsa siinä tahdissa, kun ripset vaihtuvat ja taivutetut ripset putoavat pois.
Kaikkien ripset uudistuvat täysin noin kahdeksan viikon välein ja tämän useammin ei suositella taivutuksia tehtäväksi eli samaan ripseen ei voi tehdä kahta kertaa taivutusta. 
Olen tehnyt kestotaivutuksia noin 5-6 vuotta ja siihenkin on muodostunut vakioasiakaskunta. Ripsien kestotaivutus on taitolaji, jossa kokemuksella on suuri merkitys. Olen tehnyt useita satoja kestotaivutuksia ja käteni on vakaa, joten ripsistä tulee kauniin kaarevat.
Ripsien kestotaivutuksia markkinoidaan paljon, mutta tekijöitä on ihan laidasta laitaan. Joku tilaa kiinalaisesta verkkokaupasta aineet, joiden koostumusta ei kukaan pysty selvittämään. Sen jälkeen katsotaan youtubesta video ja sitten vaan tekemään. 
Valitettavasti kuluttajan pitää olla hyvin tarkkana, kun valitsee tekijää ripsien kestotaivutukseen. Käytän itse Yumi Lashes menetelmää sekä aineita ja se on maailman suosituin kestotaivutusbrändi. He eivät myy tuotteitaan, ellei heidän koulutustaan ole käyty, eivätkä he kouluta muita kuin kosmetologeja.


Kulmat kuriin

Kulmakarvojen laminoinnilla NYT 55€ (69€) saa kauniisti kaareutuvat ja siistit kulmat. Monella alkaa iän myötä tulemaan paksuja jouhimaisia karvoja tai karvat kihartuvat ja näissä tapauksissa kulmakarvojen laminointi auttaa paljon.
Kulmakarvat käsitellään samoilla aineilla kuin ripsien kestotaivutuskin tehdään ja näin kulmakarvat saadaan pysymään halutussa asennossa. Vahvoille ja liian tuuheille kulmakarvoille tämä on oivallinen kaunistuskonsti.
Näitä ripsien ja kulmien käsittelyjä ei pysty tekemään, ellei karvoja ole ollenkaan. Kestotaivutuksilla ei lisätä ripsiin tai kulmiin mitään ylimääräistä, vain omien karvojen asentoa muutetaan. Ellei esim. kulmakarvoja ole, tämä konsti ei sovellu. 
Ripsien kestotaivutukseen varaan aikaa 75 minuuttia eli tunnin ja vartin. Sen verran asiakkaan kannattaa varata aikaa, jotta kaikki aineet ehtivät kunnolla vaikuttamaan. Kasvohoidon yhteydessä ei taivutuksia voi tehdä, koska hoidossa käytetyt rasvat estävät kestotaivutusaineiden vaikutusta.




Osta lahjakortti verkkokaupasta tai laita viestiä ajanvarauksesta viikonlopun aikana.

Tekstiviestit: 050 5860 310
Sähköposti: info(a)kauneushoitolainkeri.fi

Kauneushoitola Inkeri Valtonen
Raatihuoneenkatu 33 A 4
13100 Hämeenlinna




⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

perjantai 14. kesäkuuta 2024

Sodasta selviytyneet

Suomessa on yleisesti ollut vallalla käsitys, että kaikki sodasta elävänä selviytyneet miehet olivat täysin traumatisoituneita, alkoholisoituneita ja väkivaltaisia. Onneksi nyt historiantutkija Jenni Kirves on nostanut esiin, ettei tämä ole oikea käsitys.


JSP. Haavoittunutta sidotaan. 1941, Viitasalo Erkki, valokuvaaja. (Sotamuseo)


Sodasta selvittiin

Olen omakohtaisesti kokenut harmistumista tästä yleisestä käsityksestä, että meidän sotaveteraanimme olisivat kaikki olleet enemmän tai vähemmän sekopäitä. Elin lapsuuteni samassa huushollissa isovanhempieni kanssa ja käsitykseni papastani eli äitini isästä oli aivan toinen. Hän ei todellakaan ollut mikään hermoheikko sekopää, vaan huumorintajuinen ja iloinen perhettään rakastava ihminen. Myönnän, että olin papan tyttö ja muistoni ovat kultaantuneet ja olen ehkä vähän liikaakin nostanut pappaani jalustalle. Olen törmännyt myös työelämässäni 80-luvulla näihin veteraaneihin, jotka olivat äkäisiä, helposti ärsyyntyviä ja epävakaita. 
Historiantutkija Jenni Kirves julkaisi pari viikkoa sitten kirjan He selvisivät sodasta, missä kerrotaan millaisia ihmisiä nämä viisi vuotta sodassa olleet olivat sodan jälkeen. Näissä tutkimuksissa tuli ilmi, että pääsääntöisesti miehet selviytyivät ihan kohtuullisen hyvin ja olivat mieleltään terveitä. Tämä on mielestäni hyvin tärkeää tietoa ja ainut tietämäni tutkimus, missä käsitellään myös ihan tavallisia sotaveteraaneja,  jotka selviytyivät normaalisti rauhan aikaan siirtymisen ja hoitivat työnsä sekä perheensä kunnialla. 
Itselleni tämä on merkittävä tutkimustulos, koska olen miettinyt olenko tulkinnut pappani selviytymistä jotenkin väärin. Pappani kohdalla tämä uusi tutkimus on siksikin tärkeä, että hänen sotakokemuksensa olivat keskimääräistä rankempia. Hän oli syntynyt 1915 ja oli sitä sukupolvea,  joka oli koko viisi vuotta rintamalla. Hänellä oli ainoastaan yksi kuuden viikon toipumisloma keväällä 1942, kun hän haavoittui kranaatinsirpaleista. Näitä kranaatinsirpaleita hän sitten nyppikin ihostaan koko lopun elämänsä ja muistan hyvin, miten hän välillä niitä kaivoi ihostaan. 
Pappani oli lääkintämies, joka oli etulinjan JSP:ssä eli joukkosidontapaikassa koko sota ajan. Itse hän kuvasi työtään niin, että sen jälkeen, kun toiset tappelivat, hän kävi keräämässä veriset raadot ja lajitteli ne eläviin ja kuolleisiin. 
Erityisesti minua on mietityttänyt arvostetun everstin Wolf H. Halstin kirjassaan kertoma arvio, ettei joukkosidontapaikalle pidä keneenkään mennä, kuin pakon edessä, koska siellä ei ihminen voi selvitä mieleltään terveenä puolta tuntia kauempaa. Onneksi tämä Jenni Kirveen tutkimus puoltaa sitä, että sieltäkin voi selvitä mieleltään terveenä. 

