maanantai 30. toukokuuta 2016

Näin laitat silmänympärysvoiteen

Silmänympärysvoiteen käyttö aiheuttaa useammin kysymyksiä, kuin mikään muu kotihoitotuote. Jotkut ovat vieläkin epäileväisiä tarvitaanko sitä edes. Kyllä sitä tarvitaan ja yli kolmekymppisenä se on ihan välttämätön, jos haluaa vähänkin hoitaa itseään. Silmänympärysiholla on yksi solukerros vähemmän, kuin muuten kasvoilla ja se tekee ihosta erityisen ohuen ja herkän.

Silmänympärysvoiteella voi olla monia käyttötarkoituksia ja ominaisuuksia, mutta kaikki ne vahvistaa ihoa ja ehkäisevät rypistymistä. Muistutan vielä, että nämä ohjeet ovat vain Dermalogican silmänympärysvoiteille. Monilla muilla sarjoilla saattaa voiteiden koostumus olla vanhanaikaisen paksua ja niitä ei voi käyttää yläluomella. Dermalogican voiteet ovat pieni molekyylisiä ja ne imeytyvät täysin eivätkä valu. Siksi niitä kaikkia laitetaan sekä ylä-että alaluomelle. Yläluomellakin niitä käytetään ihan parin millin päähän ripsirajasta. Juuri yläluomi on pahiten kuivuva ja suorastaan rohtuu ilman hoitoa. Eniten silmänympärysvoidetta laitetaan ulkonurkaan, joka rypistyy voimakkaammin.

Silmänympärysvoiteen määrää kysytään usein ja sitä on hiukan vaikea kuvailla näin kirjoittamalla. Yleisohjeena voisi sanoa, että riisinjyvän kokoinen nokare kummallekin luomelle olisi sopiva määrä. Se kuitenkin riippuu paljon ihon kuivuudesta ja silmänympärysvoiteen koostumuksesta. Multivitamin Power Firm (70€) riittää pienempikin määrä, koska se sulaa ihoon. Nykyisin itse huomaan sen, että ikä lisää voiteiden tarvetta. Viimeistään viisikymppisenä iho kuivuu niin paljon, että hoitotuotteiden määrää pitää näkyvästi lisätä.

Usein kysytään missä vaiheessa silmänympärysvoidetta laitetaan. Pesun jälkeen ensin suihkutetaan hoitosuihke ja se saa myös imeytyä silmien ympärille. Sen jälkeen laitetaan tehotipat ja se levitetään myös silmien ympärille, jos laatu sopii niille. Sitten laitetaan silmänympärysvoide ja sen jälkeen voide koko kasvoille. Loput silmänympärysvoiteesta kannattaa sipaista suun ympärille ja huulille. Suosittelen myös, että yli nelikymppisenä silmänympärysvoiteen alle käytettäisiin tehotippaa ellei koko kasvojen tehotippa sovellu siihen. Skin Hydrating Booster (94€) on aina kaikille sopiva kosteuttava tehotippa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti