torstai 26. toukokuuta 2016

Rypistynytkin nainen voi olla naisellisen kaunis

Tällä viikolla on ollut useita lehtikuvia Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajasta Christine Lagardesta. Hän on kuusikymppinen lakimies ja ollut kotimaansa Ranskan ministerinäkin. Kuvista näkee, että hän on poikkeuksellisen ryppyinen ikäisekseen. Ellei ikää olisi mainittu olisin pitänyt häntä ainakin kymmenenvuotta vanhempana.

Ryppyisyydestä huolimatta hän näytti minun silmääni hyvän näköiseltä charmatilta naiselta. Hieman yllättävää, että ihon hoito oli unohdettu niin täysin, vaikka pukeutuminen ja hiukset oli muuten harkitun tyylikkäät. Nyt keväällä olen puhunut monen asiakkaani kanssa, kun he kertovat jostain 60-70-vuotiaasta joka on poikkeuksellisen rypistynyt. Moni kysyy sen periytyvyyttä, koska eivät oikein tiedä mistä moinen rypistyminen johtuu.

Kyllä syynä on aina aurinko. Tupakka vielä lisää vaurioita, mutta vaikka elämän tavat olisi kuinka hyvät uv-säteily tuhoaa ihon pintakerrokset ja kimmosäikeet. Voisin verrata sitä kesäverhoihin. Verhot, kun roikkuu yhden kesän ikkunassa johon osuu aurinko ne ovat täysin haalistuneet jo loppukesällä. Miksi ei iho sitten reagoisi, kun se on elävää solukkoa ja paljon heikompaa, kuin kovat kemialliset kangasvärit. Yleensä auringon tuoma ihovaurio tulee pahiten esiin kuusikymppisenä. Siihen saakka estrogeenitoiminnan tuoma vahvuus vähentää ryppyisyyden näkymistä. Sitten, kun estrogeeni loppuu iho ohenee ja auringon vauriot iskee pintaan totaalisesti.

Voisin kuvitella, että tuo Christine Lagarde on ollut ikänsä hyvin liikunnallinen ja ollut paljon ulkona. Ehkä hän on harrastanut jopa purjehtimista jolloin Ranskan leveysasteilla aurinko on erittäin voimakasta ja kesäkausi kestää puolisen vuotta. Säteilyvauriot on selvästi alkaneet jo pikkutyttönä, mutta ne näkyy vasta viidenkymmenenvuoden päästä. Nuorena aikuisena säteilyvauriot eivät vielä jää selvästi näkyviin, mutta yli nelikymppisenä saatu voimakas uv-säteily alkaa näkymään harmaanruskeana ihona ja kuivuutena ja kirjavuutena. Ellei vielä siinäkään vaiheessa ymmärrä hoitaa ja suojata ihoaan, niin tuloksena on voimakkaat uurteet ja paljon syviä ryppyjä. Yleensä kyse on myös siitä, että ihon hoito on täysin laiminlyöty. Tämän tyyppiset ihmiset eivät käytä meikkiä ja sehän olisi jo suuri apu ryppyjen ennalta ehkäisyssä. Periytyvyydellä ei ole tähän juurikaan vaikutusta. Ainoastaan hyvin vaalea ja ohut iho rypistyy hiukan nopeammin, mutta se ei paljoa merkitse eli perintötekijöitä ei voi syyttää.

Tällaisessa tilanteessa ei paljoa voi tehdä. Plastiikkakirurgiset leikkaukset eivät poista ihon ohentumista ja ihoa pitää kiristää todella paljon, että syvät rypyt siliää ja tulos on aika muumiomainen. Happokuorinnoilla voi yrittää ihoa elvyttää, mutta suuria muutoksia ei saada silläkään. Kosmetologin kasvohoidoilla voidaan jonkin verran vahvistaa ihoa ja sen kautta siloittaa, mutta vähäiseksi jää sekin. Tosin hyvin hoidettu ryppy on aina kauniinpi, kuin hoitamaton. Kasvohoidolla myös ehkäistään tilanteen pahentumista, mutta ennen kaikkea aurinkoa ei saa saada enää lisää. Ryppyisyys korostuu vähemmän, kun iho ei ole likaisen ruskea. Christine Lagarde on loistava esimerkki miten pitkälle älykäs ja ahkera nainen pääsee. Rypyistä huolimatta hän vaikuttaa viehättävältä ja hyvin pätevältä naiselta. Kaikkien muiden kannattaa ottaa opikseen ettemme vahingoittaisi ihoamme läpi elämän.


3 kommenttia:

 1. Katsoin ihan tuota samaa kuvaa Lagardesta ja ensiarvioni oli, että ovat valinneet eläkeikäisen pomoksi. Tehokkaan oloinen naisimmeinen ja jollain tapaa kauniskin, mutta huomiota herättävän ryppyinen. Siitä tuli jotenskin ristiriitainen vaikutelma. Poikkeuksellinen ryppyisyys vei ajatukset ikään ja muu osaaminen jäi sen varjoon. Se oli hyvä esimerkki miten iso asia ulkonäkö on. Sitähän sä olet viestittänytkin ettei saa antaa itsensä rupsahtaa vanhentuessa. Vakuuttavuus työssä kärsii siitä.
  Kokeilin ekaa kertaa total eye care silmävoidetta mikä oli tarjouksessa. Sehän poisti tummuutta ihan ihmeesti ja muutenkin tuntui hyvältä. Samoin se ripsiväri oli mukavan tuntuinen ja pysyi hyvin. Onko sitä teillä myynnissäkin?

  M*la

  VastaaPoista
 2. Total Eye Care sk 15 toimii, kuin hoitava valokynä ja poistaa tummuutta huomattavasti. Se myös vähentää tummuuden syntymistä 2-3 viikon käytön jälkeen, kun tehoaineet kunnolla vaikuttaa.
  Youngbloodin ripsiväriä on meillä myynnissä ja hinta on 36€.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Joo onpa ryppynen tuo nainen. Joka kuvassa kovin ruskea, joten grillaa nahkaansa selvästi auringossa. Iäksi olisin sanonut 75

  VastaaPoista