Sotatraumoja on monen tasoisia

Hyvin yleinen käsitys on myös, etteivät veteraanit kertoneet jälkeenpäin sotakokemuksistaan ja moni asiakkaanikin kertoo sodan kokeneen isänsä tai pappansa vaienneen tyystin sota-ajasta. Oma kokemukseni on erilainen, koska pappa puhui paljon sotakokemuksistaan ja yleensä iloisia ja hauskoja asioita. Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että eniten hän puhui jatkosodan asemasotavaiheesta, kun aikaa kulutettiin puhdetöissä ja rakentamalla korsuja ja juoksuhautoja. Tässä vaiheessa oli aikaa esimerkiksi musisoida ja juuri musiikin pappani piti tärkeimpänä asiana, mikä auttoi selviytymään. Miesporukassa oli myös hyvää huumoria ja juuri sitä huulen heittoa pappani muisteli ilolla.
Olen vasta papan (k.1993) kuoleman jälkeen perehtynyt Suomen sotavaiheisiin niin, että olen ymmärtänyt tämän lääkintämiehen työn raadollisuuden. Lääkintämiehet joutuivat jatkuvasti priorisoimaan, ketä hoidettiin ensin ja missä järjestyksessä haavoittuneet pääsivät kuljetettaviksi JSP:hen. Vaikeimmin haavoittuneet jätettiin, koska ensin hoidettiin ne, joilla oli mahdollisuus selvitä. Tämä on ollut varmaan vaikea tehtävä päättää, missä järjestyksessä apua anovat miehet hoidettiin. 
Taistelupaikoilla oli varmaan kaaos ja etulinjassa liikkuvat lääkintämiehet olivat itsekin hengenvaarassa koko ajan. Taistelupaikoilla oli tietysti myös vihollisten haavoittuneita sotilaita eli neuvostoliittolaisia. Heidät hoidettiin vasta, kun omat haavoittuneet olivat saaneet hoitoa, mutta Geneven sopimuksen mukaan myös haavoittuneita vihollisia ja sotavankeja pitää auttaa. 
Tästä pappani kertoi järkyttävän kokemuksen, mikä vaivasi häntä koko lopun ikää. Hän oli tuonut jatkosodan aikana haavoittuneen vihollisen JSP:hen ja saanut lääkäriltä luvan hoitaa häntä, kunhan omat haavoittuneet oli hoidettu. 
Sotavangin tila oli arvioitu niin hyväksi, että hänellä oli hyvät mahdollisuudet selvitä hengissä. Aina, kun taistelutilanne rauhoittui, haavoittuneita siirrettiin taakse päin ja heitä lastattiin sairaalajuniin, jotka veivät potilaat kotirintaman sotasairaaloihin. Kertomansa mukaan pappani oli hoitanut tätä sotavankia monta päivää jsp:ssä ja pitänyt hänet hengissä. Sitten heidät kuljetettiin lähimmälle asemalle lastattavaksi sairaalajunaan. Pappani kertoi, että hän kävi useamman kerran kysymässä lääkäriltä, missä vaiheessa vangin sai junaan tuoda. Yhden kerran, kun hän oli paikalta poistunut ja jättänyt sotavangin itsekseen, joku oli käynyt ampumassa hänet. 
Sotavankia oli ammuttu käsiaseella ohimoon ja sen oli täytynyt olla joku upseeri, koska muilla ei käsiaseita ollut. Tämä tapaus vaivasi pappaani ja hän koki sen suurena epäoikeudenmukaisuutena. Sehän olikin sotarikos, mistä olisi voinut rauhan aikana jälkikäteen saada tuomion. Tämä kertoo myös siitä suuresta vihasta, mikä vihollista kohtaan oli. 
Suosittelen lukemaan tai kuuntelemaan tämän Jenni Kirveen kirjan. Äänikirjassa lukijana on Krista Putkonen-Örn, joka on lempilukijani. 





torstai 13. kesäkuuta 2024

Ripsien kestotaivutus tarjoushinnalla!




Päädyin siihen, että nyt on hyvä hetki ilahduttaa asiakkaita ripsien kestotaivutusten tarjouksella. YUMI™ Lashes -ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi on helppo kesämeikki.

Tarjous on voimassa koko viikonlopun eli pe-su 14.–16.6. Voit ostaa itsellesi lahjakortin verkkokaupasta ja käyttää sen silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Voit myös tehdä ajanvarauksen ja maksat tarjoushinnan käyntisi yhteydessä. Laita viestiä ajanvarauksesta tekstiviestillä tai sähköpostilla ja kerro millaiset päivät ja kellonajat sinulle parhaiten sopivat. Vastaan viesteihin maanantain 17.6. aikana.


Ripsien kestotaivutus kohottaa katsetta!

Näinkin pienellä asialla kuin ripsien kaareutuvuudella on todella suuri merkitys ilmeeseen ja ulkonäköön. Varsinkin ikääntyessä, kun luomet jo hiukan roikkuvat on kestotaivutuksella huomattavasti katsetta kohottava vaikutus.
Olen tehnyt nyt Yumi Lashes -menetelmällä kestotaivutuksia ja laminointeja vähintäänkin viisi vuotta ja kokemusta on kertynyt useamman sadan työn verran. Näinä vuosina on tullut useita vakioasiakkaita, jotka käyvät taivutuksessa parin kuukauden välein. 
Aika usein kysytään, miten työ onnistuu herkkäsilmäiselle ja voin kokemuksella kertoa, että yhtään herkkyysreaktiota ei ole tullut. Päinvastoin tämä ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi on herkkäsilmäiselle parempi konsti, kuin päivittäinen ripsivärin käytttö. Ripsien kestotaivutukset tehdään vain kerran parin kuukauden aikana, mutta ripsivärillä ja sen poistamisella rasitetaan silmiä joka päivä aamulla ja illalla. 
Ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi pysyy hyvänä 6-10 viikkoa karvan laadusta riippuen. Kestovärjäys haalistuu 2-4 viikon kuluessa ja värjäyksiä voi uusia niin usein, kuin haluaa.




Mitä on kulmien laminointi?

Tämä nimitys kulmien laminointi on hiukan harhaanjohtava, koska se tuo mieleen jonkun muovipinnoitteen. Englanniksi käytetään nimeä Brow Lift, mutta ei sekään kuvaa sitä, mitä työssä tapahtuu.
Kulmien laminoinnissa kulmakarvat käsitellään samoilla aineilla kuin tehdään ripsien kestotaivutuskin. Näin saadaan hiukan vahvuutta yksittäiseen karvaan, joten kulmien laminointi on hyvä menetelmä niille, joilla on ohuet kulmakarvat. Laminoinnilla saadaan myös karvat pysymään määrätyssä mallissa ja monelle tämä on tärkeä asia.
Joillakin kulmakarvat saattavat sojottaa sikinsokin tai yksittäiset karvat kihartuvat tai muuten harottavat. Laminoinnin avulla saadaan karvat pysymään järjestyksessä ja silläkin on suuri merkitys ulkonäköön. Minulla käy useita ikäisiäni tai vanhenpia naisia juuri tässä kulmien laminoinnissa ja se kirkastaa ilmettä näkyvästi ja tuo kehyksen silmille. 
Siitä ei ole pelkoa, että ripsien kestotaivutus tai kulmien laminointi menisi jotenkin överiksi. Siinähän ei karvoihin lisätä mitään, vaan omien karvojen asentoa vain muutetaan ja ne värjätään. Suosittelen kokeilemaan menetelmää edes kerran, niin näkee itse millainen virkistävä vaikutus näillä karvojen asennoilla on ulkonäköön. 


Kauneushoitola Inkeri Valtonen
Raatihuoneenkatu 33 A 4
13100 Hämeenlinna

Tekstiviestit: 050 5860 310
Sähköposti: info(a)kauneushoitolainkeri.fi




⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.–24.6.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Kissoja ja asekätkentää

Viime viikolla oli Hesarin kuukausiliitteessä juttu suomalaisten tekemästä asekätkennästä sodan loputtua 1944. Ajankohta tälle jutulle oli minulle mielenkiintoinen, koska asekätkentää johti eversti Valo Nihtilä, jonka mukaan Valtsu on saanut nimensä.


Päämajakoulun postikortti; Valo Nihtilä työhuoneessaan. (Mikkelin kaupungin museot)


Asekätkijät eivät saaneet ansaitsemaansa arvostusta

Tämä asekätkentään johtanut aikakausi on hyvin vaiettu, koska siihen liittyi niin paljon pelkoa Neuvostoliittoa kohtaan. Koen, ettei asekätkennän johtaja eversti Valo Nihtilää olisi pitänyt nostaa Suomen sankariksi, mutta nyt hän ja asekätkentä on vaipunut unohduksiin. 
Hienoin asia, millä minä saatoin tuota Nihtilää arvostaa, oli nimetä toinen kissaveljeksistämme hänen kaimakseen. 
Valo Nihtilä oli Mikkelin päämajan operatiivinen johtaja, joka oli Mannerheimin tärkeä tiedonantaja. Valo Nihtilää sanottiin Mannerheimin ”tuntosarviksi”, joka vieraili rintamalla ja kertoi näkemäänsä ja kokemaansa marsalkalle. 
Valo Nihtilä oli siviiliammatiltaan agronomi, mutta sotaa edeltävän ajan hän oli puolustusvoimien palveluksessa kouluttajana. Syksyllä 1944, kun Suomi oli allekirjoittanut raskaat rauhan ehdot Neuvostoliiton kanssa, päämajassa pelättiin miehitystä. Neuvostoliitto oli miehittänyt Baltian ja Romanian ja suomalaiset sodanjohtajat pelkäsivät samoin käyvän Suomellekin.
Valo Nihtilä alkoi organisoimaan asekätkentää ja luotettavat isänmaalliset sotilaat piilottivat eri puolelle Suomea aseita, ammuksia, ruokaa ja muuta materiaalia 35,000 miehen tarpeisiin. Aseet otettiin puolustusvoimilta ja siirrettiin satoihin eri kätköihin ympäri maata. 
Valitettavasti joukossa oli petturi, joka vuonna 1945 alkoi myymään kätköissä olevia tarvikkeita ja jäi siitä kiinni ja koko iso organisaatio paljastui. Osa kätkijöistä pääsi pakoon Ruotsiin, mutta esimerkiksi Valo Nihtilä joutui vankilaan. 


Rohkeat asekätkijät

Näiden asekätkentää tehneiden miesten rohkeus on ollut mahtava. Heidät olisi Neuvostoliiton valvontakomissio saattanut tuomita kuolemaan tai passittaa Siperian leireille, eikä kukaan olisi voinut mitään. 
Asekätkentäoikeudenkäynti oli Pohjoismaiden suurin oikeusjuttu, jossa syytettyjä oli noin 1500. Moni näistä tuomittiin vankeuteen ja niin Valo Nihtiläkin istui viisi vuotta tiilenpäitä lukemassa. Vankeusajan jälkeen näiden miesten oli vaikea saada työtä ja moni uhrasi elämänsä ryhtymällä tähän asekätkentään. Asekätköjä löytyy vieläkin ja tulee pitkään vielä löytymään. Tarkkaa määrää kukaan ei tiedä, mutta arvellaan, että yksi kolmasosa kätköistä on vielä löytymättä.
Valo Nihtilän kuolemakin oli dramaattinen 1973, kun hän sai sydänkohtauksen  kesken kokoomuksen vaalitilaisuuden. Kokoomuksen tilaisuudessa ollut poliitikko oli kovasti moittinut hallituksen rahankäyttöä maanpuolustukseen ja Valo Nihtilä oli ottanut puheenvuoron vastatakseen hänelle. Kesken puheenvuoronsa hän sai massiivisen sydänkohtauksen ja kuoli heti 80-vuoden ikäisenä. 
Toivottavasti meidän rakkaan Valtsun kuolema ei olisi noin dramaattinen ja toivottavasti hänellä olisi vielä useita elinpäiviä. Nyt Vatsu vaikuttaa jotenkin levottomalta, mikä voi johtua Jössen puuttumisesta. Olemme perehtyneet nyt munuaispotilaan ruokavalioon ja olen tilannut verkkokaupoista sopivia ruokia Valtsulle. Täytyy vain toivoa, että se suostuu niitä syömään, Valtsu kun on hyvin ronkeli ruuan suhteen. 
Hassua on, että Valtsu muistuttaa ruumiinrakenteeltaan Valo Nihtilää. Nihtilä oli hyvin laiha ja lähes luurankomainen vartaloltaan. Valtsu on aina ollut samanlainen, eikä yhtään pullukka, niin kuin veljensä Jösse oli.





tiistai 11. kesäkuuta 2024

Tähtitarjoukset 24.6. asti



Nämä kasvosi kirkastavat Tähtitarjoukset 24.6. asti!


C-vitamiini korjaa auringon haittoja

Dermalogican BioLumin-C Serum sisältää vaikutusaineena runsaasti stabiliia C-vitamiinia, joka korjaa uv-säteilyn aiheuttamia soluvaurioita. C-vitamiini on antioksidanttinen vaikutusaine, joka vastustaa ihossa olevia vapaita happiradikaaleja entsyymejä, jotka aiheuttavat solujen vanhenemisen. Vapaat happiradikaalientsyymit ovat elimistön omia aineita, mitkä aiheuttavat solujen vanhenemisprosessin ja uv-säteily ruokkii tätä prosessia. On jo pitkään tiedetty, että antioksidantit vastustavat näiden vapaiden happiradikaalien toimintaa ja C-vitamiini on näistä antioksidanteista tehokkain.
C-vitamiinissa on ollut ongelmana se, ettei se pysy stabiilina kovinkaan pitkään eli se menettää tehonsa helposti. Dermalogica ja iS Clinical ovat kehittäneet menetelmät, millä pystytään pitämään C-vitamiinitaso vakaana ja näin se säilyy tehokkaana koko päivän. 
BioLumin-C Serum on sopiva seerumi kaikenikäisille, koska jokaista ihoa uv-säteily vaurioittaa. Tämä seerumi on myös hyvin kosteuttava ja kirkastava. C-vitamiinin vaikutuksesta ihon väri tasoittuu ja iho näyttää kuulaalta ja raikkaalta. 
Suosittelen BioLumin-C Serumia käytettäväksi ainakin joka aamu, mutta se sopii hyvin sekä yöksi että päiväksi. Tätä seerumia voi käyttää myös jonkun muun seerumin rinnalla niin, että BioLumin-C Serum käytetään aamuisin ja toinen seerumi iltaisin.


Kirkkautta ja kiinteyttä iholle

IS Clinicalin Polish Repair Duo on erinomainen yhdistelmä näin kesällä kaikille ihotyypeille. Cleansing Complex Polish on kuoriva puhdistusgeeli, jota voi käyttää päivittäin. Tällä hetkellä se on oma suosikkini ja käytän sitä joka ilta alkupuhdistuksen jälkeen kakkospuhdistuksena. Siinä olevat selluloosa- ja jojoba-rakeet ovat hellävaraisia ja joustavia mekaanisia kuorinta-aineita, jotka tekevät ihosta sileän ja pehmeän.
Varsinkin helteellä tuntuu, että iho kaipaa entistä tehokkaampaa puhdistusta ja siihen tämä Cleansing Complex Polish on juuri sopiva. Tämän tuotteen riittoisuus on ihan ilmiömäinen ja ihmettelen, eikö tuubi lopu koskaan. Cleansing Complex Polishia käytetään hyvin pieni määrä kerrallaan, koska se on niin hyvin levittyvää. Parin riisinjyvän kokoinen nokare riittää kasvojen ja kaulan pesuun aivan hyvin ja näin käytettynä tuubi riittää reippaasti yli puoli vuotta.
Reparative Moisture Emulsion on ohut kiinteyttävä kosteusvoide, jota voi käyttää aamulla sekä illalla. Se jättää iholle tiiviin ja sileän pinnan, joten se on myös hyvä meikinalusvoide. Reparative Moisture Emulsion sopii hyvin myös BioLumin-C Serumin päälle ja yhdessä niiden vaikutus on tehokkaasti kiinteyttävä. 
Päivällä on hyvä käyttää aurinkosuojallista päivävoidetta ja tämä Reparative Moisture Emulsion on erinomainen yövoide iS Clinicalin tai Dermalogican aurinkosuojallisten päivävoiteiden kanssa.



⭐️ Muista arvonta! Osallistu seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 11.6.-24.6.-24.

Tänään 11.6. arvonnan voitti Janne Klemetti, joka oli kommentoinut Instagramissa. Voittajalle on lähetetty viesti. Paljon onnea!

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Ulkonäkö ei kerro kaikkea

Olen tehnyt koko elämäni työtä ihmisen ulkonäön parissa ja olen yrittänyt opettaa ja viestittää sitä, ettei ulkonäkö kerro kaikkea. Varsinkin nykyisessä ulkonäkökeskeisessä elämäntavassa on entistä tärkeämpää nähdä toisessa ihmisessä muutakin kuin ulkokuori.




Ulkonäön vertailu ei kannata

Viime viikolla oli Hämeen Sanomissa naistoimittajan kirjoittama kolumni siitä, miten hän kassajonossa vertaili ulkonäköään edellään olevaan naiseen. Luin tuon tekstin moneen kertaan ja yritin ymmärtää, miksi toimittaja oli valinnut tällaisen aiheen ja mitä hän sillä yritti kertoa.
Pikaisella lukemisella juttu noudatti taas vanhaa ajattelutapaa, että edellä ollut kauniisti pukeutunut nainen oli laiska ja itsekeskeinen ja nuhraantuneissa pihavaatteissa ollut toimittaja ahkera ja työteliäs ja hänen elämänarvonsa olivat kunnossa. 
Toimittaja myönsi, että hän hävisi vertailussa 6-0, koska oli kuin viemäristä noussut multaisissa puutarhatamineissaan. Toisella naisella oli siistit varpaankynnet sievissä sandaaleissa, hyvin hoidetut kädet, tukassa vasta tehty raidoitus ja mekko juuri silitetty. Toimittaja teki johtopäätöksen, ettei nainen perannut vattupuskia, eikä omistanut suurta koiraa, joka pomppi rintaa vasten ja sotki vaatteet. 
En ymmärrä mistä tällaiset johtopäätökset syntyivät, kun nainenhan oli saattanut käydä pesulla ja vaihtaa vaatteet ennen kauppaan lähtöä. Toimittaja kehui, miten hyvä olo hänellä oli sisimmässään viemäritamineistaan huolimatta. Mistä hän päätteli, ettei tuolla toisella naisella ollut myös ihan yhtä hyvä olo?
En voinut olla ärsyyntymättä tästä jutusta, jonka tarkoitusta en ymmärtänyt. Taas kerran nostettiin esiin, ulkonäöstään huolehtivassa naisessa on jotain vikaa ja kunnollinen ihminen ei vaatteilla koreille, vaan tekee ahkerasti töitä ja viis veisaa miltä näyttää. 


Ihmisen sisin ei näy päälle

Minusta on äärettömän huono valinta kirjoittaa sanomalehdessä, joilla on suuri vaikutus lukijoihin, tällaisista hätäisistä johtopäätöksistä toisesta ihmisestä. Mielestäni meidän vanhempien naisten pitäisi antaa esimerkkiä, ettei ulkonäön vertailu kannata ja ulkonäkö ei kerro ihmisestä kaikkea.
Muistan aina tapauksen 90-luvun lopulta, kun silloinen mieheni oli pahassa keuhkokuumeessa ja hän oli hengityskoneessa lähes pari viikkoa. Minulle oli sanottu, että hänellä 30% mahdollisuus selvitä hengissä. Kävin katsomassa häntä joka ilta ja myös aamulla ennen työhön tuloa. Olin väsynyt ja stressaantunut tilanteesta. Päivällä hoitolassa kävi ostoksilla eräs puolituttu asiakas, joka jäi juttelemaan ja sanoi, että minusta näkee, miten helppoa elämää olen elänyt ja etten ole varmaan koskaan kohdannut vastoinkäymisiä. Tuohon kommenttiin oli aika vaikea vastata yhtikäs mitään, mutta sisimmässäni ajattelin, miten joku voi tehdä noin tyhmiä johtopäätöksiä.
On hyvin yleistä, että kuvitellaan toisten ihmisten pääsevän helpommalla kuin itse on päässyt. Luulisi kuitenkin elämän opettavan, että jokaisen ihmisen kohdalla on menetyksiä ja monia vaikeuksia, vaikka ne eivät näy päälle. 
Oma työni on asiakaspalvelua, enkä siinä tilanteessa itke omia asioitani, vaan keskityn työhöni. Tuossa Hämeen Sanomien lehtijutussa tunnistin itseni tuossa naisessa, joka oli kauniisti pukeutunut ja huolehtinut ulkonäöstään. Toivoisin, että pääsisimme jo eroon tästä vanhakantaisesta ajattelusta, ettei ulkonäöstään huolehtiva nainen ole kunnon ihminen. Olen niin kyllästynyt siihen, että vielä tämänkin ikäisenä saan vakuutella osaavani lukea ja kirjoittaa, vaikka huolehdin ulkonäöstäni. Toivon myös, ettemme anna esimerkkiä nuorille naisille siitä, että ulkonäkö olisi joku kilpavarustelun aihe, emmekä vertailisi itseämme muihin. 




⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 28.5.-10.6.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Normandian maihinnoususta 80 vuotta 6.6.2024

Normandian maihinnoususta tuli viime viikolla kuluneeksi 80 vuotta ja ensi vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta toisen maailmansodan loppumisesta. Vielä kolme vuotta sitten Normandian maihinnousun vuosipäivää juhlivat myös venäläiset.




Maailma on muuttumassa

Tuntuu jotenkin pelottavalta, että Normandian maihinnousua, joka nopeutti voittoa Natsi-Saksasta, ei juhlita enää Venäjän kanssa yhdessä. Olisi mielenkiintoista tietää, miten Normandian maihinnousua kommentoitiin Venäjän lehdistössä. 
Normandian maihinnousuhan tehtiin juuri Stalinin toiveesta, jotta Saksan armeijan painopiste itärintamalla siirtyisi pois Neuvostoliitosta. Stalin oli toivonut tätä toisen rintaman avaamista jo vuodesta 1942 asti. 
Toisessa maailmansodassa Neuvostoliitto oli yksi liittoutuneista, jotka pelastivat Euroopan natseilta. Nykyisin Putin on täysin unohtanut sen, että Neuvostoliitto voitti Saksan USA:n avulla ja aseilla. Ilman mittavaa aseapua, Stalinin joukot ehkä olisivat hävinneet Hitlerin joukoille. 
Nykyhetki vaikuttaa niin kovin samanlaiselta kuin 1930-luku, kun Eurooppa alkoi varustautumaan uuden sodan varalle. Myös 30-luvulla Neuvostoliitto jäi pimentoon niin kuin Venäjä nyt. Vasta kymmeniä vuosia myöhemmin selvisi, miten Stalin tapatti omaa kansaansa 30-luvun puhdistuksissa. Ilmeisesti tällä hetkellä Venäjällä voi hyvinkin olla menossa jotain vastaavaa. 


Historiaan kannattaa perehtyä

Aika usein asiakkaani kysyvät minulta historiasta ja monesti keskustelen asiakkaiden kanssa kirjoista, jotka kertovat historiasta. Nyt aloin pitkästä aikaa kertailemaan kirjoja, joita olen lukenut aikoja sitten ja nyt niistä on tullut äänikirjoja.
Erinomainen teos viimeisen sadan vuoden historiasta on Ken Follettin Vuosisata-trilogia, joka ilmestyi jo parikymmentä vuotta sitten. Luin sen silloin, mutta se teki vielä nytkin vaikutuksen kuunneltunakin. Ken Follet on perustanut tarinansa ihan oikeisiin historian vaiheisiin, vaikka henkilöt ovat keksittyjä. Tarina on kolmeosainen ja se seuraa neljän perheen tarinaa, jotka elävät Venäjällä, Englannissa, Saksassa ja USA:ssa. 
Tapahtumat alkavat 1900-luvun alusta ja käyvät läpi historian vaiheet lähes meidän päiviimme asti. 
En ole pitkään aikaan lukenut tai kuunnellut mitään kaunokirjallista tarinaa, mutta Ken Follettin kertomus vie mennessään. Äänikirjassa lukijana on Jukka Pitkänen, joka on suosikkilukijani ja se olikin yksi syy, miksi uudelleen tartuin tähän kirjaan. 
Ken Follettin epilogin mukaan kirja noudattaa täysin historian tapahtumia ja kirjassa olevat todelliset henkilöt esimerkiksi Hitler, Winston Churchill tai Woodrow Wilson ovat toimineet niin kuin kirjassa kerrotaan tai olisivat voineet toimia niin.
Ken Follettin Vuosisata-trilogia on erinomainen tapa päästä kiinni viimeisen vuosisadan tapahtumiin hiukan kevyemmässä muodossa. Kirjoja on kolme ja jokainen kestää noin 40 tuntia, joten siinä riittää kuunneltavaa koko kesäksikin, ellei ole äänikirjojen suurkuluttaja, niin kuin minä olen.




lauantai 8. kesäkuuta 2024

Stressi näkyy ihossa


Kiitän ensimmäisenä kaikkia niistä surunvalitteluista ja myötätunnosta, jota olen saanut Jössen kuoleman johdosta. Jösse jätti ison aukon perheeseemme ja tuntuu, että sen veli Valtsu etsii sitä ympäri huushollia ja ulkoiluhäkkiä.


Olen saanut paljon apua stressistä punoittavaan ihooni Dermalogican Ultra Calming Serum Concentrate -seerumista.



Iho reagoi mielentilaan

Olen aina tiennyt, että oma ihoni reagoi hyvin helposti mielialaani. Tiedän, että joillekin asiakkaille on ollut suututtavaa, kun kerron heille stressin näkyvän ihossa. Tämä on kuitenkin tosiasia, jonka kanssa pitää elää. 
Itselläni stressi näkyy kaulassa ja dekolteessa kutisevana nokkosrokkona ja punoituksena. Viime perjantaina, kun tulimme eläinlääkäristä neljän elävän ja yhden kuolleen kissan kanssa, olin aivan kirkuvan punainen kaulastani. Tilannetta vielä pahensi se, että oli kuuma ja autossa aurinko paistoi kasvoihini, mutta olin niin shokissa, etten sitä huomannut. 
Saan myös helposti aurinkoihottumaa kaulaani ja siinä saattoi olla monta reaktiota päällekkäin. Olen oppinut elämään tämän punaläiskäisen kaulani kanssa, koska muuta ei voi. Kaikki jännitys, kiire ja poikkeusolosuhteet saavat kaulani reagoimaan.
Myös alkoholi, kuumat juomat ja voimakkaat mausteet aiheuttavat tuon nokkosrokon. Itse huomaan sen vasta, kun alan raapimaan kaulaani ja se vasta onkin virhe. En ole koskaan ollut allerginen mitenkään, mutta ihoni reagoi olosuhteisiin.
Ikävintä se oli joskus 2000-luvun alussa, kun olin usein juhlapuhujana erilaisissa yrittäjänaisten juhlissa. Avonaisessa iltapuvussa kaulan punoitus näkyi ja kuohuviinimalja lisäsi sitä selvästi. Opinkin sen, että otin aina alkoholittoman vaihtoehdon, jottei punoitus näkyisi ihan peräpenkkiin asti. Jännitin aina aluksi puhumista, vaikka esiintymisestä nautinkin, mutta tuo lievä hermostuminen nosti punoituksen esiin.


Stressi näkyy ihossa monella tapaa

Iho voi reagoida stressiin monella tapaa, mutta tämä äkillinen nokkosrokkoihottuma on aika yleistä. Monelle pitkäkestoinen stressi tekee finnejä, mustapäitä ja tulehtuneita näppyjä. Joillekin puhkeaa ruusufinni ja muutenkin olemassa olevat ihottumat pahenevat stressistä. 
Näiden stressireaktioiden kanssa on parasta oppia elämään, koska ei kukaan stressaa tahallaan, eikä sitä voi lopettaa sormia naksauttamalla. Kosmetologille yleensä päädytään, jos iho reagoi stressiin rasvoittumisella ja näppylöillä. Puhdistavat ja rauhoittavat kasvohoidot ovatkin hyvä valinta, mikä usein rauhoittaa näppylät jo yhdellä hoitokerralla. 
On aika yleistä, että iho reagoi kiireeseen, mielipahaan ja ahdistukseen finneillä ja epäpuhtauksilla. Tällaiseen ihon poikkeustilanteeseen yleensä auttaa talineritystä rauhoittava seerumi esimerkiksi Dermalogican Age Bright Clearing Serum (75€)
Itse käytän kaulaani Dermalogican Ultra Calming Serum Concentratea (68€), joka nopeasti poistaa kutinaa ja punoitusta. Se on muutenkin loistava tehohoito esimerkiksi auringon polttamaan ihoon tai kuivuudesta johtuvaan kutinaan ja punoitukseen.




⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 28.5.-10.6.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

perjantai 7. kesäkuuta 2024

Virkistä iho hoitosuihkeella

Onneksi hellelukemat ovat nyt ohittaneet Hämeenlinnan ja enää ei ole ihan tuskaisen kuuma. Ja onneksi hoitolaan ei koskaan paista aurinko, niin työolosuhteet pysyvät inhimillisinä, vaikka onhan ollut ihanaa, kun on voinut liikkua kesähepenissä.


Hoitosuihkeet virkistävät kesällä  ja helpottavat ihonhoitoa.


Hikoilu voi kuivattaa ihoa

Tässä menikin pari viikkoa hikisessä olotilassa ja se ei tee iholle kovin hyvää. Toisaalta hikoilu lisää talineritystä ja iho rasvoittuu helpommin, mutta ihon pinta myös kuivuu hien valuessa. Jos ihonpinta on koko ajan märkä hiestä, vaikutus on vähän sama, kun seisoisi jatkuvasti suihkussa ja ihon oma kosteus huuhtoutuu pois. 
Erittäin virkistävä ja kosteuttava hoito helteellä on sumuttaa iholle jääkaappikylmää hoitosuihketta. Dermalogican Hyaluronic Ceramide Mist (47€) on hyvä kosteuttaja aivan kaikille. Sen sisältämät keramidit täyttävät kuivuudesta johtuvia pikkuryppyjä ja juonteita, joten iho näyttää myös sileämmältä.
Suggeroin itseni kokemaan hoitosuihkeen myös energisoivana, koska kylmä suihkaus on kyllä selvästi virkistävä. Olen käyttänyt tätä keinoa jo useana kesänä, kun helteessä alkaa väsähtämään. Tolkutan itselleni, että jääkylmä suihkaus antaa lisävirtaa muutenkin. 
Säilyvyyden takia hoitosuihkeita ei tarvitse jääkaapissa pitää, vaan nimenomaan tuon kylmyyden on tarkoitus virkistää muuten.


Hoitosuihkeita nuorille

Nuorten Clear Start -hoitolinjassa on Clarifyingin Body Spray (27€), joka on vartalolle tarkoitettu hoitosuihke. Clarifying Body Spray vähentää tulehdusta aiheuttavien bakteereiden toimintaa ja hillitsee talin eritystä.
Erityisen hyvä tämä vartalosuihke on rasvoittuvalle selälle tai dekolteelle. Se vähentää finnien ja tulehdusten syntymistä ja nopeuttaa jo syntyneiden finnien parantumista. Miehillä voi olla myös tulehtuneita karvatuppeja reisissä sekä muualla vartalolla ja Clarifying Body Spray vähentää myös karvatupentulehdusta. Varsinkin urheilua harrastaville saattaa syntyä hikoilun myötä näppyjä pitkin vartaloa, joten Clarifying Body Spray on syytä ottaa käyttöön.
Clear Start -hoitolinjassa on myös Micro Pore Mist (22€), joka hillitsee kasvojen alueen finnejä ja näppyjä. Micro Pore Mist supistaa huokosia ja vähentää ihon rasvoittumista sekä kiiltämistä. Tätä Micro Pore Mistia käytetään kasvoveden tapaan aina pesun jälkeen, mutta sitäkin voi sumutella kasvoille pitkin päivää virkistämään. 




⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 28.5.-10.6.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

torstai 6. kesäkuuta 2024

Kesän ajanvaraukset ovat poikkeuksellisen täynnä

Yritän välillä tiedottaa blogijutuissani hoitolan työtilanteestakin, jotta lukijat voisivat suunnitella omia ajanvarauksiaan paremmin. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kesäkuun ja heinäkuun alun ajanvaraukset ovat poikkeuksellisen täynnä.


Kesän suosikkihoito kasvohoitojen lisäksi on ripsien kestotaivutus ja kulmakarvojen laminointi.


Asiakaskäyttäytymistä on vaikea ennustaa

Lähes kaikki yrittäjät joutuvat elämään epävarmuudessa, koska on vaikea ennustaa, miten asiakkaat käyttäytyvät. Varsinkin näin kaupan ja palvelun alalla on lähes mahdoton ennustaa, mitä huominen tuo tullessaan. 
Olen tehnyt jo niin kauan työtäni, että suurin osa asiakkaistani on vakioasiakkaita. Vakioasiakkaat ovat pääsääntöisesti ihmisiä, jotka käyvät kasvohoidoissa säännöllisesti 4-8 viikon välein ja varaavat uuden ajan aina lähtiessään. Tämän takia ajanvarauskirjani on lähes täynnä vähintään kuukaudeksi eteenpäin. Yksittäiset vapaat ajat täyttyvät satunnaisista asiakkaista ja varsinkin kesälomalaiset täyttävät nämä muutamat vapaat ajat. 
Jostain syystä kesä-heinäkuun ajat ovat varatumpia kuin aikaisempina kesinä ja syytä tähän on vaikea selittää. Kerron tästä siksi, että osaatte tehdä omat ajanvarauksenne ajoissa. Se on ikävä tilanne, kun tuttu asiakas laittaa viestiä, enkä pystykään antamaan hänelle aikaa pariin viikkoon. Koen itseni aina huonoksi asiakaspalvelijaksi, kun en pysty järjestämään hoitoaikaa asiakkaan toiveen mukaan. 
Tietysti pidennän päivää sen mukaan, miten varauksia tulee, mutta tässäkin tulee jossain kohtaa seinä vastaan. Otan yleensä viimeisen asiakkaan kello 18-19, joten pääsääntöisesti työpäiväni loppuu noin kello 20-21. Sen pidemmälle en pysty päivääni venyttämään, koska sitten alkaa jo työn laatu kärsimään. 
Tämä on asia, mistä säännöllisesti kuulen satunnaisilta asiakkailta, jotka ihmettelevät, eikö yrittäjän kannattaisi pidentää päivää, eikä myydä ”ei-oota”. Tietysti yrittäjä on tottunut venymään, mutta siinäkin on rajansa.


Ripsien kestotaivutus on kesän hittituote

Kesäaika tuo jonkin verran enemmän satunnaisia asiakkaita, kun moni haluaa Ripsien kestotaivutuksen (98€) kesälomaansa varten. Se onkin paras tapa helpottaa kesän meikkaamista, kun ripset ovat kauniilla kaarella ja tummat jo aamulla peiliin katsoessa. 
Ripsien kestotaivutus ja kulmakarvojen laminointi (145€) on helppo tapa korostaa silmiä. Ripsien kaarevuus tuo yllättävän paljon muutosta ulkonäköön. Silmistä tulee virkeämmät ja katse tehostuu, kun ripset kaareutuvat kunnolla ylöspäin. Se on helppo ”kasvojen kohotus” ja koko ilme näyttää raikkaammalta.
Ripsien kestotaivutus ei mene koskaan överiksi, koska ripsiin ei lisätä mitään, vaan ainoastaan niiden asento muuttuu. Kestotaivutus pysyy hyvänä 6-10 viikkoa ripsilaadusta riippuen.
Kerron tätä nyt siksi, että varatkaa hoitoaikanne nyt, jos haluatte tulla kasvohoitoon tai kestotaivutuksiin vielä kesäkuun puolella. Jostain syystä juhannusviikko on ollut täynnä jo parisen viikkoa, mutta se onkin nelipäiväinen työviikko, joten se täyttyykin aina nopeammin. 
Juhannuksen jälkeen moni aloittaa kesäloman ja haluaa kasvohoidon loman aluksi. Tämän takia kesäkuun viimeinenkin viikko täyttyy aikaisessa vaiheessa.
Tietysti aina voi tulla peruutuksia ja niitä usein jäädäänkin odottamaan, jos ajanvaraukset ovat jo muuten täynnä. Laittakaa siis viestiä nopeasti, niin saatte itsellenne sopivan ajan!

Tekstiviestit: 050 5860 310
Sähköposti: info(a)kauneushoitolainkeri.fi



⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 28.5.-10.6.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä