sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ikääntyvän naisen kannattaa panostaa meikkiin

Toivottavasti en jo nalkuta tästä meikin tärkeydestä vanhenevalle naiselle. Enkä myöskään tarkoita, että asiakkaamme ei osaisi meikata. Aivan päin vastoin. Kaikki ketkä ovat koskaan hoitolassamme käyneet ovat osanneet tehdä hyvin kivan ja siistin meikin itselleen. Uskon myös, että kaikki lukijatkin sen tekevät, koska elleivät he olisi kiinnostuneita ulkonäöstään eivät he tätä lukisi, tai meillä kävisi. Tarkoitukseni on perustella ulkonäön ja meikin tärkeyttä niihin hetkiin, kun ei millään viitsisi aamulla laittaa yhtään mitään. Sitten, kun alkaa antamaan periksi ei kohta huomaakkaan, että jotain voisi ulkonäön hyväksi tehdä. Tällaisia vaiheita voi olla alle nelikymppisenä, mutta jos yli viisikymppinen pyyhältää suoraan sängystä töihin ei ulkonäkö ehkä ole paras mahdollinen.

Aloin taas miettiä tätä meikkaus ja ulkonäköasiaa enemmän, kun katselin erästä historia dokumenttia. Se oli tehty noin vuosi sitten ja siinä haastateltiin useita asiantuntijoita jotka lähes kaikki oli yli viisikymppisiä naisia. Huomasin, että heidän ulkonäkönsä vaikutti paljon siihen miten vakuuttavia he olivat puheissaan. Muutama heistä oli erittäin hyvin huoliteltuja ja suorastaan ilo silmälle, kun ulkonäössä ei mikään häirinnyt jäi tarkemmin kuuntelemaan heidän sanomaansa. Aika moni oli hiukan hompsuinen ja suorastaan epäsiisti ehkä hiukan hajamielisen professorimainen. Heitä kuunnellessani mielessäni oli koko ajan etteikö tuo edes viitsinyt hiuksiaan pestä tai peiliin katsoa tullessaan kameroiden eteen. Yleensähän uutislähetyksissä ja ajankohtaisohjelmissa asiantuntijat tulee aina meikkaajan kautta ovat he sitten miehiä, tai naisia mutta tämä ei ollut sen tyyppinen ohjelma.

Eniten huolestun siitä, että vanhenevan naisen asiantuntijuutta, tai osaamista ei arvosteta ellei hän myös huolehdi ulkonäöstään. Työelämässä ei todellakaan enää riitä se, että työ puhuisi puolestaan, vaan pitää itse olla myös vakuuttava. Jos ulkoisesti näyttää siltä, että on täysin väsähtynyt ja kiukkuinen vaihdevuosista kärsivä ikäloppu on vaikea väittää olevansa viimeisen tiedon omaava asiantuntija. Joku voi sanoa, että olen täysin väärässä ja liian ulkonäkökeskeinen, mutta pahoin pelkään olevani oikeassa. Älkää siis antako periksi mukavuuden halulle ja viitsimättömyydelle. Se on vain alle kymmenenminuuttia aamulla mikä auttaa näyttämään koko päivän virkeämmältä. Me Marin kanssa autamme mielellämme. Ei todellakaan tarvitse korostaa ja varjostaa ja tehdä ihmetemppuja, vaan muutamalla laadukkaalla meikkituotteella saa ihmeitä aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti