torstai 19. toukokuuta 2016

Huulirypyt ehkäistään säännöllisellä hoidolla

Lähes kaikilla yli viisikymppisillä alkaa olla näkyviä ryppyjä ylähuulessa. Niiden määrä ja voimakkuus on hyvin yksilöllinen ja riippuu siitä miten syödään, puhutaan ja ylipäätänsä suun lihaksiston käytöstä. Ne ovat hankalia hoitaa jälkikäteen ja plastiikkakirurgillakaan ei siihen ole monia konsteja.

Näitä suunympärysryppyjä kannattaa hoitaa ja ennalta ehkäistä. Paras konsti on Dermalogican Lip Renewal Complex (42€) huulihoide, tai huulirasva. Lip Renewal Complexia kannattaa käyttää samalla, kun ihoa hoitaa muutenkin. Itselläni ainakin huulet huutaa kosteutta kasvojen pesun jälkeen iltaisin ja aamuisin ja se viimeistään muistuttaa Lip Renewal Complexin käytöstä. Sekin jo on ihan riittävää suunympärysrypyille, että huulihoidetta laitetaan kaksi kertaa päivässä. Lip Renewal Complex on myös erittäin hyvä huulirasva ja siksi sitä kannattaa käyttää useamminkin. Se kannattaa pitää ainakin talvella käsilaukussa mukana, koska se estää rohtumista tosi tehokkaasti.

Huulia ja suunympärystää kannattaa myös kuoria kevyesti Daily Microfoliantilla (72€). Samalla, kun kuorii kasvot muutenkin voi kevyesti pyöritellä kuorintaa huulilla ja silmien ympärilläkin. Silmänympärysvoiteesta kannattaa aina loput pyyhkäistä suunympärille. Multivitamin Power Firm (72€) on silmänympärysvoide joka on tarkoitettu myös suun ympärille. 

6 kommenttia:

 1. Tuo yksi puikko riittää kauan, kun opin sitä käyttämään oikein. Aluksi vetelin tavallisen huulirasvan tavoin ja puikko loppui ihan liian pian. Laittakaa sitä tosi ohuelti.

  VastaaPoista
 2. Poltin tupakkaa kaksikymmentävuotta ja lopetin vuoden vaihteessa. Ylähuulessa oli aika syvät uurteet ja muutenkin iho oli punakirjava koko kasvoilta. Epäilin voiko yli viisikymppisen iho enää muuttua, mutta en epäile enää. Kosmetologi neuvoi overnight serumin yöksi koko kasvoille ja sen päälle rasva. Suun ympärille tämä yllä kerrottu huulirasva ja koko iho on muuttunut silmin nähden. Tietty sekin vaikuttaa ettei verisuonissa seilaa enää tervaa ja nikotiinia, mutta näin selvää muutosta en olisi ikinä uskonut tulevan. Ylähuulessa olleet syvät uurteet väheni pieneni selvästi. Harmi ettei tullut otettua kunnon kuvaa ennen ja nyt. Olisi kelvannut dermalogican mainokseen.....

  VastaaPoista
 3. Ei liity aiheeseen, mutta ehkä osaisitte vastata! Olen hiljattain 30v täyttänyt nainen, jolla on silmänympärysten kohdilta melko ohut iho. Muutoin iho on normaali, pientä couperosaa poskissa. Ryppyjä minulla ei vielä ole ja olen aina ollut tarkka ihonhoidosta. Nyt keväällä oli kuitenkin stressaavampi ajanjakso, jolloin unet jäi vähemmälle ja koko kroppa oli stressitilassa pari kuukautta. Sinnittelin päivät energiajuomilla. Normaalisti en käytä kofeiinia.

  Noin kuukausi sitten silmien alle ilmestyi kuopat ns.hollow eyes) ja samoin nasolabiaalijuonne on syventynyt. Masentaa katsoa peilistä,kun näytän vanhalle ja väsyneelle. Ero aiempaan on huomattava. Stressi on nyt hellittänyt ja olen saanut muutamat hyvät yöunet. Kofeiinin jätin. Kysymys kuuluu, että lähteekö nämä kuopat enää tässä iässä pois vai jääkö pysyvästi? Kauanko arvioisitte kestävän, että kuopat lähtisivät kun stressi on eliminoitu ja yöunet kunnollisia? Ainakaan vielä kuopat ei ole hävinneet mihinkään :/

  Onko jotain muita konsteja kuin hyaluronihapolla täyttö, joilla kuopat saisi pois?

  VastaaPoista
 4. En usko, että on mitään syytä huoleen. Kolmekymppisenä iho toimii vielä hyvinkin ja korjaa vaurioita itsekseenkin. Muutama kunnon yöuni ei siihen riitä, vaan kyllä aikaa kuluu enemmän. Jos stressivaihe on kestänyt pari kuukautta, niin henkinen ja elimellinen toipuminen vie lähes saman ajan. Riippuen sressin aiheesta toipuminen henkisesti ei käy yhdessä yössä, vaikka tilanne olisi ohikin. Sitä jää pitkäksi aikaa työstämään päässään ja näin pitääkin olla, että kokemus kääntyy opiksi ja hyödyksi. Tämä henkinen työstämisvaihe saattaa näkyä kasvoissa, koska harvoin ihminen voi pitää kasvot ns.peruslukemilla, kun ajatustyö on suurta. Ihminen voi myös yöllä purra hampaitaan ja se vaikuttaa nasolabiaalipoimuun.

  Kasvohoito ja kasvohieronta auttaa merkittävästi, koska lihasten rentoutuminen nopeuttaa toipumista. Sitä et kertonut, että oletko laihtunut, koska se vaikuttaa kasvoihin paljon. Jos kyse on laihtumisesta, niin painon tasaantuminen muuttaa ulkonäön ennalleen.
  Energiajuomat sisältää tosi rinsaasti kofeiinia, joka vilkastuttaa elimistön toimintaa. Se on voinut laittaa aineenvaihdunnan epätasapainoon ja se voi näkyä näinä "kuoppina". Aineenvaihdunta normalisoituu 2-3 viikossa. Muuten ulkonäkö toipuu stressistä 2-3 kuukaudessa, mutta sitä voi paljon nopeuttaa kasvohoidolla. Elvyttävän tehoaineen käyttö auttaa paljon ja suosittelisin Dermalogican Multivitamin Power Serumia (110€), koska se toimii myös silmien ympärillä erityisen hyvin. Multivitamin Power Recovery Masqueta (69€) suosittelen, joka kolmas ilta ja sitä voit laittaa alaluomella ihan ripsirajaan saakka, mutta yläpuolella kulmakarvoihin asti.

  Kerro miten tilanne kehittyy. Olisi kiva kuulla miten ihosi toipuu stressistä.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pikaisesta ja kattavasta vastauksesta! Paino putosi pari kiloa hyvin nopeasti, vaikka söin mielestäni ihan ok. Sen jälkeen paino pysyi samassa(+-1kg) eli alussa olin 57+ kg ja laihimmillani pääsiäisenä 54,5kg. Nyt olen jo pidempään ollut 56kg tuntumassa ja tässä on mielestäni hyvä. Olen 162cm ja urheilen myös aktiivisesti esim salilla, joten lihasmassaakin on.

   Kiva kuulla, että toivoa vielä on! Yritän nyt panostaa lepoon, kunnon uniin, terveelliseen ruokavalioon ja ottaa nuo tuotteet käyttöön niin ehkä tulosta alkaa tulla!

   Poista
  2. Tuo muutaman kilon menetys saattaa myös vaikuttaa, koska olet muuten niin hoikka. Kun paino tasaantuu sekin auttaa asiaa. Kyllä ihosi vielä palautuu entisenlaiseksi, mutta se vie aikaa.
   Iho reagoi aina stressiin ja ilmeisesti nämä juonteiden korostuminen on sinun tapasi reagoida. Se on paljon helpompi juttu, kuin paha acne, tai atooppinen ihottuma, jotka kumpikin voi tulla pelkästä stressistä.

   Inkeri

   Poista