tiistai 10. toukokuuta 2016

Ensimmäiset auringon polttamat tuli viime viikonloppuna

Viimeisen kymmenen vuotta on joka kevät tullut useampia soittoja ettei voi tulla kasvohoitoon, kun iho on niin pahasti palanut. Asiakkaita käy myös näyttämässä kasvojensa palovammoja ja kysymässä apua siihen. Tänä keväänä viime viikonloppu oli ensimmäinen kesäviikonloppu ja heti tuli vahinkoja auringon kanssa.

Uv-säteily on voimistunut todella paljon. En muista, että kahdeksankymmentäluvulla asiakkailla olisi ollut tällaisia palovammaongelmia, vaikka silloin käytettiin aurinkosuojatuotteita huomattavasti vähemmän. Kaikilla palaneilla asiakkailla on sama selitys etteivät he voineet käsittää, että niin lyhyessä ajassa voi palaa. Näin vaan on, että talven valkoiselle iholle varttikin suoraa aurinkoa on jo vaarallista. Nyt vaan pitää muistaa, että aurinkosuojavoidetta on aina käsillä. Siksi meillä onkin myytävänä näitä käsilaukkukokoja (22ml 10€) Protection Sport sk 50 aurinkosuojavoiteesta. Se käy kaikille ihotyypeille ja sekä kasvoille ja vartalolle.

Huulisyöpä on lisääntynyt todella paljon viime vuosina ja nimenomaan miehillä. Nyt en tarkoita suu syöpää mikä tulee nuuskasta ja tupakasta. Huulisyövän yleisin syy on uv-säteily ja onkin huomioitava, että huulen alue on paljon herkempää limakalvoa, kuin muu kasvojen iho. Syy siihen, että naisilla ei juurikaan ole huulisyöpää on huulipuna. Vaikka huulipunassa ei olisikaan aurinkosuojaa jo pelkkä väripigmentti heijastaa säteilyä pois päin. Nyt olen ottanut myyntiin Youngbloodin Lip Tint sk 15 (32€)värillisen huulihoiteen. Sitä voisi sanoa enemmänkin värilliseksi huulirasvaksi, koska se on hyvin täyteläinen ja hoitava. Väri siinä on läpikuultava koralli. Saan sitä myös värittömänä myyntiin parin viikon päästä eli se sopii miehille. Tätä YB:n huulihoidetta voi käyttää yksinään suojaamaan huulia, tai sitten toisen huulipunan päällä. Lip Tintillä on hyvä muokata vanhoja huulipunavärejä rasvaisemmiksi ja väriltään pehmeämmiksi.

Muista myös aurinkovoiteiden lisäksi pysyä varjon puolella, käyttää lippahattua ja välttää keskipäivän voimakasta säteilyä.

4 kommenttia:

 1. Tänä aamuna tuli vakuuttavaa aurinko- ja ihosyöpäasiaa Ylen aamutelevisiossa. Ihotautilääkäri kertoi faktoja lisääntyvistä ihosyöpämääristä ja laulaja Johanna Hytti melanoomastaan ja uudelleen rakennetusta korvastaan.

  Ihosyöpien estämiseksi käydään Euromelanooma-kampanjaa, jonka sivut ovat tutustumisen arvoiset.

  Itse kartan aurinkoa, etenkin keskipäivän aikaan. Viikonloppuna siivosin kuusiaidan leikkausrippeitä. Viidenkympin suojakertoimet, peittävät vaatteet, käsineet ja vielä olkihattu päässä ja totesin, että aurinko on todella pistävä.

  En ole oikein kokenutkaan sitä, koska sijoitan lenkit joko aamuihin tai iltoihin, ja tämä auringossa työskentely oli poikkeus.

  Leena

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedosta. Pitääkin katsoa haastattelu Yle Areenasta. Koko Euroopassa on ihosyöpätapaukset hälyttävässä nousussa.
  Olen aivan varma, jos lukijat näkisivät niin paljon aurinkovaurioita, kun minä työssäni näen niin kaikki pysyisivät auringosta poissa. Ihan jo lääkärin hoitamia tapauksia näen lähes päivittäin. Valitettavasti olen kuukauden sisällä lähettänyt kaksi vakioasiakasta lääkäriin ja kummallekin tehtiin pieni leikkaus. Onneksi kyse ei ollut kummallakaan melanoomasta. Voisin tietysti olla tyytyväinen siihen miten hyvin tunnistan hoidon tarpeen, mutta ei ole kiva huomioida ikäviä asioita.


  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Pitääkö Ultra sensitive tintin alle laittaa joku muu rasva? Onko se enempi meikkausaine, vaiko hoitoaine? Onko siinä useampia värejä?

  Kiitos kasvohoidosta olo on ihana ja tulen takuulla uudestaan. En ole koskaan rentoutunut muiden kosmetologien käsittelyissä. Nyt taisin välillä nukahtaakin. Toivottavasti en kuorsannut.

  VastaaPoista
 4. Meillä saa kyllä kuorsatakin kasvohoidossa ei se ketään häiritse. Meillä on hyvä äänieristys työhuoneiden välillä eikä Marin asiakas kuule, jos minun huoneessa kuorsataan. Kun asiakas nukahtaa se on minulle kiitos hyvin tehdystä työstä.

  Ultra Sensitive Tint sk 30 on päivävoide eli hoitoaine ja siinä on raaka-aineista tuleva kevyt väri. Se ei ole väriaine, tai meikkiaine. Sen alle ei tarvitse laittaa mitään muuta, mutta aina hoito on tehokkaampaa, jos päivävoiteen alle laitetaan tehotipat. Ultra Sensitive Tint sk 30 ei ole meikki ja siinä ei ole eri värisävyjä. Tästä Ultra Sensitive Tintistä sk 30 on tullut erittäin suosittu päivävoide jo viime kesänä nuoremmille naisille. Se antaa hiukan tasoittavaa väriä, mutta on kuitenkin kosteuttava päivävoide. Dermalogican värillinen päivävoide Sheer Tint sk 20 on väriltään huomattavasti voimakkaampi ja peittävämpi, kuin Ultra Sensitive Tint sk 30.

  Inkeri

  VastaaPoista