lauantai 8. kesäkuuta 2024

Stressi näkyy ihossa


Kiitän ensimmäisenä kaikkia niistä surunvalitteluista ja myötätunnosta, jota olen saanut Jössen kuoleman johdosta. Jösse jätti ison aukon perheeseemme ja tuntuu, että sen veli Valtsu etsii sitä ympäri huushollia ja ulkoiluhäkkiä.


Olen saanut paljon apua stressistä punoittavaan ihooni Dermalogican Ultra Calming Serum Concentrate -seerumista.



Iho reagoi mielentilaan

Olen aina tiennyt, että oma ihoni reagoi hyvin helposti mielialaani. Tiedän, että joillekin asiakkaille on ollut suututtavaa, kun kerron heille stressin näkyvän ihossa. Tämä on kuitenkin tosiasia, jonka kanssa pitää elää. 
Itselläni stressi näkyy kaulassa ja dekolteessa kutisevana nokkosrokkona ja punoituksena. Viime perjantaina, kun tulimme eläinlääkäristä neljän elävän ja yhden kuolleen kissan kanssa, olin aivan kirkuvan punainen kaulastani. Tilannetta vielä pahensi se, että oli kuuma ja autossa aurinko paistoi kasvoihini, mutta olin niin shokissa, etten sitä huomannut. 
Saan myös helposti aurinkoihottumaa kaulaani ja siinä saattoi olla monta reaktiota päällekkäin. Olen oppinut elämään tämän punaläiskäisen kaulani kanssa, koska muuta ei voi. Kaikki jännitys, kiire ja poikkeusolosuhteet saavat kaulani reagoimaan.
Myös alkoholi, kuumat juomat ja voimakkaat mausteet aiheuttavat tuon nokkosrokon. Itse huomaan sen vasta, kun alan raapimaan kaulaani ja se vasta onkin virhe. En ole koskaan ollut allerginen mitenkään, mutta ihoni reagoi olosuhteisiin.
Ikävintä se oli joskus 2000-luvun alussa, kun olin usein juhlapuhujana erilaisissa yrittäjänaisten juhlissa. Avonaisessa iltapuvussa kaulan punoitus näkyi ja kuohuviinimalja lisäsi sitä selvästi. Opinkin sen, että otin aina alkoholittoman vaihtoehdon, jottei punoitus näkyisi ihan peräpenkkiin asti. Jännitin aina aluksi puhumista, vaikka esiintymisestä nautinkin, mutta tuo lievä hermostuminen nosti punoituksen esiin.


Stressi näkyy ihossa monella tapaa

Iho voi reagoida stressiin monella tapaa, mutta tämä äkillinen nokkosrokkoihottuma on aika yleistä. Monelle pitkäkestoinen stressi tekee finnejä, mustapäitä ja tulehtuneita näppyjä. Joillekin puhkeaa ruusufinni ja muutenkin olemassa olevat ihottumat pahenevat stressistä. 
Näiden stressireaktioiden kanssa on parasta oppia elämään, koska ei kukaan stressaa tahallaan, eikä sitä voi lopettaa sormia naksauttamalla. Kosmetologille yleensä päädytään, jos iho reagoi stressiin rasvoittumisella ja näppylöillä. Puhdistavat ja rauhoittavat kasvohoidot ovatkin hyvä valinta, mikä usein rauhoittaa näppylät jo yhdellä hoitokerralla. 
On aika yleistä, että iho reagoi kiireeseen, mielipahaan ja ahdistukseen finneillä ja epäpuhtauksilla. Tällaiseen ihon poikkeustilanteeseen yleensä auttaa talineritystä rauhoittava seerumi esimerkiksi Dermalogican Age Bright Clearing Serum (75€)
Itse käytän kaulaani Dermalogican Ultra Calming Serum Concentratea (68€), joka nopeasti poistaa kutinaa ja punoitusta. Se on muutenkin loistava tehohoito esimerkiksi auringon polttamaan ihoon tai kuivuudesta johtuvaan kutinaan ja punoitukseen.




⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 28.5.-10.6.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti